Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 AGUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.08.2023 - 13:28:55 


30 Agustos Zafer Bayrami nin 101 yildonumu dolayisiyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani nda toren duzenlendi. Torene; Vali Dr. Hulya Kaya ile Yalova protokolu katildi.




30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene; Vali Dr. Hülya Kaya, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yüzbaşı Zeynep Şule Tekcan yaptı.

Tekcan konuşmasında şunları söyledi: “Türkler, tarihin hiçbir devresinde esaret altında yaşamamış, onurlu ve şerefli bir ulus idi. Böylece işgalciler, her zaman hür ve bağımsız olmuş bir milleti karşılarına almışlardı. Çok zor koşullar altında planlanan ve hazırlanan büyük taarruzun amacı; sürpriz bir karşı harekâtla, güçlü düşman mevzilerini yarmak ve sayıca üstün düşmanı kesin bir darbe ile mağlup etmekti. Bu taarruza; Türk’ün ana yurdunu işgal eden düşman yok edilmeden ara verilmeyecekti. Büyük taarruza, çok büyük fedakârlıklarla yapılan lojistik hazırlıkların sonunda, 101 yıl önce 26 Ağustos’ta başlanmıştır. Türk’ün gerçek kurtuluş güneşi ise 30 Ağustos 1922 sabahı düşmanın kesin yenilgisi ile doğmuştur. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir’ emrini alan kuvvetlerimiz, 9 Eylül 1922 tarihine kadar benzeri görülmemiş bir azim ve irade ile düşmanı denize dökmüştür. 30 Ağustos zaferi; zafere inanan, kendisine güvenen, askerine destek olan, özgürlüğe gönül vermiş ve bütün imkânsızlıklara rağmen güçlü düşmanlarını yenen bir milletin destanıdır. Bu askeri zafer ile siyasi zaferlerin de yolu açılmıştır. Mudanya Mütarekesi yapılmış, Trakya işgalcilerden kurtarılmış ve nihayet, müzakere gücünü büyük zaferdeki yenilmezlikten alan Türk delegasyonunun o siyasi mücadelesi sonucunda barış anlaşması imzalanmıştır. Böylece, büyük Türk zaferi, milletler arası hukuk kurallarına göre tescil edilmiş ve Türk Kurtuluş Savaşı fiilen sona ermiştir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin önemi, sadece düşman ordularının yenilmesinden değil, aynı zamanda yüce Türk milletinin tarihinde yeni bir dönem açarak, yeni bir Türk devletinin kurulmasına imkân sağlamasından da kaynaklanmaktadır. Bugün zaferlerin en büyüğü olarak Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin kahramanlık duygusunu ve milli gururunu besleyen en güçlü kaynaklardan biridir ve böyle kalacaktır. Türk silahlı kuvvetleri, 101 yıl önce olduğu gibi bugün de üstün bir vazife anlayışı içerisindedir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve feda etmeye her zaman hazırdır. Milleti ve ordusu ile bir bütün halinde hareket eden yüce Türk ulusunun varoluş nedeni olan bu kutsal zaferin 101’inci yıldönümünde, başta ebedi Başkomutanımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

Konuşmanın ardından Vali Dr. Hülya Kaya, beraberinde Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile beraber törene katılan protokolün ve vatandaşların bayramını tebrik etti. Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (TUFAG) ekibinin Kastamonu yöresine ait halk oyunu gösterisinin ardından, askeri tören geçişi ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama töreni sona erdi. Günün ikinci programında Valilik makamında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Garnizon Komutanı Dz. Alb. Cenk Topuz ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile tebrikleri kabul etti.

 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

654 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,77 saniye.