Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Tahsin BECAN: Yalova Arap Kenti Oldu

Tahsin BECAN: Yalova Arap Kenti Oldu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 20.12.2023 - 20:13:38 


CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM Genel Kurulunda gorusulen 2024 Yili Merkezi Butce Kanununda CHP Grubu adina soz aldi: Yalova nin Arap Kentine donutugunu ifade etti.




CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanununda CHP Grubu adına söz alarak, Yalova’nın sosyal ve ekonomik yaşamda karşılaştığı sorunlara değindi. Yalova’nın ‘Arap Kenti’ne dönüştüğünü ifade eden Becan, “Dünyanın hiçbir ülkesinde vatandaşlık bu kadar kolay verilmiyor. Yalova’da Arap vatandaşın aldığı bir sürü gayrimenkul var ne satıyorlar ne kiraya veriyorlar, içerisinde tinercilerin gezdiği boş evler dünyası olduk maalesef” diye konuştu.

Ankara-(TBMM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2024 yılı Bütçesi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda partisi adına söz alarak, Yalova ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Sözlerine “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim kentim’ dediği Yalova'dan Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum” diyerek başlayan Becan, iktidarın yanlış vatandaşlık politikaları nedeniyle kentin hızla Araplaştığını söyledi.

BU KADAR KOLAY VATANDAŞLIK NEREDE VAR?

Türkiye’de iktidarın uygulamaları sonucunda 400 bin dolara vatandaşlık alındığını kaydeden CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle kolay vatandaşlık yok. Şimdi son çıkan kanunla buna arsayı da ekledik. Yalova'da Arap vatandaşın aldığı bir sürü villa, boş evler var; ne satıyorlar ve kiraya veriyorlar, içerisinde tinercilerin gezdiği boş evler dünyası olduk maalesef. Yalova bir turizm kentiyken Arap kenti oldu. Trajikomik bir şey daha söyleyeyim: Bir Arap firması mağazasının önüne eleman aranıyor yazıyor, biz de gençlerimizden birini gönderdik ki iş bulsun. ‘Maalesef yabancı çalıştırmıyoruz.’ cevabı aldık” dedi.

YALOVA’NIN EKONOMİSİ DURDU

Konuşmasında iktidarın küresel salgınla mücadelede ilk işinin okulları ve üniversiteleri kapatmak olduğuna değinen CHP’li Becan, “O zaman bas bas bağırdık. Anaokulu çocuğunu engelleyemezsiniz, birbirine sarılır; onu açtılar fakat tam tersine üniversiteler, yüzde 50/50 hibrit öğretim yapma imkânı olduğu hâlde kapatıldı. Bir ilde üniversite kapatıldığı zaman o ilin servisi, minibüsçüsü, köftecisi, pizzacısı, tüm ekonomisi duruyor. Üniversiteleri kapatmak her zaman doğru bir olay olmuyor.” diye konuştu.

ALARM VERİYOR

Yalova’daki yurtlar hakkında da konuşan Becan, “Yurt ihtiyacı vardı. Devletimiz yatırımcılara ve sermaye sahiplerine teşvik verdi, ‘Özel yurt yapın.’ dedi. Yurtları yaparken de örneğin 2 kişinin kalacağı odanın metrekaresi belliydi. Bugün kişilik odalarda maalesef 6 kişi, 8 kişi kalıyor; tabii, bu, öğrencilerimize yapılan büyük haksızlık” dedi. Yurtların kapasitelerinin üzerinde öğrenci barındırmak zorunda kalmasının kazalara davetiye çıkardığını da söyleyen Becan, 100 kişilik tasarlanan yurtlarda bugün daha fazla öğrencinin barınmak zorunda kaldığını bunun da planlanandan fazla insan taşımak zorunda kalan asansörlerde kazaların yaşanmasına sebebiyet verdiğini ifade etti.

İLK YURTLAR KAPATILIYOR

6 Şubat’ta yaşanan büyük depremlerden etkilenen kişilerin barınması için Yalova gibi küçük bir kentteki üniversitenin kapatılarak, yurtların depremzedelere tahsis edilmesinin barınma sorununu çözmediğine işaret eden CHP’li Becan, “Ben 99 depremini bizzat yaşayan, çok yakınlarını kaybeden biri olarak depremin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, depremzedelerin de neler çektiğini çok iyi biliyorum fakat depremzedeleri yurtlarda barındıracağız diye üniversitemizi ve yurtları kapattılar. Oysa kentimizde en fazla 500 depremzedeyi misafir ettik. İsteselerdi otellerimizde ve evlerimizde de misafir edebilirdik. Yurtların ve üniversitenin kapatılması depremzedelere katkı sağlamadı” diye konuştu.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

İktidarın özel yurtlar arasında da ayrımcılık yaptığına işaret eden Becan, “13 tane özel yurdumuz var, bunun 2’si vakıf yurdu. Devlet Özel Vakıf Yurtlarına belli bir miktar para desteğinde bulunuyor. Diğer özel yurt sahiplerine ise böyle bir destek yok. Yani üvey evlat, öz evlat muamelesi yapılıyor. Bu devlet eliyle iflasa sürüklenmenin ifadesidir” dedi

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  ULUSAL HABER

164 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,88 saniye.