Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 18 MART TÖRENLE KUTLANDI

18 MART TÖRENLE KUTLANDI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.03.2013 - 13:38:33 


18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi nin 98. yıl dönümü Yalova da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Törene,Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, CHP Grup başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkan Vekili Yakup Koçal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtına çelenk koydular.

Siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum ve kuruluşların il müdürlerinin de hazır bulunduğu tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.

Tören kapsamında Protokol Yalova Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği geçildi ve burada tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Şehit mezarları başında dua edilirken Vali Civelek de şehit aileleriyle yakından ilgilendi.

Ayrıntıları Buradan aktarmaya devam edeceğiz

18 MART AÇIKLAMALARI

Yalova Belediye başkanı Yakup Koçal: 18 Mart 1915’de büyük bir başarıyla sona eren Çanakkale Savaşı, Türk tarihi açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Milletimizin gücünü tüm uluslara kanıtladığımız ve düşmana yurdumuza girme imkanı tanımadığımız bu zafer, tarih sayfalarında yerini altın harflerle yazmıştır. Çanakkale’de kanları ile toprağı sulayan atalarımız, gelecek nesillere aktarılmak üzere onurlu bir destana imza atmışlardır. Bizlere Çanakkale Zaferi’ni yaşatan, düşmanlarımıza geçit vermeyen ordumuzun komutanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle birkez daha anıyor, ecdadlarımızın bizlere bıraktığı vatanımızın önemini daha iyi anlamak için her bireyin en az bir kez Çanakkale’yi ziyaret etmesini arzuluyorum."dedi.

Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ‘Çanakkale Zaferinin milli birlik ve beraberliğimizin en önemli, en güzel simgesi olduğunu’ ifade eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “98 yıl önce Çanakkale’de yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur. 1. Dünya Savaşının en kritik dönemi olarak ifade edebileceğimiz Çanakkale Savaşında milletimiz, tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır.Ülkemizin her bölgesinden gelen henüz çocuk denebilecek yaşlardaki Mehmetçiklerden oluşan kahraman ordumuz, ‘bayrakları bayrak yapan kandır; toprak, uğrunda ölen varsa vatandır’ inancı ile kendi canlarından vazgeçerek şehit ve gazi olmuştur. Akif, İstiklal Marşımızda yer verdiği dizelerinde;‘Kim bu vatan için olmaz ki feda,Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’ sözleri ile bize emanet edilen bu toprakları aynı şuurla korumanın, aynı duygular ile gelecek nesillere bırakmanın vasiyetini işaret etmiştir. Biz, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız. Namusunu çiğnetmeyen Asım’ın nesli Çanakkale Zaferinde, milli birlik ve beraberlikle hiçbir tehlike karşısında yılmamış, bayrağımızın indirilmeyeceğini ve ezanımızın dindirilmeyeceğini destansı bir zaferle tarihe yazmıştır. Fedakâr vatan evlatlarımız, iman hassasiyetleriyle bütün dünyaya büyük bir insanlık dersi vermiş, savaşın merhamet boyutunu, düşmanlığın dostluğa dönüş örneklerini göstermişlerdir.Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ne yapsak azdır. Şehitlerimizin emanetini yüceltmek, hatıralarına yakışır bir gelecek inşa etmek, bizim en önemli vazifelerimizden biridir.18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ahirete göç eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, hayatta olan kahraman gazilerimize ve şehit ailelerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan "Çanakkale Savaşı'nın yüz binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zaferdir. Çanakkale destanı, milletin her türlü yokluk ve acılar içinde bile birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir.18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti'nin doğum sancısı olmuştur. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizin hürriyet meşalesini, Çanakkale’de yakmış, daha sonraki yıllarda Samsun'a çıkarak bu istiklal meşalesi altında milletimizi bir araya toplamış ve nihayet adeta ikinci bir Çanakkale destanıyla da düşmanımızı İzmir'den denize dökerek kurtuluş mücadelemizi zaferlerle sonuçlandırmıştır. Şehitlik yüce dinimizde çok üstün bir makamdır. Milletimiz tarihi boyunca bu makamı hem mukaddes bilmiş hem de muhabbet beslemiştir. Din uğruna, vatan millet uğruna canını verenlerin adıdır şehit.Bugün de terörle mücadelede yine vatan uğruna binlerce Askerimiz, Polisimiz ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Allah’ın izni ile de bütün bunlar bitecektir. Bu vesileyle Çanakkale'de, milletimizin ölüm kalım savaşında kahramanca mücadele edip adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yad ediyorum" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “18 Mart günü tarihimizde çok özel ve seçkin bir yere sahiptir. 18 Mart, artık sadece Çanakkale deniz savaşının anıldığı bir gün olmanın ötesinde bir anlam kazanmıştır. Türkiye’nin ulusal bütünlüğü için, bağımsızlığı için, cumhuriyeti için canını vermiş olan bütün şehitlerimizin anıldığı bir şehitler günü hâline dönüşmüştür.18 Mart günü, toplumun bağımsızlığını, kendi kimliğini savunmak için ne kadar büyük fedakârlıkları göze alabileceğini dünyaya göstermiş olması açısından sadece Türkiye için değil, bütün dünya için ibretle değerlendirilmesi gereken bir büyük tarihtir.18 Martta, Anadolu’da bir büyük tarihi gerçek yaşanmıştır ve insanlarımızın, ulusumuzun, Anadolu’da yaşayan herkesin bağımsız, kendi inançlarına, kimliğine, milliyetine saygı talep ederek bir yaşam arayışı içinde olduğunu ve bunun için en yüksek bedeli gözünü kırpmadan ödemeye hazır olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Bu özelliği ile 18 Mart cumhuriyetimizin mayalandığı bir tarihi gündür.18 Mart günü 1915’te Çanakkale’de sergilenen anlayış, sergilenen fedakârlık, Türkiye’nin bağımsız yaşamak için neler yapmaya muktedir olduğunun ilk işaretini vermiştir ve bizim milli kurtuluş mücadelemiz Çanakkale Meydan Muharebesinde, Çanakkale savaşlarında şekillenmiştir, mayalanmıştır ve milli mücadelemizin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk de, Çanakkale savaşlarıyla nasıl yüksek askeri ve siyasi yeteneğe sahip olduğunu kanıtlama fırsatı bulmuştur. Mustafa Kemal, bir anlamda bir büyük siyasi lider olarak Çanakkale savaşlarında doğmuştur.Türkiye, bütün dünyaya, bağımsız yaşama iradesini Çanakkale savaşlarıyla ortaya koymuştur. Bu vesileyle hem Mustafa Kemal Atatürk’e hem Çanakkale savaşlarında canını vermiş olan o on binlerce vatandaşımıza, on binlerce insanımıza ve ondan sonra Türkiye’nin ulusal bağımsızlığı için, ulusal cumhuriyetimizi ayakta tutmak için, Türkiye’nin bütünlüğü için içeride, dışarıda canını vermiş olan bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, böyle bir ülkeyi bizlere bıraktıkları, emanet ettikleri kendilerini minnetle anıyorum”dedi.

