Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Turizm Potansiyelinin Önemine Değindi

Turizm Potansiyelinin Önemine Değindi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 12.02.2012 - 22:12:22 


Doğu Marmara nın çok önemli bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çeken MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, şu an 3,5 milyon olan turist sayısını 6 milyona çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

 
 
 
MARKA, YEREL AKTÖRLERİ ULUSLARARASI TURİZM PAZARIYLA BİRARAYA GETİRİYOR
 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara'nın çok önemli bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, "Doğu Marmara'nın turizmde 25 milyonluk bir hedef kitlesi var. Amacımız şu an 3,5 milyon olan turist sayısını 6 milyona çekmek" dedi.

 

Uluslararası 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'te Doğu Marmara'da faaliyet alanında bulunan Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'yu bir araya getiren MARKA'nın Genel Sekreter Erkan Ayan, fuarın yerel aktörleri ulusal ve uluslar arası pazarda tanıtılması açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

 

Faaliyet alanlarında bulunan 5 ilin stratejik planlamalar çerçevesinde yerel markalaşmalarına önem verdiklerini dile getiren Ayan, "Yerel aktörlerin marka değerlerinin ulusal ve uluslararası arenada gün yüzüne çıkması MARKA'nın önemli görevlerinden biridir. MARKA bu açıdan yerel aktörlerin küresel pazarlara açılmasında çok önemli bir rol üstleniyor. Biz bu noktada tüm kesimleri bir araya getirerek ortak bir hedef ortaya koyuyoruz. Yerel markalaşmanın sağlanması stratejisi çerçevesinde MARKA olarak bir vizyon ortaya koyuyoruz" dedi.

 

"BÖLGEMİZDE ADETA KEŞFEDİLMEMİŞ CENNETLER VAR VE BU YERLER YATIRIMCILAR TARAFINDAN KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR"

 
Doğu Marmara bölgesinin İstanbul-Ankara ve Bursa aralığında 25 milyon kişilik bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Ayan, "Sorumluluk alanımızda bulunan Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'nun bu 25 milyonluk bölgede tanıtılması bizim en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Bu 25 milyonluk bölgede illerimizin tanıtılmasına olanak sağlıyoruz. Şu anda ki hedefimiz 3,5 milyon kişi olan turist potansiyelimizi 6 milyon kişiye çıkarabilmektir. Yerel girişimcilerimizin kendini tanıtması bu açıdan son derece önemli. Bu tanıtımı belediyeler, sivil aktörler, STK'lar ve diğer kuruluşlarla birlikte yapıyoruz. 2 yıllık çalışmalarımızın sonunda bölgede 42 yeni otel yatırımı kazandık. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'da 53 çeşit farklı turizm alternatifi mevcut. Yatırımcılar artık yatırımlarını kara dönüştürmek için Doğu Marmara'yı seçiyorlar. Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'daki konaklama tesislerinde toplam 11 bin olan yatak kapasitesini 2 yılda 22 bine çıkardık. Amacımız bunu daha da yukarıya taşımak" diye konuştu.

 

Ayan, Doğu Marmara Bölgesi'nin herkesin gelip geçtiği önemli bir merkez olduğunu ancak yinede pek çok insanın bu bölgenin içine girerek tanıma fırsatı bulamadığını dile getirerek şunları kaydetti:

 

"İnsanlar bölgeyi bilmelerine rağmen tam olarak tanımıyorlar. Bu açıdan EMİTT son derece önemli. Bu fuar ulusal ve uluslar arası aktörlerin buluşma alanı olarak önemli bir misyon üstleniyor. Doğu Marmara yatırım yapanların fazlasıyla kazandığı bir turizm bölgesi. Halen bölgemizde adeta keşfedilmemiş cennetler var ve bu yerler yatırımcılar tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, geçtiğimiz ay Düzce ve Bolu illerine yaptığı ziyarette yatırımcılarımızı bu keşfedilmemiş cennetimize yatırım yapmaya davet etti. Şu an bölge olarak yatırımları alıyoruz ama bunu daha da arttırmak istiyoruz."

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNDEM

1808 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.