Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Altınova Kuş Gözlem Kulesi törenle hizmete girdi

Altınova Kuş Gözlem Kulesi törenle hizmete girdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 8.12.2018 - 00:45:57 


KUŞ OTELİ HİZMETE GİRDİ. 206 kuş türünün bulunduğu Yalova Altınova Hersek Lagününde, Kuş Gözlem Kulesi ile Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.




Son sayımlara göre 206 kuş türünün bulunduğu Hersek Lagünü'nde, "Kuş Gözlem Kulesi" ile "Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi" hizmete girdi.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova ilçesindeki 152 hektarlık lagünde, İlçe Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliğiyle inşa edilen , "Kuş Gözlem Kulesi" ile "Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi"nin açılışında yaptığı konuşmada, lagünü "Kuş oteli" olarak adlandırdıklarını ifade etti.
“BÖLGEDE ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”
Lagün ve çevresinde yapılan çalışmalarla ilçeye değer kattıklarını vurgulayan Oral, şunları belirtti: "Buraya çok değer katacak projelerimiz var. 40 dönüm üzerine tıbbı aromatik bahçemizin projesi başladı. Oradan buradaki lagüne ulaşacağız. Burada bisiklet ve yürüyüş yollarıyla devam edeceğiz. Hemen karşımızda da kuş gözlem kulemiz var. Şu anda proje inşaatı devam ediyor. Türkiye'nin tek engellilere uygun, asansörlü kuş gözlem kulesi. Arkasında da onun Doğa Eğitim Merkezi yapılıyor. İçinde kuş takip merkezi, kuş tedavi merkezi, kafeteryalarıyla buranın turizmine, doğanın turizmine, tanıtımına hizmet edecek bir alan yapılıyor.
KULE 16 METRE YÜKSEKLİĞİNDE
‘Altınova, altın kuşlarıyla ekoturizmde kanatlansın’ projesi kapsamında gerçekleştirilen bu kompleks Yalova’da tek olma özelliğine sahip. 152 hektar büyüklüğündeki Hersek Lagünü’nde bulunan 206 kuş çeşidi, 16 metre yüksekliğindeki kuş gözlem kulemizden rahatlıkla takip edile bilinecektir. Kulemizde yer alan dürbünler sayesinde başta flamingolar olmak üzere tüm kuş çeşitleri rahatlıkla izlene bilinecektir. 
“LAGÜN VE KUŞLAR ANLATILACAK”
Öte yandan bölgemize gelen misafirlerimiz 250 metrekare alana 2 katlı olarak inşa edilen Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi’nde ağırlanacak. Burada ağırlanacak olan misafirlerimiz, konusunda eğitim almış personellerimiz tarafından Hersek Lagünü ve kuş türleri hakkında bilgilendirilecektir.
7/24 İZLENECEK
Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi binasında; küçük eğitim salonu, güvenlik odası, engelli ve normal WC’ler yer almakta. Ayrıca, kurulan kamera sistemi ve internet ağıyla Hersek Lagünü 7/24 internet üzerinden takip edile bilmektedir. www.herseklagunu.com adresi, lagünde bulunan kuşları tüm dünyadan izlenmesini sağlayacak. Tüm vatandaşlarımızı bu güzellikleri yaşamak için Merkezimize bekliyoruz.”
ÖZTABAK’TAN ORAL’A TEŞEKKÜR
AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak törende yaptığı konuşmasında, “İl Başkanlığı yaptığım 4.5 yıllık sürede Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile güzel çalışmalarımız oldu. Oral, Altınova’yı; sanayiyle, turizmle, tarih ile buluşturdu. Bu projede çok faydalı bir proje olacak inşallah. Başkan Oral’a teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep beraber Yalova’da hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.
"ALTINOVA TARİHİ DEĞERE SAHİP"
Törende konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise, Altınova ilçe sınırları içinde yer alan Hersek Gölü’nün birçok tarihi değere sahip olduğunu, çok önemli medeniyetlerin bu bölgede uzun zaman yaşadıklarını belirtti.
"YALOVA ÇEVRECİ OLARAK ANILACAK"
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş de Altınova'nın her geçen gün yatırımlarla cazibesini geliştiren bir yer olduğunu dile getirdi. Hersek Lagünü'nün korunması adına Osmangazi Köprüsü projesinde değişikliğe gidildiğini ve köprüye kavis verildiğini hatırlatan Büyükgümüş, "Osmangazi Köprüsü, Yürüyen Köşk ile birlikte Yalova'mız anıldığı zaman bir çevrecilik abidesi olarak tarihi geçti. Yalova her zaman çevreci olarak anılacak. O küçük değişiklik, dokunuş gerçekleştirilmemiş olsaydı bugün Hersek Lagünü'nü bu derece güzelliğiyle kullanıyor olmayacaktık" dedi.
“TAKDİRE DEĞER”
Yalova Valisi Muammer Erol da "Burada bir mahalli idare, belediye, memleketimizi güzelleştirme adına elinden gelen gayreti ortaya koydu. MARKA da buna karınca, kararınca destek oldu. Destek olması maddi boyutu bir tarafa kamu, özel sektör, merkezi idare, mahalli idare hep beraber bu memleketin güzelliğini ayaklandırmak ve hepimizin istifade edeceği hizmete dönüştürmek adına bir iş birliği yapmışlar. Bunu takdire değer buluyorum" ifadesini kullandı.
VALİ EROL BİLGİ ALDI
Konuşmaların ardından Altınova Müftü Vekili Dr. Mahfuz Geylani’nin yaptığı duanın ardından Kuş Gözlem Kulesi ve Doğa Tanıtım ve Eğitim Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Ardında Protokol ve davetliler Doğa Eğitim ve Kuş Tanıtım Binası'nı gezdi. Kurada Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül tarafından Vali Erol ve beraberindekilere bölge hakkında bilgi verdi. Öte yandan, Altınova Avcılık Ve Atıcılık Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Salih Matur, Vali Erol’a sulak alanda yaşaya kuş türlerine ait olan ansiklopediyi hediye etti.
GENİŞ KATILIM
Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Altınova Müftü Vekili Dr. Mahfuz Geylani, daire amirleri, TEMA ve DEKODER Temsilcileri ile çevre gönüllüleri, STK temsilcileri, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Metin Oral dahil, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

817 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.