Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
   Altinova'daki anketlere gore CHP adayi Yasemin Fazlaca bir adim onde...      Çiftlikkoy'de yapilan anketler sasirtici boyutta: MHP adayi Yasar Boz, anketlerde Ak Parti ve CHP adayinin onunde ...          Çinarcik, Ak Parti ve CHP yarisini izliyor gibi...       Armutlu'da CHP adayının yarıştan çekilmesi şaşkınlık yarattı...         Yalova merkezde ise; Mustafa Tutuk ve Mehmet Gurel arasındaki yarıs ilgiyle izleniyor...       Beldelerde ise; Subaşı bu kez Ak Parti adayı Mustafa Yurt'a yakın gibi....        Taskopru ve Kaytazdere Ak Parti, Esenköy ve Teşvikiye de MHP daha güçlü görünüyor...       Koru'da sürpriz gelişmeler yaşanırken, anketlerde CHP ikinci sırada....      Ak Parti üst düzeyindeki önemli bir ismin Altınova ve Çiftlikköy için yorumu şok etti...! Gazete Marmara da...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başkan Numan SOYER, basın toplantısı düzenledi

Başkan Numan SOYER, basın toplantısı düzenledi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.08.2019 - 17:51:29 


Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, yerel seçimlerden bu yana geçen süreçte yapılan çalışmaları ve yeni projeleri kamuoyu ile paylaşabilme adına bir basın toplantısı düzenledi.






Basın toplantısı düzenleyen Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, yerel seçimlerden bu  yana geçen süreçte yapılan çalışmaları ve yeni projeleri kamuoyu ile paylaştı. Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği programda Başkan Numan Soyer şu sözlere yer verdi: 
"Değerli basın mensupları ve çok kıymetli misafirler; hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Davetimize icab edip buraya kadar geldiniz, hepinize teşekkür ederim.
31 Mart yerel seçimleri artık hepimiz için geride kaldı.Propaganda dönemi, seçim takvimi ve sonrasında yaşananlarla birlikte netice kesinleşti ve göreve başladık.
Seçim çalışmalarını yürüttüğümüz dönemde halkımıza verdiğimiz sözler vardı.Hepinizin bildiği üzere; 11 Master projemiz ve 24 hayatı kolaylaştıran sosyal doku projemiz mevcuttu.Bugün tüm sözlerimizin arkasında olduğumuzu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Göreve başlarken öngördüğümüz bir takvim bulunmaktaydı. İlk 3 ay’da bir kriz dönemi yaşanacağını tahmin ediyorduk.Seçimin hemen arkasında yaşananlar ve yaz mevsiminin gelmesi bu kriz beklentimizin temel sebepleriydi.İkinci üç aylık dilim bizler için bir değişim ve dönüşüm sürecidir. Şu an bu süreç başlatıldı ve yavaş yavaş yaşanacak dönüşümü sizler de gözlemleyeceksiniz.Üçüncü üç aylık dönemimiz, yeni yönetim anlayışının uygulanma sürecidir. Dördüncü üç aylık dönemi ise, temel atmaların başlayacağı bir dönem olarak öngörüyoruz.Yani 31 Mart 2020’ye kadar neler olacağı konusunda hazırlıklıyız ve süreci kontrol altında tutarak takip etmeye devam ediyoruz.
8 Nisan Pazartesi günü göreve başladığımızda çok kısa bir sürede yaz sezonu hazırlıklarına başladık.Yaz sezonu Çınarcık’ımız için çok önemli. Nüfusumuzun yaklaşık 10 kat yükseldiği, hizmet ölçeğinin bu oranda büyüdüğü bir takvim.
Sezon öncesi hazırlıklarımızda sıkıntılar yaşadık. 4 personelimiz belediyemizden ayrılarak başka kurumlara geçti. 6 personelimiz emekliye ayrıldı. 10 personelimiz de kendi inisiyatifleriyle istifa ederek belediyemizdeki görevlerini bıraktı. İnsan kaynağımızda yaşanan 20 eksilmenin tamamı bizim taleplerimiz dışında gerçekleşti. Bu süreçte 5 yeni arkadaşımız da göreve başladı. Bugün belediyemizde 245 personel bulunmaktadır.
Bu personel politikasının biraz geriye gidip hareketliliğini takip ettiğimizde 31 Mart 2014 tarihinde 125 olan personel sayısının aynı yılın sonunda 141,  2015’de 203,   2016’da 222,   2017’de 254,   2018’de  259,  31 Mart 2019 tarihinde ise 260 olduğunu görüyoruz.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

Bu süreçte Çınarcık’ta yürütülen hiçbir proje olmamasına rağmen personel sayısı devamlı olarak yükseliş göstermiş. Personel sayısı 125’ten 260’a çıkmış. Yani artış %100 den fazla. Tam %108.
