Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Hersek Bölgesinde tarihi gün yüzüne çıkaracağız

Hersek Bölgesinde tarihi gün yüzüne çıkaracağız
 Yazı Boyutu

 Tarih : 5.07.2020 - 18:18:29 


Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yalova Altınova ilçesini ziyaret ederek, Hersekzade Ahmetpaşa Külliyesi ile Altınova Belediyesi Kuş Gözlem ve Eğitim Merkezini gezdi.





Bakan Kurum: Hersek Bölgesinde tarihi gün yüzüne çıkaracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Altınova ilçesini ziyaret ederek, ilçede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.


Hersekzade Ahmetpaşa Külliyesi ile Altınova Belediyesi KUŞ Gözlem ve Eğitim Merkezi’ni gezen Başak Kurum, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’dan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi. Aldı. Kuş gözlem kulesinde bir süre kuşları da izleyen Bakan Kurum, “2 milyon 200 bin metrekarelik korunan alan miktarını 3 milyon 680 bin metrekareye çıkaracak ve bölgenin koruma statüsünü ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil edeceğiz. Altınova Hersek Bölgesinde tarihi mekânları gün yüzüne çıkarak, göl etrafında vatandaşların mutlu ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmesini sağlayacağız” dedi.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Melih Oral dahil, ayakta duran insanlar


HERSEK BÖLGESİNDE İNCELELE
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yalova ziyareti kapsamında Altınova İlçesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi. Burada Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından karşılanan Bakan Kurum, Hersek Lagünü Sulak Alan Geliştirme Projesi ile ilgili yatırım çalışmalarını yerinde inceledi. Projelerle ilgili Başkan Metin Oral’dan bilgi alan Bakan Kurum, burada dürbün ile bir de Hersek Sulak Alanı’nda kuş gözleminde bulundu.
PROJELER ANLATILDI
Bakan Kurum, burada yaptığı incelemenin ardından Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ne geçti. Hersekzade Ahmet Paşa Türbesi’ne de giderek dua eden Bakan Kurum’a burada bir de ikramlarda bulunuldu.
Bakan Kurum’a ayrıca Hersek Lagünü Sulak Alanı Geliştirme Projesi kapsamında yapılan Türkiye’nin ilk Engelsiz Kuş Gözlem Kulesi, İdari Tanıtım Binası, Kanatlı İlk Müdahale Merkezi, Kır Kahvesi, Kuş Tanıtım Binası ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi ile çevre düzenleme işi ile ilgili bilgiler verildi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar


“HERSEK REGÜLÂSYON ALANINA DESTEK”
Altınova’daki projeleri önemsediklerini söyleyen Bakan Kurum, projelere destek sözü verdi. Bakan Kurum, “Altınova ilçesinde Hersek’te bir proje yürütülüyor. Hersek Regülâsyon Alanı için destek vereceğiz. Lagün etrafında bir yürüyüş yolu yapacağız. Oradaki tarihi mekânları gün yüzüne çıkarak, göl etrafında vatandaşların mutlu ve huzurlu bir şekilde vakit geçirmesini sağlayacağız. Bu projeler, istihdam ve hareketlilik adına Yalova’ya katma değer sağlayacak. Sadece Yalovalılar değil bölge halkı buradan istifade edecek” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a el yapımı çini vazo hediye ederek, “Sayın Bakanımız Murat Kurum’a İlçemize yapmış olduğu ziyaretlerinden ve projelerimize vereceği desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
Bakan Kurum’a Altınova ziyaretinde; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar


Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, düğün, takım elbise ve açık hava

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

879 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
18  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4626 32.5211
  Euro 20.9489 21.0876
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.