Çini kursiyerlerinin yıl sonu sergisi





Zarif bir desen anlayışı ile yapılan çinilerde, natüralist bir anlayışla çizilmiş lale, karanfil, sümbül gibi çeşitli çiçekler, üzüm salkımları, servi, elma ağaçlarının yer aldığı 100 adet çini tabak, çini obje ve çini panodan meydana kompozisyonlar sergide göz doldurdu.

Çini Kursu Öğretmeni Fatoş Bayçora, “Kurs bünyesinde yaptığımız çalışmalarda ham halde aldığımız malzemeyi sıraltı denilen teknikle astarlayıp, motifleri içine çizerek çini boyasıyla renklendiriyoruz. 6 aşamadan geçen çini 900 °C (santigrat) derecede fırında ateşle buluşuyor. Çini ateşle imtihandır. Bu kursa katılan kursiyerlerin hepsi kurs bitiminde güzel bir mesleği öğrenmiş ve icra etmiş oluyorlar. Bu mesleği gündemde tutmama ve kursiyerlere aktarmamda vesile olan Çiftlikköy Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir’e, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Zekeriya Yayla’ya teşekkür ederim. Sevdiğiniz mesleği yaparsanız, onu iş olarak değil, keyif olarak yaparsınız. Biz de bu anlayışla kursumuzu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bayan Silpagar da çini kursiyerlerinin birbirinden güzel eserler sergilediklerini dile getirerek, “Geçmişten günümüze gelen, Osmanlı döneminden kalma bir el sanatı olan çiniciliği böyle güzel bir şekilde icra eden çini kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.  



Tarih: 26.06.2018

YALOVA HABER
http://www.yalovahaber.net/