Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova da durmak yok, projelere devam

Altınova da durmak yok, projelere devam
 Yazı Boyutu

 Tarih : 8.02.2019 - 10:09:54 


Altınova Belediyesi, hayata geçirdiği projelerin yanı sıra yeni projelere de devam ediyor. İlçe genelinde sürdürülen çalışmalarda Altınova için hayati projelere imza atılıyor.





Altınova’nın değerleriyle marka olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Stratejik bir konumda olan ilçemiz önemli yatımlarla ülkemizin göz bebeği olacak” dedi.

2 KİLOMETRELİK SAHİL

Altınova Belediyesi tarafında ilçe genelinde sürdürülen başlıca projeler şöyle: “Altınova Belediyesi tarafından askeri bölgeden devralınan bölgede çalışmalara aralıksız devam ediyor. 2 kilometrelik alanda yapılan hummalı çalışmalar sonunda denize girilen Hersek Sahilinde Halk plajı, kadınlar plajı ve özel plajın yer alıyor.

Elektrik hatlarının çekildiği Hersek Sahili’nde kanalizasyon ve telefon hattı için çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda. Geniş yollar ile ulaşımın sağlanacağı sahilde; büfeler, wc, duş, soyunma kabinleri ve cankurtaran kuleleri bulunuyor. Sahil düzenleme çalışmaları devam etmekte olan bölgede mescit binası inşaatına da başlandı.

İTFAİYE BİNASI

Yapımı tamamlanan İtfaiye Binası, 560 metrekare inşaat alanına sahip 2 kattan oluşuyor. 6 araç kapasiteli kapalı otoparkın bulunacağı binada; yatakhane, çay ocağı, lokal, mescit, spor salonu, engelli ve normal WC. Yer alıyor.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

KUŞ GÖZLEM EVİ

Altınova Belediyesi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) destekli yapılan Kuş Gözlem Evi, açık ve kapalı terasa sahip. Hersek Lagünü’nün tamamına hakim 16 metre yüksekliğinde kuş gözlem kulesinin yer alacağı alanda ayrıca 180 metrekare alana 2 katlı olarak inşa edilen Doğa tanıtım ve Eğitim Merkezi bulunuyor. Binada; küçük eğitim salonu, güvenlik odası, engelli ve normal WC’ler yer alıyor.

TERSANE YOLU

Altınova Tersane Bölgesinde 4.5 kilometrelik hatta 15 metre genişliğinde asfalt çalışmaları tamamlandı. Altınova Belediyesi tarafından asfalt çalışması öncesi Fen İşleri ekiplerince; 4.5 kilometrelik tersane yolu kaldırım çalışmasını tamamladı. 38 bin metrekare kilit taşı, 8 bin 800 metre bordür, 4 bin 200 metre yağmur suyu oluk taşı montajı gerçekleştirilen çalışmalarda, yol düzenlemesine yönelik de 40 bin ton dolgu malzemesi serimi ve 4 bin 200 ton asfalt kırığı serimi gerçekleştirmişti. 

KÜTÜPHANE

Belediyemiz ile Yalova İl Kültür Müdürlüğü ile ortak yapılan Halk Kütüphanesi toplam 300 metrekarelik alana sahip. Binada; engelliler için özel bir bilgisayar ve bir adet playstation bulunuyor. 8 bin kitabun yer aldığı kütüphanede 2019 yılı sonunda 11 bin kitaba ulaşmak hedefleniyor. Kütüphane binasının içerisinde; bir adet müdür odası, bir adet arşiv odası, 2 adet engelli ve normal WC bulunuyor.

Görüntünün olası içeriği: açık hava


KADINLAR MERKEZİ

Altınova Belediyesi Kadın Merkezi, Cumhuriyet Parkı arkasında kuruluyor. Binada; mutfak, kitaplık, 2 adet WC, bilardo ve TV köşesi de yer almakta. Altınova Belediyesi tarafından bayanlara yönelik yürütülen el beceri kurslarına bu binanın bodrum katında devam edilecek.

PAZAR YERİ PROJESİ

Altınova Belediyesi Pazar Yeri, 3 bin 200 metrekare kapalı alana sahip. Perşembe günleri hariç otopark olarak kullanılacak. Otopark ise, 120 araç kapasiteli olarak hizmet verecek. Pazar Yeri’nin içerisinde; hırdavat, peynirci, giyim ve gıda tezgâhları yer alacak. Ayrıca, 500 metrekare çok amaçlı dükkân ve 3 balık restoranı, 64 metrekare zabıta kontrol binası (Zabıta noktası, mescit ve engelli ve normal WC’ler) bulunacak. Pazar Yeri’nin 2. Katında ise; 2 bin 500 metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana kurulu düğün salonu yer alacak.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

YOL GENİŞLETME VE İSTİNAT DUVARI

Sağlık Caddesi’nde yol genişletme çalışmaları devam ediyor. Yol genişletme çalışmaları kapsamında İlçe Müftülüğü önüne istinat duvarı yapıldı. 15 metrelik yol açılması nedeniyle müftülük önüne 380 metre uzunluğunda, 3 ile 4.5 metre yüksekliğinde istinat duvarı yapıldı.

Devam eden hizmetlerimizin yanında yeni dönemde halkımızdan alacağımız destek ve onayla yeni projelerle hizmet kervanına devam edeceğiz.”

Görüntünün olası içeriği: ev, gökyüzü ve açık hava


  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

856 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,73 saniye.