CHP İl Başkanı Özcan Özel, 18 Mart Çanakkale Zaferive Şehitleri Anma günü mesajı yayımladı. Özel Mesajında; “Çanakkale Zaferinin 98 inci yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz.. Çanakkale Savaşı, bundan 98 yıl önce her iki taraftan yaklaşık 500 bin insanın ölümüyle sonuçlandı. İnsanlık tarihinin 2 inci Dünya Savaşı’ndan sonra en kanlı savaşı olan Çanakkale Savaşı, yol açtığı sonuçlar açısından dünya’nın yeni bir döneme girmesine neden oldu. Kapitalist -Emperyalist düzenin egemen güçlerinin, dünyayı yeniden paylaşmak amacıyla başlattığı 1 inci Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu yıkıldı. Rusya’da Çarlık yıkıldı. Ortadoğu’da ve dünyanın birçok bölgesinde yeni devletler tarih sahnesine çıktı. Dünyanın bu tarihsel değişiminde Çanakkale direnişi belirleyici bir rol oynadı.1 inci Dünya Savaşı sonunda, Anadolu’nun işgal edilerek emperyalistler tarafından paylaşılması ve ardından büyük Önder Atatürk önderliğinde verdiğimiz, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle sonuçlanmasının meşalesi Çanakkale’de yakıldı. Atatürk’ün dehası orada parladı. Başından sonuna yaklaşık 10 ay süren bu savaş, insanlık tarihinin en kanlı savaşlarından biri olarak tarihe geçerken aynı zamanda üniversitelisinden, liselisine, işçisinden, köylüsüne, doğulusundan batılısına, tüm Türk Ulusu’nun vatan için canlarını seve seve feda ettiği destanlaşmış bir direnişin simgesi oldu. Yaklaşık 250 bin vatan evladının şehit düştüğü bu savaş, yıllarca bir sürü savaşta yorgun ve yoksul düşmüş Türk Ulusu’nun, en ağır, en umutsuz koşullarda bile neleri başarabileceğinin göstergesi oldu. CHP Anamur İlçe Örgütü olarak 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferini kutluyor, tüm şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.” Dedi.

