Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başpehlivan Huseyin Gumusalan oldu

Başpehlivan Huseyin Gumusalan oldu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.04.2023 - 21:21:53 


Altinova Belediyesinin geleneksel olarak her yil duzenledigi bu yil ise; 7 nci Hersek Yagli Gureslerinin Baspehlivani, finalde Tanju Gemici yi yenen Huseyin Gumusalan oldu.





7. Hersek Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Hüseyin Gümüşalan olduAltınova Belediyesi 7. Hersek Yağlı Güreşleri finalinde Tanju Gemici’yi yenen Hüseyin Gümüşalan başpehlivanlığa uzanan isim oldu.Altınova ilçesinde yağlı güreş heyecanı yaşandı. Hersek Er Meydanı’nda 13 boyda gerçekleşen güreşler kıran kırana mücadelelere sahne oldu.
 
Altınova Belediyesi tarafından Hersek Er Meydanı'nda düzenlenen 7. Hersek Yağlı Güreşleri finali, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Hersek Er Meydanı’nda 13 boyda gerçekleşen güreşlere 28’i başpehlivan toplam 400 sporcu katıldı. 7. Hersek Yağlı Güreşleri’nin ağlığını bu yıl 500 bin lira ile kazanan Hersekliler Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Uysal oldu.
 
Bu yıl Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününe denk gelmesi nedeniyle yoğun ilgi gören güreşler, güzel bir havada yapıldı. Karşılaşmalarda başpehlivanlık mücadelesi veren güreşçilerden Hüseyin Gümüşalan ile Tanju Gemici finalde karşılaştı. Gemici'yi yenerek başpehlivan olan Gümüşalan, altın kemeri aldı. Üçüncülük karşılaşmasında ise Nedim Gürel rakibi Özkan Yılmaz'ı yendi.Yarışmada dereceye girenlere kupalarını Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve ilçe protokolü takdim etti.
 
Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, tarihi Hersek köyünde düzenlenen finali tarihi dokuya uygun şekilde düzenlediklerini ifade etti.
Oral, "Ata sporumuzu burada yaşatmaya çalışıyoruz. Özellikle sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Ciddi bir şekilde katılım sağladılar. Sezonun ilk güreşlerinden birisi. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bu ata sporumuzu burada yaşatacağız. 400'ün üzerinde bir katılım oldu” dedi.
 
Başkan Oral, güreşlere katılan ve güzel müsabakaları seyrettiren tüm pehlivanlara teşekkür etti. Oral, Ata sporuna desteklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreceğini belirterek, “Oğlumuz Ahmet Emir için bugün çok özel bir gündü. Hem ilk 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutladı, hem de er meydanına ilk adımını attı. Rabbim tüm evlatlarımıza uzun, sağlık ve mutlu bir ömür nasip etsin inşallah” dedi.

Güreşleri takip etmek için alana gelen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ise ramazandan yeni çıkıldığı için pehlivanların tam hazır olmamasına rağmen güzel mücadeleler izlediklerini söyledi.Hersek Güreşlerini; AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova Milletvekili adayı Erhan Dede, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve birçok davetli takip etti.

 
 
 
 
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

268 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.