Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
   Altinova'daki anketlere gore CHP adayi Yasemin Fazlaca bir adim onde...      Çiftlikkoy'de yapilan anketler sasirtici boyutta: MHP adayi Yasar Boz, anketlerde Ak Parti ve CHP adayinin onunde ...          Çinarcik, Ak Parti ve CHP yarisini izliyor gibi...       Armutlu'da CHP adayının yarıştan çekilmesi şaşkınlık yarattı...         Yalova merkezde ise; Mustafa Tutuk ve Mehmet Gurel arasındaki yarıs ilgiyle izleniyor...       Beldelerde ise; Subaşı bu kez Ak Parti adayı Mustafa Yurt'a yakın gibi....        Taskopru ve Kaytazdere Ak Parti, Esenköy ve Teşvikiye de MHP daha güçlü görünüyor...       Koru'da sürpriz gelişmeler yaşanırken, anketlerde CHP ikinci sırada....      Ak Parti üst düzeyindeki önemli bir ismin Altınova ve Çiftlikköy için yorumu şok etti...! Gazete Marmara da...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 YTSO Başkanı BECAN ve yönetimine ziyaret

YTSO Başkanı BECAN ve yönetimine ziyaret
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.12.2018 - 20:21:44 


Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Hassen Mussa Atiyb, YTSOyu ziyaret ederek Etiyopya’da ki yatırım fırsatlarını paylaştılar.





Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn ve Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi Hassen Mussa Atiyb, YTSO'yu  ziyaret ederek Etiyopya’da ki yatırım fırsatlarını paylaştılar.

Toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Demirtaş ile Hakan Gençer, Meclis Üyeleri Mustafa Baltacı, Abubekir Yılmaz ve Birol Aslan katılımda bulundu.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile ilişkilerinin her geçen gün geliştiğini ve Etiyopya’nın da bu kapsamda önemli bir ülke olduğunu belirtti. Etiyopya’nın İstanbul’da başkonsolosluk açmış sayılı Afrika ülkelerinden biri olduğunu kaydederek bunun Afrika ile ticaret potansiyelini harekete geçirecek bir sinerji yaratabileceğini dile getirdi.

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wondimu Gezahegn’ de ziyaret sırasında temel amaçlarının Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaret hacmini geliştirmek olduğunu söyledi. Etiyopya’da tekstil, deri, tarımsal gıda, enerji ve madencilik alanlarında önemli fırsatlar olduğunu, özelikle yeni oluşturulan sanayi bölgelerinde yatırımcılara önemli teşvikler verildiğini belirten Gezahegn, Etiyopya’nın üyesi olduğu Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı COMESA’nın ticaretin gelişmesi için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Gezahegn, her yıl 500 bin Etiyopyalı gencin üniversitelerden mezun olduğunu vurgulayarak, ülkelerindeki işgücünün da yatırımlar için uygun olduğunu belirtti.

Başkonsolos Wondimu Gezahegn, Etiyopya’nın dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu vurgulayarak, geçen 14 yılda yüzde 11 büyüme gerçekleştirdiğini söyledi. Etiyopya’nın doğrudan yabancı yatırım için popüler bir destinasyon olduğunu kaydeden Gezahegn, hali hazırda Etiyopya’da sermayesi 2.5 milyar doların üzerinde olan 165’ten fazla Türk şirketinin bulunduğunu belirtti.

YTSO Yöneticilerine bir sunumla bilgilendirmede bulunan Etiyopya Ticaret Ataşesi Hassen Mussa Atiyb, “Stratejik konumuyla Etiyopya, hızlı ve sürdürülebilir ekonomik büyüme özelliğine sahip. El değmemiş

doğal kaynaklara kolay erişim imkanı ve gelişmiş iş gücü var. Ayrıca bölgede uygun altyapı ve pazar erişimi seçenekleri de mevcut. Güçlü bir yatırım politikası olan Etiyopya, aynı zamanda cazip teşvikler de sunuyor. İleri teknolojili endüstriyel parkların geliştiği Etiyopya, böylelikle ilgi çekici bir merkez konumunda. Öte yandan kilowatt başına 3 dolarlık bir ücretle Etiyopya, dünyanın en ucuz maliyetli enerji kaynaklarına sahip ülkelerinden biri. Kullanılabilen enerji kaynakları arasında hidroenerji, güneş, rüzgar ve jeotermal bulunuyor.

Etiyopya’nın coğrafi konumu itibariyle piyasaya erişim avantajları neler?

Konumu itibariyle Ortadoğu ve Asya’ya yakın olan Etiyopya, Afrika Gelişim Fırsatı Anlaşması (AGOA) ve Askeriye Haricinde Her Şey (EBO) yoluyla ABD ve AB’ye gümrüksüz pazar erişimi sağlıyor. Çin, Japonya, Hindistan ve Kanada gibi ülkelere de tercihli gümrük muamelesi uygulanıyor. Ayrıca 19 ülke ve 420 milyon kişinin dahil olduğu Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı’na (COMESA) erişim de çok kolay.

Hangi sektörlerde yatırım yapılabilir?

Önü açık üretim endüstrileri arasında tekstil ve giyim, deri ve deri ürünleri, sınai gelişim var. Temel ve önemli ikincil sektörler arasında ise metal mühendisliği, inşaat malzemeleri, farmasötikal ürünler, kimyasallar yer alıyor. Diğer revaçta olan sektörleri özetleyecek olursak... Tarım alanında; ticari çiftlikler, çiftlik hayvanları ve çiçek yetiştiriciliği revaçta olan sektörler arasında. İnşaat da popüler sektörler arasında yer alıyor. Birçok Türk şirketinin inşaat konusunda Etiyopya’da yatırım yaptığı biliniyor. Turizme bakacak olursak, kendini geliştirmekte olan bir ülkeyiz. Yıldızlı otellerin gelişimi söz konusu. Ayrıca bölgede birçok butik otel bulunuyor. Enerji kaynakları açısından da Etiyopya her türlü kaynaktan ve kapasite limiti olmadan enerji üretebilme olanağına sahip. Sağlık sektörü açısından önde gelen sağlık merkezleri mevcut ve dolayısıyla ilaç sektörü de popüler sektörler arasında. Madencilik sektöründe ise keşif ve gelişime açık bir ülke. Yatırım izinleri, Etiyopya Yatırım Komisyonu’ndan alınıyor. Yabancılar, ister yalnız kendileri, ister yerli ortaklarla yatırım yapabiliyor. Ayrıca şirketlere; Etiyopya dışına açılan dış kredide, elde ettikleri kârı sabit para birimi cinsinden, kâr payı ve faiz ödemelerini de döviz cinsinden kendi ülkesine götürebilme hakkı tanınıyor ”dedi

Ziyarette iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım potansiyelinin istenen düzeye erişmesi için kurumlar arası iletişimin sürekli kılınması dileklerinde bulunuldu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  EKONOMI

3298 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu
Yalova Altinova Belediyesi, belediye encumen karariyla belediye hizmet binasi arkasindaki cadde uzerine Elektrikli Arac Sarj &304;stasyonu kurdu....
 
 Takvim
19  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.