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular “18 Mart 1915 Çanakkale-Gelibolu deniz muharebeleri 1. Dünya harbinde Osmanlı Devletinin yüz akıyla çıktığı son zaferler arasında... Bu şanlı zafer aynı zamanda milli mücadele ruhunun başlangıç timsali... 18 Mart Zaferinin bizde çağrıladığı gerçek; Çanakkale’de ortaya çıkan Türk’ün milli azmi, kahramanlık ve vatan sevgisidir... 18 Mart Türk vatanını parçalamak isteyenlere karşı başkaldırı beyanı ve kanla canla ödenen bedelin kahramanlaşan tarihidir!.. Devrin muazzam ordu güçlerine sahip İngiltere, Fransa emperyalizmine karşı Türk’ün gönlünde yanan bağımsızlık ve Türklük ateşi Çanakkale’de korlanıp Türklüğün makûs talihini çeviren kutlu süreç değil midir?!. 18 Mart ve 18 mart açıklamalarıGelibolu savaşları süreci Mustafa Kemal gibi bir önderi ve onun etrafında kenetlenerek kutlu bağımsızlık yürüyüşüne başlayan kadroları tarihe mal edecektir...
Bir Milleti büyük ve ölümsüz ise; onu böyle yapan olgu tarihin en zor süreçlerinde yılgınlığa ve kedere ram olmadan küllerinden yeniden doğmaksa.. işte ona Türk deyiniz!... Türklük ve onun bağımsızlık ruhu 18 Mart ile yeniden ayağa kalkmıştır!.. Büyük milletimize karşı batının ve emperyalist uşakların asırlarca bitmeyen, dinmeyen kini ve düşmanlığı koca imparatorluğu parçalamakta muvaffak olmuş, nihayetinde son vatan toprağı Anadolu’ya mütecaviz elleri kahpece uzanmıştır... Bu alçaklığa ve hayâsız saldırılara dur demenin şanlı tarihi 18 Mart deniz muharebeleri ile şekillenmiştir…Bugünün gerçeğine baktığımızda düşman hala tarihi hesaplaşmanın derdindedir; içerden ve dışarıdan milli birliğimizi ve kardeşliğimizi bozguna uğratma işiyle hemhaldır. Türkiye’yi Çanakkale’de, Anafartalar’da, Gelibolu’da dize getirmeyen emperyalist düşman şimdi milli hafızamızı, değerlerimizi ve tarihi kimliğimizi unutturarak iş birlikçileriyle 2. Sevr’i kotarma gayretindedir… Maalesef ehli salibin dün yapamadığını bugün onunla kol kola yürüyerek gerçekleştirmek isteyen gafiller mübarek dinimizi dahi istismar etmekten çekinmemektedir. Millet ve Türklük düşmanları propaganda, terör, etnik farklılık ve 5. Kol faaliyetleriyle birliğimize, dirliğimize kast etmektedir… Çanakkale ve 18 Mart tarih sayfalarında miadı geldiğinde seramonik bir kutlama haftası değil, gayesi ve içinde taşıdığı Türk Bağımsızlık ateşiyle bizim parolamız ve manifestomuzdur. 18 Mart adi bir savaş değil; Vatanın, Milletin candan aziz kılındığı, Allah’ına ve Bayrağına kurban yüce Türklüğün Bozkurt haykırışıdır!..” İstiklal marşımızın büyük şairi M.Akif’in dizelerinde Çanakkale ruhu ve o kahramanca mücadelenin sebebi ne güzel ifade olunur:“Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,“ “Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!”Evet.. bir hilal uğruna ecdadımızın mübarek kanlarıyla aziz vatan toprağı kana ve cana bürünmüş, diriliş ruhu şahlanmıştır... Vatan bizler için töremizce, dinimizce ekmek, su, namus ve şeref demektir. 18 Mart Zaferini kazanan atalarımız karşısında biz Ülkücü Türk Milliyetçileri saygı, hürmet ve minnet ile eğilmeyi borç biliriz...” dedi.

Yalova Eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu mesajında"Bugün dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir onur mücadelesinin, Çanakkale Zaferi'nin 95.yıldönümünü idrak etmekteyiz. Çanakkale Savaşları, vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek bir destanıdır. Çanakkale Zaferi'yle, Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumları tekrar yeşermiş ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına çok önemli bir adım atılmıştır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal topraklarda her zaman ve her şartta al bayrağımızın dalgalanacağına olan kanaatimiz tamdır. Bu gün ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü emelleri olan dış güçlerin geçmişten alacakları çok büyük dersler olduğu kanaatindeyim. Dört bir yanı Şehit kanlarıyla sulanmış, aynı bayrak altında yaşamayı ülkemizin bölünmez bir bütünlük içerisinde sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını kabullenmiş bir yeni neslin varlığı bu topraklar için canını veren aziz Şehitlerimizin ruhunu şad edecektir.Bu duygu ve düşüncelerle kutsal vatan toprakları için canını feda ederek Şehitlik mertebesine erişmiş Şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan : "Vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın gerçek kahramanları olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ve vatanımızın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü bugünlerde idrak etmekteyiz. Çanakkale, birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin destanıdır.. Bu tarihi destan bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir direniş ve şahlanışın destanıdır. Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarına göz diken ve topraklarımızı işgale kalkışan devletlere bunun hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini göstermiştir. Çanakkale Zaferinin Yıldönümünü büyük coşkuyla kutluyor, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, diliyorum”

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Faruk Kırtay

 Kategori  GÜNDEM

2355 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.