Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Fıstıklı da çöp rezaleti

Fıstıklı da çöp rezaleti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.07.2011 - 11:25:09 


Yaz aylarında yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlayan, binlerce tatilciyi konuk eden, turizmde önemli bir değer sahip Fıstıklı Köyünde yığın haline gelen çöpler kokmaya başladı.

 

 
 
Turizmin gözbebeği Fıstıklı da yığın haline gelen çöpler kokmaya başladı

 

Kaplıca ve deniz turizmiyle tanıdığımız şirin ilçemiz Armutlu’nun Fıstıklı Köyü’nde faaliyet gösteren otel ve pansiyonların hemen yanlarına atılan çöpler kokmaya başlarken, vatandaşların da tepki göstermesine neden oldu.

 

Fıstıklı’ya tatil için gelen birçok tatilci, boş arazi ve cadde kenarlarında duran çöplerin yaz sezonu boyunca sürekli olarak çöp yığınları haline geldiğini ancak haftada bir iki kez toplandığını bununda yetersiz olduğunu belirtiyor.

 

Vatandaşlar, tatilcilerin uğrak yeri olan otel, pansiyon ve restoranların hemen yanında bulunan çöplerin, çevre ve görüntü kirliliği oluşturduğuna dikkat çekerek, yetkililere haber verilmediğinde yığılan çöplerin toplanmadığını, haftada bir iki kez alınan çöplerin çevrede kötü kokulara neden olduğunu, çok yakın bir zamanda turizmde önemli bir değer olan Fıstıklı’ya tatilcinin gelmeyeceğini, yaz sezonunda yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlayan otel, pansiyon ve restoranların yavaş yavaş kapanacağını söylüyorlar.

 

 

FISTIKLI HALKINDAN GELEN MESAJLARI BURADAN PAYLAŞIYORUZ:

 

28 Temmuz 2011

 

Merhaba, 
Konunun oneminden dolayi konuyu medyamiza da tasimak istedim.Fistikli koyu halki olarak cok ciddi problemlerimiz var.Muhtarimizin gorev ve sorumluluklarini yapmadigini dusunuyoruz.

Fistikli koyumuz,Yalova mizin en guzel en hos dinlenme ve tatil yeridir.Yaklasik 15 senedir yilin 5 ayi Fistiklida ikamet ediyorum.Fakat benim sikayet talebim son 1-2 senede Fistikli da degisen bazi durumlar ile ilgili olacak.
1-Sahilimiz,tatilcilerimizin gelmesi ile cok pis sekilde,cocuk bezlerinden,su siselerine,kirik camlar vs ile birakiliyor ve muhtarlik tarafindan hic temizlenmiyor.
2-Sahildeki pansiyonlarin pis sulari kumsala akiyor,ve biz ve cocuklarimiz bu pis suyun uzerinde geziyoruz.
3-Son 2 senenin sonunda kotu yapilasma ile sahilimizin guzel gorunusu yerine goz kirliligine birakmistir. 
4-Fistikli muhtarimizin kendi gorev ve sorumluluklarini yerine getirmedigi dusuncesindeyim.Kendisine ait olan Motel ve pansiyonlarinin onunu ve cevresini temizletirken,diger yerler ile ilgili sorumlulugunu yerine getirmiyor.
Muhtarimizin kendi cikarini dusundugu kanaatindeyim.
5-Coplerimiz dag gibi birikiyor,sivrisinek ve karasineklerden durulmuyor,coplerin kapaklari acik,yesil cevreler coplerle dolu etrafa mikrop saciyor.
6-Turkiyenin artik elektrik kesintilerinin olmadigi son 10 yilda,Elektrik ve sularimiz hergun kesiliyor.Muhtarimizin bu konudada sorumlulugunu yapmadigini dusunuyorum. 
7-Sahile cikan yollarimiz toz icinde oldugu icin bir tasit gectigi vakit,arkasinda toz bulutu ve pislik yukseliyor.
8-Elektrik kesintilerinden dolayi donmus yiyecekler ve ozellikle dondurmalar bozuldugundan cocuklarimiz hasta oluyor.Bu durumdaki yiyecekleri yemememiz gerektigini ozellikle doktorumuz kendisi belirtti.

Guzel ve nezih Fistiklimiza gerekli onem ve hassasiyeti vereceginize inaniyorum. Sorumlulugunu bilen bir muhtar ile calismak istiyoruz.
Hassasiyetinizden dolayi tesekkur ediyorum. 
Hasan Gok / Bankaci
0532 272 2492 
 
 
.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

2349 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.1650 32.2229
  Euro 21.1802 21.3205
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,71 saniye.