Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Ulastirma Bakani URALOGLU Yalova da

Ulastirma Bakani URALOGLU Yalova da
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.12.2023 - 15:22:23 


Bakan Uraloglu, Yalova tersanelerinde yapimi tamamlanan ve Kiyi Emniyeti Genel Mudurlugu filosuna katilacak, Kurtarma 17 ve Kurtarma 18 romorklorlerin teslimi dolayisiyle Yalova ya geldi.




Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yalova - Altınova Tersane Girişimcileri San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri ve İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO)Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ile bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, Yalova'da Sanmar Altınova Tersanesi'nde yapımı tamamlanan ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü filosuna katılacak Kurtarma 17 ve Kurtarma 18 römorkörlerinin teslimi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, denizlerin "mavi vatan" olduğunu söyledi.

Programa, Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Sanmar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Seven, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kıran, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü ve kurum müdürleri ile protokol üyeleri hazır bulundu.

 
 
 
 
 
 
 
 

TÜRK BAYRAĞI DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE DÜNYANIN EN PRESTİJLİ BAYRAKLARI ARASINDA

Uraloğlu, hayata geçirilen yatırım ve uygulanan politikalar sayesinde bugün Türkiye’nin, 217 limanında 543 milyon ton yük, 12,4 milyon TEU konteyner elleçlenen, Tekirdağ, Ambarlı, Kocaeli ve Mersin’de bulunan konteyner limanları dünyada ilk 100 liman arasına giren, 45,7 milyon dedveyt tona ulaşan deniz ticaret filosu ile dünya sıralamasında 12’nci sırada yer alan ve 1 milyonu aşan amatör denizcisi ve 138 bin gemi insanı ile dünyanın önde gelen denizci ülkeleri arasında yer aldığını ve Türk Bayrağının, denizcilik sektöründe dünyanın en prestijli bayrakları arasında olduğunu ifade etti.

21 YILDA 37 OLAN TERSANE SAYIMIZI 85’E ÇIKARDIK

Türkiye’nin 2003 yılına kadar neredeyse sadece Tuzla’ya sıkıştırılmış can çekişen bir gemi sanayi sektörü olduğunu kaydeden Uraloğlu, “Biz tersaneciliğimizi tüm kıyılarımıza yayacak politikalar yaptık ve yatırım yapacak sektör temsilcilerimizin önünü açtık. Sayısal ve kapasite olarak geçmişten bugüne sektörümüze bakacak olursak; 2002 yılında 37 olan tersane sayımız 85’e, yıllık üretim kapasitemizi ise 550 bin dedveyt ton’dan 4,79 milyon dedveyt tona yükselttik. Tersanelerimizdeki bakım-onarım hacmi de 35 milyon dedveyt tona çıktı” şeklinde konuştu.

 

GEMİ SANAYİSİ İHRACAT RAKAMI YÜKSELİYOR

Uraloğlu ayrıca, gemi inşa sektörünün emek yoğun niteliği ve oluşturduğu geniş faaliyet alanı ile Türkiye’deki istihdamın artmasına da önemli katkılar sağladığını belirterek, “Gemi sanayimizin ihracat rakamı kasım sonu itibariyle tüm Türkiye’de 1.7 milyar dolar, Yalova’da ise 661 milyon dolar olmuştur. Yani, Türkiye gemi sanayi ihracat rakamının büyük bir oranı Yalova'da üretilmiştir. Yıl sonu itibariyle de sektör ihracatının 2 milyar dolara ulaşmasını hesaplıyoruz” diye konuştu

TÜRKİYE GEMİ SİPARİŞİNDE DÜNYA’DA 7. SIRADA

Özellikle balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye’nin, rakibi İspanya’yı geride bırakarak en fazla ihracat yapan ülke olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, “Ülkemiz gemi siparişinde dünyada 7., gemi sökümünde ise dünyada 4. ve Avrupa’da lider konumda olan gemi inşa sanayimiz; bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden gemi inşa sanayimiz dünya balıkçılığında önde olan ülkelere balık avlama ve canlı balık taşıma gemisi ihracatı yapan bir konuma gelmiştir.” ifadelerine yer verdi. 

YALOVA AVRUPA’NIN EN İYİ BAKIM-ONARIM TERSANELERİNE SAHİP

Dünyanın ilk hibrit balıkçı gemisi, full elektrikli feribot, LNG-hibrit-elektrikli römorkör, katamaran enerji gemisi gibi birçok yenilikçi projede Türk mühendislerinin imzasının olduğunu belirten Uraloğlu, “Bugün Yalova’da 31 faal tersane ve 7 tekne imal yerinin yanında inşası, devam eden 2 tersane yatırımı daha bulunmaktadır. Yeni inşa tesislerinin yanında bölgede bulunan 13 yüzer havuz ve 2 kuru havuz ile Yalova Avrupa’nın en iyi bakım-onarım tersanelerine sahiptir. Bölgedeki planlanan toplam tersane alanı yaklaşık 3,4 milyon m2 olup, yatırımı tamamlanmış mevcut alanların toplamı 2,8 milyon m2’yi geçmiştir. Halen bölgede uygun alanlarda tersane kurulmasına yönelik planlama çalışmaları da devam etmektedir.” dedi.

TÜRKİYE DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE YATIRIMLARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR

Uraloğlu Bakanlık olarak, Türkiye’nin denizlerinde seyir emniyetini, can, mal ve çevre güvenliğini artırmaya yönelik yatırımların tüm hızıyla sürdürüldüğünü, bu kapsamda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün, görev ve sorumluluklarını en üst düzeyde yerine getirmek için sürekli olarak gelişen teknolojiye ayak uydurmakta olduğunu ve filosunu güçlendirdiğini söyledi.

DENİZ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAK, ÇEVREYİ KORUYACAK

Uraloğlu, Kurtarma 17 ve Kurtarma 18’in Acil müdahale ve kurtarma operasyon kabiliyetlerinin artırılmasında etkin bir rol oynayacağını ve deniz güvenliği ve çevre koruma çabalarına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Römorkörlerin, yerli inşa edilerek modern teknolojiyle donatıldığını da kaydeden Uraloğlu, “Denizlerimizin tüm zorlu koşullarda bile çevresel hassasiyet ile insan hayatı için özverili bir şekilde görevlerini sürdüren uzman ve deneyimli personelimiz ile birlikte her türlü acil duruma 7/24 hazır bir şekilde hizmet vereceklerdir. İyi yetişmiş, gözü kara ve güvenilir kıyı emniyeti personelimiz artık daha güçlü. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNDEM

199 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,80 saniye.