Size bir örnek vereyim; göreve geldiğimizde Artıma Tesisimizde tam 23 personel çalışıyordu. Bunların yarısından fazlasının ne yaptığı belli değildi. Biz sayıyı 12’ye indirdik ve ihtiyaç olan başka birimlere aktardık. Ancak ne kadar ilginç ki personelin yarısını başka birimlere aktarmamıza rağmen hiçbir iş aksamadı. Üstelik hala da fazlamız olduğunu düşünüyoruz.
Personel alımları birkaç farklı usulle yapılmış. Aynı işi yapmasına rağmen aralarında önemli gelir farklılıkları olan çalışanlarımız var. Kimisi fazla maaş alacak şekilde işe başlatılırken kimisi bu konuda mağdur edilmiş. Herhangi bir adalet gözetilmemiş. Şimdi biz bunları nasıl düzeltebiliriz nasıl adalet sağlarız diye çalışıyoruz.
Yeri gelmişken ifade etmek istediğim birkaç konu var.
Birincisi geçenlerde bir internet haber sitesinde hakkımda yazılan bir ifade vardı: Aynen şöyle yazıyor: “Numan Soyer’in ilk icraatı seçimlerde kendisine destek olmayan kadın büro personellerini temizlik hizmetlerine göndermek oldu”. Daha önce bu konuyla ilgili uzunca bir açıklama yapmıştım. Kimsenin bize destek olmasıyla ilgilenmiyoruz, yaptığı işe bakıyoruz. Onlar kurum huzurunu bozan tutum ve davranışlarından dolayı görevlendirildi. Kaldı ki elimizdeki veriler kendilerinin iş akitlerini sonlandırma hakkını da bize veriyordu ancak bu yolu kullanmadık. Kendilerine bir şans daha tanımayı tercih ettik. Lütfen konuları laf canbazlığı yaparak çarpıtmamanızı rica ediyorum.
İkinci konu; her yerde söyleniyor “söz vermişim kimseyi işten çıkarmayacakmışım”. Çok açık söylüyorum. Ben kimseye böyle bir söz vermedim. Lütfen iyi anlayınız, benim verdiğim sözün içeriği: “bizim Çınarcık sevdamıza ortak olan ve çalışma prensiplerimize uyan hiç kimseyi işten çıkarmayacağız” şeklindedir. Tekrar ediyorum: “bizim Çınarcık sevdamıza ortak olan ve çalışma prensiplerimize uyan hiç kimseyi işten çıkarmayacağız” aradaki farkı anladığınızı düşünüyorum. Seçim dönemindeki kayıtlara, videolara hepiniz ulaşabilirsiniz. Şüphe duyan varsa kontrol edebilir. İşini layıkıyla yapan, mesleğinin hakkını veren, aldığı maaşı kamu hizmeti olarak sunabilen hiç kimseyi işten çıkarmayacağız. Burada kimi desteklemiş, hangi partili, nereli gibi bir ayrımımız yok. Tamamen iş odaklı bakıyoruz konuya. Ancak bize katkı sağlamayan, aksine kurum içinde huzur bozan, hakarete varan söylemlerde bulunanlarla her an yollarımızı ayırabiliriz.
Seçimlerden sonra uzunca bir süre devam eden, şahsıma, sevdiklerime, beni destekleyenlere ve aileme kadar uzanan hakaret satırlarını nefsimizde erittik. Herkesin verdiğimiz işi yapmasını bekledik. Sabrettik, sabrediyoruz, ancak sabrında bir sonu var. Bu durum tüm belediye çalışanlarımız için geçerli; ya Çınarcık’a hizmet edecekler ya da biz kendileriyle yolumuzu ayıracağız. Gerekirse bizim Çınarcık sevdamıza ortak ve çalışma prensiplerimize uyan, yeni arkadaşlarla yolumuza devam edeceğiz. Bu da böyle bilinsin istiyorum.
