Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ALTINOVA Sokak Hayvanlari Mama Uretim Tesisi

ALTINOVA Sokak Hayvanlari Mama Uretim Tesisi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 15.10.2023 - 09:53:23 


Altinova Belediyesinden bir ilk daha. Sefine Terasanesi is birligi ile hayata gecirilen Sokak Hayvanl&305;ri Mama Uretim Merkezi, Tersaneler Birligi ilk baskani ve kurucusu olan Hakki KAN in adi bulundugu caddeye verilerek torenle acildi.




Altınova Belediyesi ile Sefine Tersanenin iş birliğiyle hayata geçirilen Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi ve Altınova Tersaneler Birliği’nin ilk başkanı olan ve tersanelerin yapımında emeği olan Hakkı Kan’ın adı, tersaneler bölgesinde bulunan caddeye verilerek törenle açıldı.

Törenlere, Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Şükrü Fazıl Uzun, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Ak Parti İl Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ile il protokolü üyeleri hazır bulundu.

Altınova Belediyesi ve Sefine Tersanesi işbirliğiyle geçirilen Kompost ve Sokak Hayvanları Mama Üretim Merkezi faaliyete başladı. Tesisin açılış töreninde konuşan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Sıfır Atık Projesi çerçevesinde faaliyete geçirilen tesis hakkında bilgiler verdi.

Tersanelerdeki çöpe giden yemeklerin değerlendirildiğini ifade eden Başkan Oral, “Ciddi bir kapasiteye sahip olacak. Şuana kadar deneme üretimlerimizde bir sıkıntı yok. Yaklaşık 3-4 aydan beri de deneme üretimleri yapıyoruz. Artık bugünden dolayı tam kapasite başlıyoruz. Yaklaşık 1 ton aylık mama üretilecek. Üretimin yaklaşık yüzde 20’sini kendi barınağımızda kullanacağız. Geri kalan yüzde 80’nini hayvan severlerimize ücretsiz olarak belli bir kota dâhilinde dağıtacağız.” diye konuştu.

Sıfır atık projesinde tersanelere önemli bir görev düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Oral, “Tersanelerimizin yemek artıkları bizlere gereklidir. Çöpe gitsin istemiyoruz. Burada atık yemekler tersaneden toplanacak. Karışık istemiyoruz her yemeği ayrı ayrı istiyoruz. Ona göre oranları belirleniyor protein, karbonhidratı araştırılıyor. Özellikle hayvanlarımızın sevdiği bir mama ortaya çıkıyor. Mamamızın güneşte kalmaması taze tüketilmesi gerekiyor. Onunla ilgili uyarıları yapıyoruz. Barınaktan bildiğimiz kadarıyla ağız tadı olarak hayvanlarımız bunu severek yiyorlar” dedi.

HAKKI KAN CADDESİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Yalova Altınova Tersaneler Birliği’nin ilk başkanı olan ve tersanelerin yapımında çok büyük emeği olan Hakkı Kan’ın adı, tersaneler bölgesinde bulunan caddeye verildi. Tersanelerin kurulmasında emeği geçen Hakkın Kan’ın ismi, tersane bölgesinde caddeye verildiğini belirten Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral,’ Altınova’mıza, Yalova’mıza ve ülkemize ciddi katkılar sağlayan tersanelerimizin ilk birlik başkanı olan Hakkı Kan’ın adını tersaneler bölgemizde bir caddeye verdik. Tersanelerin bugün ki seviyeye gelmesi noktasında çok ciddi bir emeği vardır.’ dedi.

Tersaneler bölgesine isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu belirten Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş.’nin ilk başkanı Hakkı Kan,’ Öncelikle Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’a güzel düşüncesi için çok teşekkür ederim. Bizler tersaneler kurulurken bu yola inanarak ciddi adımlar attık. Tersane bölgesinin şuaınki halini görmek gurur verici. Ortalama 37 bin çalışan evine ekmek götürüyor. Dönemin milletvekillerine, bakanlarına ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+3
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  ILÇELER

259 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.