Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova Valisi KAYA, Kivi Hasadina Katildi

Yalova Valisi KAYA, Kivi Hasadina Katildi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.11.2023 - 12:21:02 


Altinova ilçesi Geyikdere Koyunde gerceklesen kivi hasadina; Vali Hulya Kaya, Tarim ve Orman Il Muduru Suat Parildar ve ureticiler katilirken programi cok sayida vatandas izledi.




Altınova ilçesine bağlı Geyikdere köyünde kivi hasadı için tören düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Sezer ve Oğuz Gezer'in kivi bahçesinde gerçekleştirilen programda, Yalova Valisi Dr.Hülya Kaya, üreticilerle birlikte kivi hasadına katıldı
YALOVA VALİSİ KAYA, KİVİ HASADINA KATILDI

Yoğun taleple dalında satılan Yalova kivisinin bu yıl tane ağırlığına göre çiftçiler tarafından kilosu 20 liradan başlayarak satışa sunulduğu öğrenildi.

Kivi hasadına;  Vali Dr.Hülya Kaya. Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Özel İdare Sekreteri Ümit Yılmaz, Atatürk Bahçe Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz ve üreticiler katıldı.

Vali Dr. Hülya Kaya, bahçede kivi hasadı yapan kadınlarla sohbet edip kadınlarla kivi hasadı yaptı. İl Müdürüz Suat Parıldar,  yaptığı açıklamada 2021'de coğrafi işaret tescili aldıkları kiviyi Yalova için "24 ayar altın" olarak değerlendirdiklerini belirterek, Türkiye'deki kivi üretiminin yaklaşık yüzde 30'unun ilden karşılandığını söyledi.

Bu yıl hasadın verimli geçtiğini anlatan Parıldar "Bu sene özellikle tane ağırlığı 80-90 gramın üzerindeki ürünlerimiz çok fazla. Bu da ticari anlamda üreticilerin ürünlerini pazarlamasında çok ciddi avantaj sağlıyor. 2022 yılında Türkiye genelinde 100 bin tonluk rekolte söz konusuydu. Bunun 28 bin tonu Yalova'daydı. Bu sene de hasat tamamlandığında tam rakamlar ortaya çıkacak" diye konuştu.

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz da da yaptığı açıklamada kivide Türkiye'de ilk AR-GE çalışmasını yapan bir kurum olduklarına dikkati çekerek yürüttükleri AR-GE çalışmaları kapsamında yerli kivi çeşitlerine yönelik projelerinin bulunduğunu aktardı.

 
 
 
 
Yalova basini programi yakından takip ederken, Bursa Nilufer Doruk Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Osman Tiryakioglu da, Altinovali olmasi nedeniyle hastene yonetimini kivi hasatina getirdi. 
Hasat programinda stand acan Bursa Nilüfer Doruk Hastanesi, katılan vatandaslardan yogun ilgi gordu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

204 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,74 saniye.