Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anıldı

15 Temmuz çeşitli etkinliklerle anıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 19.07.2021 - 00:00:46 


Çiftlikköy Kaymakamlığı ve Çiftlikköy Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar Çiftlikköy Mokamp Meydanını doldurdu.





15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yılı sebebiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade etkinlikleri meydanın bayraklarla donatılması ve vatandaşların bayrak sallamaları ile birlikte renkli görüntülere sahne oldu. Coşkulu kalabalığa Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hv.Pilot Albay Okan Uygun, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Fettan Engin, Gazi ve Şehit aileleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve birçok kurum müdürü iştirak etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okunup dualar edildi. Resfebe sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişini dev ekranda izlendi.

“15 TEMMUZ’DA HAFIZALARIMIZI CANLI TUTMAK İÇİN BURADAYIZ”

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, “Büyük Türk Milleti, bir ferdi olarak 15 Temmuz hain FETÖ terör örgütünün darbe işgal girişiminin bertaraf edilmesinin 5. yıldönümünde güzel ilçemizde bu ihanetin unutulmasına ve unutturulmasına izin vermemek için, hafızalarımızı canlı tutmak adına huzurlarınızda bulunmaktayım. İşte bugün burada şanlı tarihimizin ve şu gök kubbenin şahitliğinde bu vatan ve cumhuriyeti bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yüzbinlerce şehit ecdadımızı ve 15 Temmuz kalkışmasına dur diyen şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anmak, tek yürek ve tek vücut olmuş bedenlerimizle ülkemize ve cumhuriyete olan bağlılığımızı göstermek için bugün burada toplandık. Tarihte bazı günler vardır ki bir şekilde hayatın olağan seyrinden sıyrılarak milletlerin hafızasında hususi bir yer alır. Sıradan bir gün olmaktan çıkıp o milletlerin geçmişinin hatta geleceklerinin bir parçası haline gelir. Toplumsal hafızaya yerleşerek nesilden nesile aktarılır. İşte böyle günler aslında bir toplumun hem millet olma yolunda imtihanı hem de istikbali belirleyen dönüm noktalarıdır. Vatanın bölünmez bütünlüğünü tüm değerlerin üzerinde tutarak mücadeleci ve kararlı kimliğini teslimiyeti reddediş ve temsiliyeti seçişle taçlandıran Çiftlikköylü hemşerilerimize gönül selamımı iletiyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

“BAŞARAMADILAR”

 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye Cumhuriyeti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldı. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı alçaklığı bu haramzade alçaklar aziz milletimize reva görmüştür. Devlet hafızası güçlüdür. Bu hafıza kendisini devlet refleksi olarak göstermiştir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir. Evet, 15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainleri, şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık. Dünyada, şehadete cesaretle yürüyen, şairin ifadesiyle 'ölümü de öldüren rabb'e secdeler olsun' diyerek hainlerin karşısına dikilen bir başka millet yoktur” dedi.

“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DUYGULARI İLE İNDİK SOKAKLARA”

Başkan Silpagar konuşmasını şu şekilde devam etti: “Bizler 15 Temmuz akşamı sokağa çıktığımız zaman ilk işimiz vatandaşlarımıza ulaşmak ve bayrak dağıtmak oldu. Ben Çiftlikköy’de Ak Parti teşkilatı ile irtibata geçtim ve Yalova’ya gidiyorum’ dedim. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek, bu duygularla gittik, binlerce Yalovalı, milyonlarca vatandaşımız aynı düşünceler, aynı duygular içinde olarak meydanlara çıktık ve o gece 40 yıldır bu milletin başına bela olanlardan kurtulduk. Kahraman Türk milleti, her yerden, her kesimden insanımız, Başkomutan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alarak, milli iradesi ile akşamından sabahına bu darbe girişimini boşa çıkardı. 15 Temmuz’dan itibaren halkımız meydanları doldurarak parti ve düşünce ayrımı olmadan, omuz omuza, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla demokrasiye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi şehit olan başta Ömer Halisdemir olmak üzere şehitlerimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

SERDAR TUNCER VE BAŞKAN SİLPAGAR ŞİİR OKUDU

Programın devamında Şair, Yazar ve TV programcısı Serdar Tuncer de sahne alarak Arif Nihat Asya’dan Necip Fazıl Kısakürek’e kadar üstadların şiirlerini seslendirdiği gecede, Başkan Silpagar ile Serdar Tuncer, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Üşüyorum’ şiirini izleyenlerin önünde okudular. 15 Temmuz’da yaşananları kendi üslubu ile aktaran Serdar Tuncer’e program sonrasında Kaymakam Bilgin, Başkan Silpagar ve Hava Meydan Komutanı Uygun tarafından çiçek ve hediyeleri takdim edildi.

İKRAMLARDA BULUNULDU

Gecede Mokamp’ta bulunan vatandaşlara dondurma, helva ve çorba ikramlarında bulunuldu. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında millete ihanete karşı birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla tüm Türkiye’deki binlerce camiden olduğu gibi, Çiftlikköy’den de yükseldi. Tutulan demokrasi nöbetinin ardından etkinlikler son buldu.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

438 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.