Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 SILPAGARa Ankara dan yeni gorev

SILPAGARa Ankara dan yeni gorev
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.01.2024 - 23:39:14 


Ciftlikkoy ilcesi icin iki donem yaptigi basarili calismalardan oturu Baskan Ali Murat Silpagar a Ankara dan yeni gorev veriliyor. Yakin surecte Ankara ya gidecek olan Silpagar a basarilar dileriz.




Baskan Ali Murat Silpagar 
yaşadıklarını şöyle değerlendirdi:

Siyasete çocukluğumdan beri meraklıydım ve siyaset hayatımın her noktasında var. Çocukluğumdan beri milli ve yerli bir siyaset güttüm. Milli ve yerlilerin yanında yer aldım.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın aday gösterilmemesi ve yeni aday olarak eski başhekim Recep Hacı'nın gösterilmesi sonrasında bir an olsun yanından ayrılmayan ve destek olan Silpagar'a Ankara'dan ödül sayılabilicek türde yeni bir görev veriliyor.

Genel Müdürlük seviyesinde bulunan yeni görevinin ilçemize önemli projeler kazandırmış başarılı Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a hayırlı olmasını diliyoruz.

ÇOK SAYIDA PROJE ÜRETTİK

2 dönemlik Belediye Başkanlığı’nı değerlendiren Başkan Silpagar, “Geldiğimizde hizmet belediyeciliğine başladık. Dergimizde 9-10 yıl içerisinde yaptıklarımızı anlattık. Geldiğimiz zaman bana göre en büyük sıkıntılar altyapı, imar, sahil yolları, çocuk parkları ve kurumsal belediyecilik gibi sorunlardı. Nereye el atsak orada proje üretebileceğimiz bir belediye aldık. Dolayısıyla şanslı mıyız yoksa şanssız mıyız bilemiyorum. Bana göre bu bir şans ama halkımıza göre şanssızlık. Bu hizmetler Çiftlikköy’e çok geç gelmiş oldu. Bunları ben hayata geçirdiğim için mutluyum ama halkımız açısından önemli olan benim mutlu olmam değil, önemli olan Çiftlikköy halkımızın mutlu olması…

ŞİMDİ MUHTEŞEM BİR SAHİL ŞERİDİNE SAHİBİZ

Göreve geldikleri zaman sahillerin işgal altında olduğunu hatırlatan Başkan Silpagar, “Şu anda Çiftlikköy, Yalova’da hayali kurulan bir ilçe haline geldi” dedi. Çiftlikköy’deki deniz temizliği sorusuna cevap veren Başkan Silpagar, “Bizden önce sahilden geçirilmiş kanalizasyon hatları vardı. Bu tek başına Çiftlikköy Belediyesi’nin altından kalkacağı bir şey değil. Bu topyekun bir çalışmayla sonuçlandırılması gereken bir şey olur. Devletin her kademesinin burada yer alması lazım. Bu çalışma da yapılıyor. Daha önce müsilaj konusunda devletimizin yaptığı çalışmayı gördük. Çiftlikköy’ün şöyle bir sıkıntısı var. Marmara’nın akıntıları da Çiftlikköy’e geliyor” dedi. OSB’lerin Çiftlikköy’e olacak etkilerinden ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Silpagar, “OSB’ler yaklaşık 50 bin çalışanı Çiftlikköy’e getirecek. Gelecek çalışan sayısı 7 ile çarpılır. OSB’ler ile birlikte yan sanayi de gelir. 7 ile çarptığımız zaman 350 bin kişi eder. Biz yaklaşık 150 bin kişiyi ağırlayabileceğimizi düşünüyoruz. OSB’lerle beraber eş zamanlı imar ve altyapı çalışmaları yapıldı. Çiftlikköy OSB’lerle birlikte bu nüfus yoğunluğunu kaldıracak çalışmaları 9 yıl önce yaptı. Şu anda Çiftlikköy Belediyesi’nin su, kanalizasyon ve imar alanları açısından bir sıkıntısı yok.

İLÇEMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Olası büyük Marmara depremine hazırlıklar konusunda konuşan Başkan Silpagar, “Kentsel dönüşüm, şehrin yapısına göre olur. Bazı arkadaşlarımız bu iş bizim işimiz diyor… Bu iş belediyelerin ve Devlet-i Aliyye’nin işi. Dolayısıyla bu işi kendilerininmiş gibi göstermek yanlış. Şu anda Çiftlikköy’de 2000 yılı öncesi %22 oranında bina var. Yani 580 bina var. Biz bu kentsel dönüşüm uygulamasını, imar çalışmaları ve 4 katla sabitleyerek 9 yıldır zaten yapıyoruz. Çiftlikköy’ün %78’si yenilenmiş bir vaziyette… Şuan bu kalan 580 binamızın fizibilite çalışmaları yapılıyor. Bu 580 binanın kentsel dönüşüme hazırlanması noktasında karneleri hazırlanıyor. Bu karneleri 1 ay içerisinde vereceğiz. Önce halkımızı bilgilendireceğiz, ondan sonra halkımızla beraber yapılması gereken işlemlere birbir başlayacağız” şeklinde konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 15 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

258 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.