Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
   Altinova'daki anketlere gore CHP adayi Yasemin Fazlaca bir adim onde...      Çiftlikkoy'de yapilan anketler sasirtici boyutta: MHP adayi Yasar Boz, anketlerde Ak Parti ve CHP adayinin onunde ...          Çinarcik, Ak Parti ve CHP yarisini izliyor gibi...       Armutlu'da CHP adayının yarıştan çekilmesi şaşkınlık yarattı...         Yalova merkezde ise; Mustafa Tutuk ve Mehmet Gurel arasındaki yarıs ilgiyle izleniyor...       Beldelerde ise; Subaşı bu kez Ak Parti adayı Mustafa Yurt'a yakın gibi....        Taskopru ve Kaytazdere Ak Parti, Esenköy ve Teşvikiye de MHP daha güçlü görünüyor...       Koru'da sürpriz gelişmeler yaşanırken, anketlerde CHP ikinci sırada....      Ak Parti üst düzeyindeki önemli bir ismin Altınova ve Çiftlikköy için yorumu şok etti...! Gazete Marmara da...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 BAŞKANLAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN BULUŞTU

BAŞKANLAR SOKAK HAYVANLARI İÇİN BULUŞTU
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.07.2019 - 19:17:11 


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ın ev sahipliğinde ilçe ve belde belediye başkanları, sokak hayvanları rehabilitasyonu konulu toplantıda bir araya geldi.






Yalova Belediyesi’nin ev sahipliğinde tüm ilçe, belde Belediye Başkanları, Belediye Veteriner Hekimler Derneği Yalova İl Temsilciliği, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Orman Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantının Başkanlığını aynı zamanda Veteriner Hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptı.

Yalova Belediyesi’nin sokak hayvanlarının rehabilitasyonuna yönelik olarak hazırlamış olduğu ve tüm il genelini kapsayan proje yapılan toplantıda anlatıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçim dönemi hazırlamış oldukları kapsamlı projenin bir bölümünü kapsayan rehabilitasyon merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Sokaklarda yaşayan can dostlarımızın sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Salman, sokak hayvanlarının kayıt altına alınmadığı sürece bu büyümenin daha da artacağını belirtti. Özellikle çevre illerden ve ilçelerden bırakılan hayvanların sayısının da fazla olduğunu söyleyen Başkan Salman, birlikte hareket edilmediği sürece bunun önlenemeyeceğini dile getirdi. Başkan Salman’ı destekleyen tüm Belediye Başkanları sokak hayvanlarının kontrol altına alınmasıyla birçok problemin ortadan kalkacağına inandıklarını belirttiler.

Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı Örnek Proje Olacak

Yalova’nın yüzölçümü itibariyle ülkenin en küçük kenti olduğunu belirten Başkan Vefa Salman; “Bu durum bazen dezavantaj olsa da bazı konularda bizim için avantaj. Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda bunu avantaj olarak kullanabilir, birlikte yürüteceğimiz bu projeyle pilot il olarak tüm yurda örnek olabiliriz. Seçim döneminde açıkladığımız projelerimizden bir tanesine ilave edeceğimiz sosyal donatılarla sokak hayvanlarını hem rehabilite edecek hem de bu sayede ortaya çıkabilecek olan olumsuzlukları da bertaraf etmiş olacağız. Bu projeye entegre olarak oluşturacağımız doğal yaşam parkı vasıtasıyla sokaklarda yaşayan can dostlarımızın da doğal yaşamlarından kopmadan yaşamalarına olanak sağlamış olacağız. Yalova Belediyesi olarak bu konuda 5 yılda başarılı çalışmalara imza attık. Ancak tüm il genelinde birlikte hareket ederek yapacağımız bu proje konunun sorun olmasından çıkmasını sağlayacak” dedi.

Tüm İlçe, Belde ve Köyleri Kapsayacak Şekilde Hareket Etmeliyiz

Bu konuda özel bir birliğin kurulmasını teklif eden Başkan Salman; “Tıpkı atıklar gibi, arıtma gibi bu konuda tüm belediyeleri ilgilendiren bir konu. Bu nedenle birlikte hareket etmemizde fayda var. İmkanı olan belediye var olmayan belediye var. Ama bu konu hassas bir konu ve birlikte hareket etmeyi gerektiren bir konu o nedenle tüm ilçe, belde ve köyleri kapsayacak şekilde hareket etmeliyiz ve kontrollü olmalıyız. Çünkü hayvanlardan insanlara geçebilecek 250 çeşit hastalık bulunmakta. Hayvanlar bu konuda ara istasyon görevi görüyor. Eğer ki sokak hayvanlarımızı kontrol altına alır ve takibini yapabilirsek hem onların hem de vatandaşlarımızın sağlığını korumuş oluruz” dedi.


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

736 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu
Yalova Altinova Belediyesi, belediye encumen karariyla belediye hizmet binasi arkasindaki cadde uzerine Elektrikli Arac Sarj &304;stasyonu kurdu....
 
 Takvim
19  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.