Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
   Altinova'daki anketlere gore CHP adayi Yasemin Fazlaca bir adim onde...      Çiftlikkoy'de yapilan anketler sasirtici boyutta: MHP adayi Yasar Boz, anketlerde Ak Parti ve CHP adayinin onunde ...          Çinarcik, Ak Parti ve CHP yarisini izliyor gibi...       Armutlu'da CHP adayının yarıştan çekilmesi şaşkınlık yarattı...         Yalova merkezde ise; Mustafa Tutuk ve Mehmet Gurel arasındaki yarıs ilgiyle izleniyor...       Beldelerde ise; Subaşı bu kez Ak Parti adayı Mustafa Yurt'a yakın gibi....        Taskopru ve Kaytazdere Ak Parti, Esenköy ve Teşvikiye de MHP daha güçlü görünüyor...       Koru'da sürpriz gelişmeler yaşanırken, anketlerde CHP ikinci sırada....      Ak Parti üst düzeyindeki önemli bir ismin Altınova ve Çiftlikköy için yorumu şok etti...! Gazete Marmara da...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 EMEKLİLER İÇİN İYİ HABER

EMEKLİLER İÇİN İYİ HABER
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.05.2018 - 21:33:52 


Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası kameralara karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, emeklilere müjde verdi. Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira.




Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emeklilere her yıl iki bayram öncesi ikramiye verileceğini açıkladı. Yıldırım, "Emekli olmuş 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var. Devletten emekliliği dışında maaş alanlar var. Bunlara Ramazan Bayramı öncesi 1000 TL, Kurban Bayramı öncesi 1000 TL ikramiye vereceğiz. Emekliler, dul ve yetimler bundan faydalanacak" dedi.

Bayramlarda emeklilere ikramiye verileceğini ifade eden Yıldırım, “Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup… Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar. Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz” dedi.

BAYRAM ÖNCESİ 1000 TL VERİLECEK

İkramiyenin miktarını da açıklayan Yıldırım, “Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey. Emekli maaşına bakmadan böyle bir imkanı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

PEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ PROJESİ KİME AİT?

CHP 2015 yılındaki 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde, “Emeklilere, her iki dini bayramda, birer maaş ikramiye verilecek” önerisiyle seçmenden oy istemişti. CHP’nin bu önerisine o dönem AKP iktidarı “kaynak nerede” diye sormuş ve tepki göstermişti. 2015 yılında Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek’in “kaynak nerede” sorusuna CHP çok sert tepki göstermişti. O dönem Bakan olan Faruk Çelik de CHP’nin emekliye iki bayram ikramiyesine “kaynak nerede” diye tepki göstermişti.

Buna karşılık CHP’li vekiller emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramlarında bir maaş ikramiye vermek için kanun teklifinde de bulunmuştu.

Şimdi ise AKP hükümeti, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramında bin TL ikramiye verirken, muhalefetin “kaynak nerede” diye kendilerine soracağını öne sürdü.

İşte Kılıçdaroğlu'nun 3. maddesinde yer alan emeklilere ikramiyeyi içeren noter onaylı taahhüt belgesi:

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Başka Site

 Kategori  SON DAKIKA

2482 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu Altinova ya elektrikli arac sarj istasyonu
Yalova Altinova Belediyesi, belediye encumen karariyla belediye hizmet binasi arkasindaki cadde uzerine Elektrikli Arac Sarj &304;stasyonu kurdu....
 
 Takvim
19  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2448 32.3029
  Euro 21.5681 21.7109
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,70 saniye.