Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başkan Oral, yatırımları ve projeleri anlattı

Başkan Oral, yatırımları ve projeleri anlattı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.04.2018 - 15:48:11 


Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Prestij Proje olarak nitelendirdiği birçok çalışmayı düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.




Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ‘Prestij Proje’ olarak nitelendirdiği birçok çalışmayı düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı. 
Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Metin Oral, prestij projelerin bazılarının yıl içerisinde tamamlanacağını, bazılarının da temelini bu yıl içerisinde atacaklarını söyledi. Başkan Dr. Metin Oral, 2018 yılını kendileri için ‘turizm’ yılı olarak ilan ettiklerini dile getirdi. 
“SÖZLER TUTULUYOR” 
Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Dr. Metin Oral, seçimlerden önce söz verdiği projeleri bir bir yerine getirdiğini söyledi. 2014 yılında verdiği sözlerle ilgili hayata geçirdiği projeleri tanıtan Başkan Metin Oral, ilçenin tarihi ve turizm alanlarının yeniden gün yüzüne çıkartılabilmesi için de 2018’de büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Oral, “2018’de Bizim tescilli yerlerimiz var. Kent Müzesi projesi ile ilgili danışma kurulu oluşturuldu. Müze projemiz yapım aşamasında. 
“MÜZELER YAPACAĞIZ” 
Bununla beraber Deniz Feneri, Atatürk Evi ve tarihi hamam gibi tescilli yapılarımızın teşhir ve tanzim projelerimizi hazırlatıyoruz. Ayrıca Deniz Feneri Müzesi yapacağız. Bu Türkiye’de pek olmayan bir müze olacak. Deniz Feneri ile ilgili burada bir tarihçe olacak. Sadece fenerle ilgili objeler olmayacak. İçerisinde ayrıca bu feneri koruyan aileyi de anlatacağız. Genelde burayı aileler babadan-oğula şekilde işletmiş. Atatürk’ün burada konakladığı bir ev var burada. Onunla ilgili restorasyon projesi de onaylandı. 
Kuş Müzesi ile ilgili de bir proje yaptık. Bunun ihalesini yaptık. Proje devam ediyor. Hersek Hamamı ile ilgili de bir çalışmamız olacak. Çobankale ile ilgili kazı çalışmalarını başlattık. 2018’de kazıları devam edecek. Onunla ilgili izinler de elimize ulaştı. İnşallah 3-5 yıl sonra buradaki kaleyi ortaya çıkaracağız. Bizans-Osmanlı tarihi ile ilgili ve Altınova’nın tarihiyle ilgili yeni bilgi ve belgeler elimize geçecek” dedi. 
“PRESTİJ PROJESİ” 
Kuş Gözlem Kulesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Botanik Bahçesi ve Altınova Plajı’na yapılacak çalışmaların ilçe için ‘prestij projeleri’ olacağını söyleyen Başkan Metin Oral, “Kuş Gözlem Kulemizin çalışmaları bitti. İç tefrişatı yapılıyor. İkinci bir kuş gözlem kulesi de yapılıyor bakanlığımızın destekleriyle. Bunun arka kısmına çocuklara doğa ile ilgili bir eğitim alanı yapacağız. Bu kuş gözlem kulemiz de Türkiye’de engellilere uygun tek kule olacak. Tıbbi ve Aromatik Bitki Botanik Bahçesi Projemizi de hazırladık. Nisan ayı içerisinde ihalesi yapılacak. 
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
“2 KİLOMETRELİK SAHİL” 
Ayrıca Altınova plajını baştan sona yeniden yapıyoruz. İçerisinde kadınlar plajı da olacak. Yolunu, suyunu, elektriğini, kanalizasyonunu sıfırdan yeniden yapıyoruz. Mavi Bayrak için de başvuruda bulunacağız. Tüm bunlar bizim prestij projelerimizdir. İçerisindeki bitki çeşitliliği ile ilgili de çalışma yapıyoruz. Doğal botanik bahçe haline gelecek bu bölgemiz” diye konuştu. 
“2018 TURİZM YILI” 
Başkan Oral, 2018 yılında turizme ağırlık vereceklerini ifade etti. Osmangazi Köprüsü’nün Altınova’nın turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Metin Oral; ilçelerinde tarihi, turizmi, sanayiyi, tüm doğal güzelliği bir arada bulabilmenin mümkün olduğunu söyledi. Başkan Metin Oral, Evliya Çelebi Kültür ve Sosyal Yaşam Proje’mizi de etap etap hayata geçirdiklerini söyledi. 
Başkan Oral’ın basın toplantısına Altınova Belediye Meclis üyeleri ve belediye birim amirleri de katıldı. Toplantı sonunda belediyenin üst katında akşam yemeği yendi.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, oturuyor ve iç mekan

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2067 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,75 saniye.