Göreve başladığımızda yoğun bir borç yükünün altına girdik. Bu durum bizim için sürpriz değildi. 3 milyon borç var diyenlere karşı borcun çok çok daha fazla olduğunu defalarca dile getirdik. Dolayısıyla bir enkaz edebiyatı yapmıyorum. Asla mazeret üretmeye, bir şeylerin arkasına saklanmaya çalışmıyoruz. Belediyemize icraya gelen firmalarla tek tek görüşerek orta yolu bulmaya çalıştık. Görevi devraldığımız 31 Mart 2019 tarihi itibariyle karşımıza çıkan toplam borcumuz 86 Milyon 300 Bin Lira. Yani iddia edilen 3 milyonun yaklaşık 30 katı Çınarcık Belediyesinin borcu var.
Söz konusu borcun genel dağılımı ise şu şekildedir:
- SGK İl Müdürlüğüne 45 Milyon 325 bin
- SGK Primler Genel Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü’ne 16 Milyon 509 bin
- İller Bankası, Yalova Katı Atık Birliği ve Bankalara 16 Milyon 411 bin
- Özel Firmalara ve Diğer Emanetlere 4 Milyon 801 bin
- Personele olan borç 407 bin. Personele hiç borcumuz yok deniyordu.
Biz de ısrarla var diyorduk. İşte sonuç personele olan borç 407 bin. Devam ediyoruz…
- Mavi Deniz Arıtma Birliği ve Belediye Birliklerine 457 bin
- Yalova İl Özel İdaresi ve Personel Limited Şirketinin 2 milyon 387 bin
Ne demiştik? 3 milyon borcumuz var sözü koca bir yalan. Milyon milyon borçlar var. Yarın o belgelerin hepsi önümde olacak. Gerçeklerden kaçamayacaksınız.
En az 75 milyon borç var demiştik. Ne çıktı sonuç? Hesap meydanda; Çınarcık Belediyesi’nin 31 Mart tarihi itibariyle görevi devrederken bıraktığı borç 86 Milyon 300 Bin Lira.
Halkımızın doğruları bilmeye, gerçekleri görmeye hakkı var. Artık takke düştü kel göründü. Maalesef durum bu kadar vahim değerli arkadaşlar.
Diğer konulara baktığımızda örneğin; Çınarcık’ın tüm alt yapısı yenilendi diye biliyorduk. Ancak göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 120 su patlağına müdahale etmek zorunda kaldık. Bu nasıl yenileme biz anlamadık. Çınarcık’ın her köşesinde su patlağı yaşanıyor. 
Malumunuz Çınarcık’ta bir toprak kayması konusu vardı. 19 Mart 2018 tarihinde yaşanan bir olaydı ancak hiçbir çalışma yapılmamıştı. Sonuçta 15 Şubat 2019’da da yol çöktü ve yol tamamen kullanıma kapandı. Toprak kaymasının yaşandığı alanın elden geçirilmesi ve tekrar hizmete alınması için 585.386 tl ödeme gerçekleştirdik.  İşin ilginç tarafı AFAD’dan belediyemize kayan bölgenin ıslahı için 20 Haziran 2018 tarihinde tam 491.000 tl ödeme yapılmış. Ancak bu paranın tek kuruşu dahi bu iş için kullanılmadan, personel maaşına aktarılmış. Yani bu parayla maaşlar ödenmiş.
Seçim döneminde her yerde söylendi “Belediye Bütçesiyle Bu İşi Yapamazlar, Belediye Bütçesi Bu İşi Kaldırmaz” diye. Yolumuzu Ramazan bayramına yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze kattık ve hamd olsun 15 günde tamamı belediye bütçesinden olmak üzere bu işi tamamladık. Toprak kaymasında işimiz tam olarak bitmiş değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve AFAD ile çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakında halkımıza bu konuda çok daha iyi haberler vereceğiz.
Çınarcıkbelediyespor’un eksikleriyle ilgilenmek istiyoruz ancak henüz bir ilerleme kaydedemedik. Çınarcıkbelediyespor’un yönetimi Çınarcık Belediyesinde değil. Dernek statüsünde ve kendi yönetimleri var. Geçen dönem son 3 yılda Çınarcık Belediyesinden Çınarcık Belediyespor’a aktarılan para 245 bin tl. Bunun dışında Çınarcık Belediyespor’a yapılan bağışlar ve destek ödemeleri var. Bu miktar ne kadar biz de bilmiyoruz.
Ancak halihazırda Çınarcık Belediyespor yönetimi, belediyemizden alacağı olduğunu ifade ederek bizden 90 bin tl talep ediyorlar. Ne kadar gelirleri var? Nereye ne kadar harcanmış durum şeffaf değil. Çınarcık Belediyespor’dan alacağımız var diyerek bizden para talep etmek yerine, önce hesaplarını açmalarını ve kamuoyunu gelir ve giderleri konusunda ikna etmelerini bekliyoruz. Ortada bir sportif başarı zaten yok.
