Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalovali Sebze Üreticilerine Teknik Destek

Yalovali Sebze Üreticilerine Teknik Destek
 Yazı Boyutu

 Tarih : 29.05.2023 - 23:22:51 


Yalova il Tarim ve Orman Mudurlugunce, 2023 Yili Ortu Altinda Biber Uretimini Artirma ve İyi Tarim Uygulamalari Projesi, kapsaminda proje uygulayicisi sebze ureticilerine yonelik teknik gezi duzenlendi.





Yalova il Tarım ve Orman Müdürlüğünce “2023 Yılı Örtüaltında Biber Üretimini Artırma ve İyi Tarım Uygulamaları Projesi" kapsamında proje uygulayıcısı sebze üreticilerine yönelik Türkiye'nin en büyük sebze üretiminin yapıldığı ve örnek İyi Tarım Uygulamaları faaliyetlerinin yürütüldüğü Antalya ilinin Kumluca ilçesine Teknik Gezi düzenledi.

İl Müdürlüğü tarafından çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması amacıyla uygulanan  “2023 Yılı Örtüaltında Biber Üretimini Artırma ve İyi Tarım Uygulamaları Projesi" kapsamında Yalova'da İyi Tarım Uygulamalarına ilgi duyan ve uygulamak isteyen proje uygulayıcısı sebze üreticilerine yönelik düzenlenen teknik geziye çiftçilerin yanı sıra İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Necdet Tuncer ile Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Gülden Sönmez ve Ersin Koçhan  katıldı.

Teknik geziye katılanlar Kumluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Emel Yücebaş, Ayşe Dirican ve Ertuğrul Kaya refakatinde ilk olarak Kumluca'daki ihracaata yönelik üretim yapan sebze işleme ve paketleme tesisini gezdiler. Ardından İyi Tarım yapılan örtüaltında sebze üretim alanlarını gezen ekip sera yetkililerinden üretimle ilgili bilgiler aldılar.Ekip aynı zamanda İyi Tarım Uygulamaları kapsamında Biyolojik Mücadele ile zararlı mücadelesi yapan örtüaltı alanlarında biyolojik mücadele ürünü olan predatör böcek (avcı böcek)  üreten firma yetkililerinden de bilgi aldı.

Sebze üretim seralarının ziyaretinin ardından yıllık 128 milyon fide üreten Türkiye'nin en büyük sebze fidesi üretim işletmesini ziyaret eden ekip burada da işletme yetkililerinden bilgiler aldılar. İşletme ziyaretlerinin ardından da Kumluca İlçe Müdürlüğüne geçen Yalova ekibi İlçe Müdürü İsa Akşit' i ziyaret etti. İlçe Müdürü Akşit Yalova ekibine Kumluca ilçesinin tarımsal yapısı, sebze üretiminde karşılaşılan sorunlar ve Biyolojik Mücadele yöntemleriyle ilgili bilgiler aktardı. Akşit; Kumluca ilçesinde biber üretimi yapılan seralarda zararlıların popülasyonlarını ekonomik zarar eşiğinin altına düşürmek amacıyla, zararlı mücadelesi için %90 oranında predatör (avcı) böceklerin yaygın olarak kullandığını ifade etti.

Teknik gezinin ardından Kumluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri Yalova ekibine Kumluca ilçesinde uygulanan Entegre mücadele çalışmaları kapsamındaki Biyolojik Mücadele Uygulamaları ile ilgili sunum eşliğinde detaylı bilgiler aktarıldı.Teknik geziden duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkürlerini ifade ederek Kumluca'da gördükleri uygulamaları kendi seralarında da uygulayacaklarını belirttiler.

İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci de yaptığı açıklamada teknik gezinin hem kendileri, hem de çiftçiler için oldukça faydalı geçtiğini belirterek, “Gezimizde çiftçilerimiz sebze üretiminde biyolojik mücadele uygulamalarını yerinde görerek bu konuda bilgilerini artırdılar. İl Müdürlüğü olarak önümüzdeki dönemde İyi Tarım Uygulamaları kapsamında, Biyolojik Mücadelenin yer aldığı projeler uygulayarak çiftçilerimize bu konuda da destek olmaya devam edeceğiz" dedi.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  GÜNCEL

249 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,74 saniye.