Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Çini kursiyerlerinin yıl sonu sergisi

Çini kursiyerlerinin yıl sonu sergisi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.06.2018 - 20:51:44 


Çiftlikköy Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile sürdürülen çini kursuna katılan kursiyerler, dönem boyunca yaptıkları birbirinden güzel çini çalışmalarını Engelsiz Kafe de gerçekleştirilen yıl sonu sergisinde sergiledi.




Zarif bir desen anlayışı ile yapılan çinilerde, natüralist bir anlayışla çizilmiş lale, karanfil, sümbül gibi çeşitli çiçekler, üzüm salkımları, servi, elma ağaçlarının yer aldığı 100 adet çini tabak, çini obje ve çini panodan meydana kompozisyonlar sergide göz doldurdu.

Çini Kursu Öğretmeni Fatoş Bayçora, “Kurs bünyesinde yaptığımız çalışmalarda ham halde aldığımız malzemeyi sıraltı denilen teknikle astarlayıp, motifleri içine çizerek çini boyasıyla renklendiriyoruz. 6 aşamadan geçen çini 900 °C (santigrat) derecede fırında ateşle buluşuyor. Çini ateşle imtihandır. Bu kursa katılan kursiyerlerin hepsi kurs bitiminde güzel bir mesleği öğrenmiş ve icra etmiş oluyorlar. Bu mesleği gündemde tutmama ve kursiyerlere aktarmamda vesile olan Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Zekeriya Yayla’ya teşekkür ederim. Sevdiğiniz mesleği yaparsanız, onu iş olarak değil, keyif olarak yaparsınız. Biz de bu anlayışla kursumuzu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bayan Silpagar da çini kursiyerlerinin birbirinden güzel eserler sergilediklerini dile getirerek, “Geçmişten günümüze gelen, Osmanlı döneminden kalma bir el sanatı olan çiniciliği böyle güzel bir şekilde icra eden çini kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1010 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,89 saniye.