Ancak şimdiden ifade edeyim Çınarcıkbelediyespor’la ilgili gelişmelerin sorumlusu kulüp yönetimidir, Çınarcık Belediyesi değildir. Fakat çok sürmez yakında içerde neler olmuş neler bitmiş hepimiz öğreniriz.  
Şu anda gündemimiz oldukça yoğun.
Bir yandan borçlarla baş etmeye uğraşırken, diğer yandan belediyenin kurumsal yapılanması üzerindeki sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bazı birimlerimizin bağlı olduğu müdürlükleri değiştirebiliriz. Kurumsal yapılanmayı daha etkin ve daha hızlı hale getirecek çözümler üreteceğiz.
Çınarcık’ımızda yaz mevsiminde karasinek sorunu yaşandı malumunuz. Bu konuda yoğun şikâyet aldık. Ancak sorunun kaynağı bizim ihmalimiz değildi. Geçen kış Şubat ve Mart aylarında yapılması gereken larva mücadelesi yapılmadığı için yazın gerçekleştirilen uygulamalar çok tesir etmedi. İnşallah önümüzdeki yıl bu sorunu yaşamayacağız.
Çınarcık’ta ilk kez engelsiz plaj uygulamasını hayata geçirdik. Artık engelli kardeşlerimiz denize istedikleri gibi girme olanağına sahipler. Önümüzdeki yaza kadar engelsiz plaj sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Engelli kardeşlerimizin kentin her türlü olanağından rahatça faydalanabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
Hasanbaba mesire alanımızda su yoktu. Pikniğe gelen insanlar susuzluk sorunu yaşıyordu. Tuvaletler kullanılamıyordu. Bu konuyu da çözüme kavuşturduk. Artık Hasanbaba mesire alanımızın su sorunu bitmiştir.
Şimdi biz burada halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu konuda iyi niyet karinesinden uzaklaşmadan, halka asla yalan söylemeden olan biteni izah ediyoruz.
Ancak görüyorum ki bundan rahatsız olanlar var. Şimdiden bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Daha bugünden 5 yıl sonrasının seçim sonuçlarını ilan etmeye kalkıyorlar. Bunlar çok değil 5 ay önce de seçim sonuçlarını açıklamışlardı. Kendi aralarında 1000 fark mı olur 2000 fark mı olur şakalaşıyorlardı.  Sonra yenilgiye kılıf bulma derdine düştüler. Ama beyhude uğraşıyorlar. Yalan, iftira, kibir ve tehdit kaybetti; hem sandıkta kaybetti hem mahkemede kaybetti. Bir kez daha söylüyorum, Çınarcık siyasetinde yalanı, iftirayı biz bitireceğiz. Bugüne kadar yalancıların maskesini nasıl düşürdüysek bugünde düşürmeye devam edeceğiz.
Danışman maaşı 7000 tl diye bir yalan uydurdular sonra 2800 tl imiş dediler ama her fırsatta 7000 kelimesini kullanmaya devam ediyorlar. Doğrusu nedir? Doğrusu danışmanın maaşı diye bir şey yok. Burada Yalova Üniversitesi’ne ödenen 2800 tl var. Bizim ödememiz Yalova Üniversitesi hesabına. Bunun da yaklaşık %50’si üniversite payı ve çeşitli vergi kesintilerine uğruyor.   Geriye yaklaşık 1500 tl gibi bir bedel kalıyor. Bu miktarı da Yalova Üniversitesi ödüyor, Çınarcık Belediyesi değil.
Ama siz kendi yalanlarınıza inanmaya devam edin. Halk sizi iyi tanıyor, ne yapmaya çalıştığınızı iyi biliyor. Yalancının değirmenine su taşımaya devam edin. Ama unutmayın taşıma suyla değirmen dönmez ve bu halk yalancıları asla affetmez. Dün affetmedi yarın da affetmeyecek.
Belediye parasıyla pilav dağıtıyormuşuz. Hem de ulufe gibi dağıtıyormuşuz. Yine yalan… Gerçeği nedir? Belediye bütçesinden bu konuda bir kuruş para harcanmamıştır. Eğer belediye parasının ulufe gibi dağıtımını arıyorsanız odalara sığdırılamayan personel alımlarına bakmanızı tavsiye ederim.
