Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 YALOVA ALTİNOVA da Hasat Vakti

YALOVA ALTİNOVA da Hasat Vakti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.05.2022 - 23:31:47 


Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde protokolün katılımıyla hasat şenliği yapıldı. Hasat Şenliği’ne Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve



Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde protokolün katılımıyla hasat şenliği yapıldı. Hasat Şenliği’ne Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde hasat şenliği yapıldı. İçerisinde 240 tür tıbbi ve aromatik bitkinin olduğu alanda Yalova Valisi Muammer Erol ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, bazı bitkilerin hasadını gerçekleştirdi Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın girişimleriyle 2020 yılında Hersek Lagünü kıyısındaki toplam 40 dekar alana kurulan Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde 2. Hasat Şenliği gerçekleştirildi. Alanda bulunan bazı tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadı, Yalova protokolünün katıldığı bir törenle yapıldı.
 
Yalova protokolü katıldı
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen hasat şenliğine Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Malatya Arapgil Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Hasadı birlikte yaptılar
Burada alanla ilgili konuklarını bilgilendiren Başkan Dr. Metin Oral, 240 tür bitkiye ev sahipliği yapan Altınova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde tür sayısını 400’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yapılan bilgilendirmenin ardından bahçedeki ikinci hasat gerçekleştirildi. Yalova Valisi Muammer Erol ve Başkan Dr. Metin Oral; Gül, tarhun, papatya ve aynı sefa çiçeğinin hasadını gerçekleştirdi. İşçilerle birlikte hasat yapan Vali Erol, Yalova’ya böyle bir yatırımın kazandırılması ve Yalova’nın turizmine bu anlamda yeni bir rota oluşturulması vesilesiyle Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ı kutladı.Vali Erol, yatırımın kazandırılmasında ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasında emeği olan herkese teşekkür etti. Konuklara ise programda geleneksel yöntemlerle burada yetiştirilen ve hasadı yapılan gül şerbeti ikram edildi.
 
“El birliğiyle yürütüyoruz”
Hasat sonrası açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, bahçenin birden fazla amaca hizmet ettiğini söyledi. Başkan Oral, “Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçemizde ikinci hasadımızı yapıyoruz. 240 tür bitkimiz var şu anda. İnşallah hedefimiz 400 türe kadar çıkmak. Bunu sağlarken de tabi arkamızdaki seralarımıza da buradan bir destek verebilmek, tohum ve fide konusunda destek verebilmek amacımız. Aynı zamanda da istihdamı arttırabilmek. Buradaki ürünlerin aynı zamanda teknolojik olarak işlenmesi, kurutulması, yağının çıkarılması, suyunun çıkarılması gibi işlemlerde laboratuardan geçirilmesi gibi işlemleri de burada hazırlanıyor şu anda. Bahçemize Altınova Belediyemizin yanı sıra Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, Tarım Orman Bakanlığımız, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Atatürk Araştırma Enstitümüz destek veriyor. Dolayısıyla hep beraber el birliği ile güzel bir mekânı burada yürütüyoruz. Buradaki çalışan arkadaşlarımızda, personellerimiz de bahçemize gerçekten çok güzel baktılar ve de bahçemizi geliştiriyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Hasadımız hayırlı olun inşallah” dedi.
 
Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi
Hersek lagünü Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi 2020 yılında, mevcut ve alternatif tarım ürünlerinin tespiti, yaygınlaştırılması ve değerlendirilmesi aşamasında halkın bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılmasına yönelik tarımsal eğitim ve yayın çalışmalarını yapabilmesi amacıyla Altınova Belediyesi sınırlarında kuruldu. Tesis içerisinde bölgede yetişmeyen tropikal bitkiler için ve tohum çimlendirilme işlemlerinin yapılabilmesi için Görsel Sera, teknik ve teorik olarak pratik eğitimlerin verildiği ve bitkilerin işleme alındığı AR-GE Merkezi, Konferans Salonu ve tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen organik tarım ürünlerinin satışa sunulduğu Satış Ofisi bulunmakta. Merkezde kurulumu gerçekleşen bazı üniteler sayesinde ve üniversitelerin desteğini alarak bahçedeki tıbbi aromatik bitkilerden yağ, krem, sabun, çay ve bitki suları olmak üzere birçok ürünün temini sağlanacak. Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi toplamda 40 dekar olup, ekili alan 28 dönümdür. Toplam 12 adadan oluşmakta, her adaya kendi türünden veya yakın türlerinden özenle seçilmiş bitkiler yerleştirilmektedir. Tesisin tamamı tıbbi, aromatik, boya, ve baharat bitkilerinden oluşmaktadır.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER

 Kategori  SON DAKIKA

343 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Yalova belediye Baskani Mehmet Gurel, tebrik ziyaretleri kapsaminda misafirlerini agirlamaya devam ediyor....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.