Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Depreme karşı daha yaşanabilir bir Yalova

Depreme karşı daha yaşanabilir bir Yalova
 Yazı Boyutu

 Tarih : 16.08.2017 - 17:40:31 


17 Ağustos Depreminin 18. Yılında Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü: Yalova doğru planlanmadığından dolayı 18 yıl önce büyük yıkım yaşadı.Depreme karşı elastik, güvenli, yaşanabilir bir Yalova yı elbirliği ile inşa etmeliyiz.

 
 
 
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Osman Ulukaya yaptığı açıklamada " 17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında yapılan analizlerde, yapılarda meydana gelen büyük boyuttaki hasar nedenleri arasında kentin doğru planlanmaması,  inşa edilen yapıların fen ve sanat kurallarına uygun olmaksızın yapılması ve zeminin fiziki özelliklerinin tespit edilmemesi faktörlerinin ön planda olduğu görülmüştür." diyerek şu açıklamayı yaptı.
 

"Yaşanan depremin hemen sonrasında, zemine ait jeolojik, jeoteknik etütler, zemin etütleri, yapı, imar, denetim ve planlama ile ilgili mevzuatlarda önemli düzenlemeler yapılmıştır. İlimizde alüvyon zemin niteliğinde bulunan alanlarda zemin büyütmesi ile meydana gelebilecek yer hareketlerinden bu bölgelerde yapılacak yapıların daha fazla etkilenmesinin muhtemel olması nedeniyle Bakanlığımızca bu bölgelerde planlarla kat artışlarının yapılması engellenmiştir, yerel idareler bilgilendirilmiştir." 

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yapılan yasal düzenlemelerle, gerek zeminlerin gerekse üzerinde yapılacak yapıların güvenliklerini dikkate alan ve denetimlerinde  otokontrolü esas alan bir sistem kurulmuştur.Yine bu konuda 16.05.2012 tarihli ve 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” 31.05.2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup başta deprem olmak üzere afet riski içeren tüm zemin yapı ve yapı elemanları ve şehir planlaması kriterleri yeniden oluşturularak Cumhuriyet tarihimizin en önemli imar ve şehirleşme hamlesi başlatılmıştır. 5 Ekim 2012 tarihinde fiilen başlatılan Riskli Yapı ve Kentsel dönüşüm ile depremin 18. yıldönümünde aralarında şehrimizin de bulunduğu İllerde söz konusu kanun uyarınca dönüşümü yapılacak  riskli kamu binası ve konut bulunmakta olup sonucunda büyük bir hamle yapılmış olacaktır.

Ülke genelinde 20 yılda yaklaşık 7 milyon birim konutumuzun yenileneceği öngörülmekte olup bugün itibari ile 6306 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında 170.000’e yakın binanın yıkımı tamamlanmış, bu binaların dönüşüm ve yenilenme çalışmaları devam etmektedir.

Afetlere karşı gerekli tedbirlerin alındığı, depreme karşı elastik, güvenli, yaşanabilir bir Yalova’nın inşasını yerel yönetimlerin ve halkımızın katkıları ve duyarlılıkları ile başaracağımıza inanıyoruz. Türkiye'nin bir daha böyle felaketlerle karşılaşmamasını temenni ederiz. Doğu Marmara Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz."

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  YASAM

1363 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

1,56 saniye.