Çalışmalar sırasında fotoğraf çekiliyormuş. Bak sen şu işe. Hasanbaba’ya yıllar sonra su gelmiş, bu haber değil, çekilen fotoğraf haber. Tüm altyapıyı yeniledik yaygarası 120 yerden patlamış bu haber, değil ama çekilen fotoğrafı haber. Engelsiz plaj çalışması ile engelli kardeşlerimizin denize girmeleri sağlanmış üstelik bu ulusal basına konu olmuş bu sizin için haber değil, ama fotoğraf haber. Camilerin temizlikleri yapılmış bu haber değil çekilen fotoğraf haber.
Velhasılı elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne yöntem biliyorsanız uygulayın. Bizi algı operasyonlarıyla, karalamalarla ürkütemezsiniz. Bizi seçimlerle korkutamazsınız. Bizi makamlarla nefes alan, unvanlarla yaşayan insanlarla karıştırmayın. Her ne konu olursa olsun halkımıza hesabını veririz. Bundan hiçbir zaman çekinmeyiz. Yalanlar arkasına, iftiraların gölgesine ve karalamaların sinesine asla saklanmayız. Seçimlere girer alnımızın akıyla çıkarız. Dün nasıl çıktıysak yarın da öyle çıkarız. Bu da böyle bilinsin.
Biz yürüttüğümüz çalışmaları anlatmaya devam edelim.
Seçim döneminde vaat ettiğimiz Çınarcık’ı ulusal su sporları yarışma takvimine alma ile ilgili görüşmelere başladık. Ümid ediyorum bu konuda bir sorun yaşamayacağız.
Çınarcık’taki ulaşım sorunuyla ilgili Yalova Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bilimsel gerçekler ışığında toplu ulaşımla ilgili ayrıntılı bir rapora ve çözüm önerilerine sahip olacağız. Geçen dönem buna benzer bir çalışma yapılmış. Ancak özel sektöre yaptırıldığı için mahkeme bu raporu geçersiz saymış. Şimdi biz bunu üniversite ile yapıyoruz ve bağlayıcı hale getiriyoruz. Bu da yine seçim vaatlerimiz içerisinde yer alan maddelerden biriydi.
Seçim vaadlerimizde yer alan dolgu projesi, yeni stadyumun inşaası, gençlik spor merkezi, kültür merkezi, yeni garaj amirliği binası, yeni itfaiye binası ve marina projesiyle ilgili de somut gelişmeler mevcut ancak takvim tam olarak netleşmeden şimdilik açıklama yapmayı uygun görmüyoruz.
İnşallah tek tek hepsiyle ilgili müjdeleri sizlerle paylaşacağız. Çınarcık Belediyesi olarak söylediklerimizi gerçekleştirmenin peşindeyiz.
Enerjimizi, yalanlara, iftiralara, karalamalara ayırmıyoruz ancak gerektiğinde her türlü cevabı da vermeye hazırız. Sizlere sadece doğruları söyleyeceğimize, kimseyi kandırmayacağımıza söz verdik ve bu sözün gereğini yapıyoruz.
Çınarcık’lı kardeşlerimiz rahat olsun. Onlara daha mutlu, daha huzurlu ve kentsel kapasitesi daha yüksek bir Çınarcık hazırlıyoruz.
Çınarcık Belediyesi olarak, milletvekillerimizle olan yakın ilişkimizi ve kurumlarla olan bağımızı güçlü tutma gayreti içindeyiz.Birçok projemizi, belediyemizin öz gelirlerini kullanmadan hizmete sunacağız. Bu sayede; Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekilimiz Sayın Ahmet Büyükgümüş’e, Yalova Milletvekilimiz Sayın Meliha Akyol’a,  ilçe ve il başkanımıza desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Çınarcık’ın önemli sorunları bulunmasına rağmen bu sorunlarla baş edebilecek potansiyeli de vardır.
Amacımız tüm kentsel paydaşları bir araya getirerek sonuca ulaşmaktır. Bu noktada hepinizden biraz sabır göstermenizi bekliyorum.
Gelişmeler olgunlaştıkça belirli aralıklarla hem sizlerle hem de tüm halkımızla da bir araya gelmeye devam edeceğiz.
Şimdilik söyleyebileceklerimin özeti bu şekilde.
Herkese saygılarımı sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Allah’a emanet olun."

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Aykut Akkaya

 Kategori  SON DAKIKA

2036 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu
Yalova Altinova Belediyesi, belediye encumen karariyla belediye hizmet binasi arkasindaki cadde uzerine Elektrikli Arac Sarj &304;stasyonu kurdu....
 
 Takvim
19  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,72 saniye.