Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova Kültür Festivalinde, coşkulu buluşma

Altınova Kültür Festivalinde, coşkulu buluşma
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.07.2021 - 23:31:24 


Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Belediye Meclis üyelerinin ev sahipliğinde yapılan 14. Kültür Festivalinin ilk günü yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.





Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Kültür Festivali, Altınova Hersek Sahilinde başladı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Belediye Meclis üyelerinin ev sahipliğinde yapılan 14. Kültür Festivali’nin ilk günü yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

UNUTULMAZ ANLAR

14. Kültürler Festivali’nin ilk günkü etkinliklerine; AK Parti Kocaeli Milletvekili eski Başbakan yardımcısı Fikri Işık, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Mücahit Kaçar, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, AK Parti il eski Başkanları Yusuf Ziya Öztabak ve Yaşar Demirel, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, MHP Altınova İlçe Başkanı Serkan Dikyar, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GELENEKSEL LEZZETLER VE OYUNLAR

İl ve ilçe protokolü, festivalde tüm kültür çadırlarını gezerek yörelerin birbirinden eşsiz lezzetlerini tadıp, kültürel değerler hakkında bilgi aldılar. Kültür çadırlarının gezilmesinin ardından festivale katılan yörelerin geleneksel halk oyunları sergilendi.

FİKRİ IŞIK’A TEŞEKKÜR

14. kültür Festivali açılışında konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Hersek Sahili’nin Fikri Işık’ın büyük katkıları ile vatandaşların kullanıma açıldığını ifade ederek, “Sağ olsun Sayın Bakanımız her zaman bizim yanımızda olarak bizlere destek verdi, vermeye devam ediyor. Kendisine ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Metin Oral dahil 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

“BİR YIL ARADAN SONRA”

Salgın nedeniyle geçen yıl festivalin yapılamadığını ifade eden Başkan Oral, “Türkiye’nin ve Yalova’nın AltınŞehri Altınovamız; somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması amacıyla, bizi biz yapan ülkemizin kültür mozaiğini 14. Kez bir araya getiriyor. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Buradan çok güzel görünüyorsunuz . Adeta bin bir çiçeği barındıran harika bir Türkiye bahçesi gibisiniz. Sizlere baktığım zaman sevgi ve saygı ile kenetlenmiş büyük ve güzel bir aile görüyorum.

AĞAÇ DİKİM KAMPANYASINA DESTEK

Çeşitli İllerimizdeki yangın ve sel afetleri için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralılarımıza Acil şifalar, Şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Bu akşam buradan Ağaç dikim kampanyasına destek istiyorum.

“ÖRNEK TABLO”

Bu yıl 14.sünü gerçekleştirdiğimiz Kültür Festivali, kardeşlik, dayanışma, saygı ve sevgi içerisinde yaşayan Altınovamızın, en güzel, en özel tablosudur. Altınova ve çevresi adeta bir yaşam mozaiğidir. Bu mozaik bir arada yaşamaktan mutludur ve kültürlerini paylaşmaktan büyük heyecan duymaktadır. Bu festival birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesidir. Evet, Türkiyem güzel bir çiçek bahçesi ise Altınovam onun en güzel demetidir. Altınovamız tüm özellikleri ve değerleri ile özellikle de sosyal uyumu ile Türkiye’ye örnek bir şehir. Bundan çok gurur duyuyorum. 

“FESTİVALİMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Kültür Festivalimiz, barış ve kardeşlik içerisinde tüm renkleri ve değerleri ile yaşayan çok önemli bir tarihi miras olma yolunda ilerliyor. Somut ve Somut olmayan Kültürel Mirasımızın Korunmasına büyük katkı sağlıyoruz. Tıpkı Cemal Oyunu gibi. Bizler kültürümüzün tüm zenginliklerini ve değerlerini geleceğe taşıyan bu festivalimizi çok önemsiyoruz.

Hünkar Hacı Bektaşi velinin ifade ettiği gibi,İnsan taşın toprağın arasında şehri inşa ederken kendisini inşa eder. Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk olanın şehri gülistan olur.’

Ya, Yunus ne güzel demiş dostlar;  ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi işi, dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldik. Gelin tanış olalım işi kolay kılalım sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz’

Evet, Kültür Festivalimiz Altınovamızın birliğinin, beraberliğinin en güzel simgesidir.  Bugün yine ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız’ hep birlikte Altınova olacağız.

‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak Lazım…der’ Üstat necip Fazıl Kısakürek…

Evet bizler milletimize hizmet etmek için karıncalar gibi çalışanlarız.

Ve Rabbime hamd olsun ki her yıl siz aziz milletimizin huzuruna yeni projelerle çıkmayı nasip ediyor.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

“tarihinin en büyük yatırımları ile buluşturuyoruz”

Tam 18 yıldır gece gündüz demeden, durup dinlenmeden ben ve değerli çalışma arkadaşlarım Hükümetimizin de desteğini alarak Altınovamızı tarihinin en büyük yatırımları ile buluşturuyoruz.  Bu eserler 18 yıldır bize gönlünü açan, bize destek olan, güven duyan siz değerli milletimizin eserleridir.

Altınovamız,  Yalovamız ve Türkiyemiz, birliği ile güçlü, beraberliği ile güzel.

Birliğimiz daim olsun inşallah. Sağ olun, var olun. Allaha emanet olun” diye konuştu.

“TÜRKİYE MAZLUMLARIN UMUDU”

Festivalde konuşan Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit Türkiye’nin mazlumun umudu olduğunu ifade ederek, “Türkiye çok büyük bir ülke. Büyük ülkelerin derdi de büyüktür. Aramızda bulunan yabancı konuklarla yaptığımı görüşme bize, Türkiye’nin güçlü olması durumunda kendilerinin de güçlü olduklarını ifade ediyorlar. Biz büyük bir devletiz. İnşallah hep birlikte daha çok güçleneceğiz. Bu sıkıntıları hepimiz atlatacağız. Bu güzel ortamı sağladığınız için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“HESABI SORULUR”

Altınova Kültür Festivalinde konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili eski Başbakan yardımcısı Fikri Işık, ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınlarına değinerek, “Bu konuda sabotaj varsa bunun hesabı sorulur” dedi.

“ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI”

Altınova’ya, Yalova’ya önemli hizmetler yapıldığını ifade eden Milletvekili Işık, “Yalova ve Altınova güzel bir uyum sağladı. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral olunca çok güzel oldu. Tersane yapımında biz şart koştuk. Denize, çevreye, suya, toprağa dokunulmayacak, zarar verilmeyecek dedik. Bugün Altınova Tersanelerinde 35 bin civarında insan çalışıyor, ailelerine rızık götürüyor. Saygın iş adamlarının bütün sorunlarını çözmeye çalıştık. İstanbul, Yalova, İzmit’ten buraya gelen var. Doğaya hassasiyet gösterdiğini gördük. Altınova’da gönül rahatlığıyla denize girilebilir.

“ASLA AYRIMCILIK YAPMAYIZ, PİRİM VERMEYİZ”

Bosna Hersek, Yunanistan, Romanya, Mısır, Avazya, Kırımdan, Ceceniz’den, Rusya derinlikten gelenler var. Bizi büyük yapan duygu bu. Asla ayrımcılık yapmayız, pirim vermeyiz. Hata yapan, bireysel olarak öder” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Oral, Milletvekili Işık’a günün anısına Kütahya Porselenden vazo hediye etti.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

521 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.