Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Kültürlerimiz 11 nci kez buluştu

Kültürlerimiz 11 nci kez buluştu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 30.07.2017 - 14:07:07 


Altınova Belediyesinin düzenlediği 11.Kültürler Buluşması etkinliği Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ında katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşt

 
 
 
Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 11’ncisi düzenlenen Kültürler Buluşması, Hersekzade Ahmet Paşa Camii avlusunda okunan dualar, meşale yakılması ve Osmanlı Şerbeti’nin ikramı ile başlayan etkinlik, Altınova Belediyesi Kent Ormanı’nda hazırlanan gösteriler ile devam etti.
 

Somut ve Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması kapsamında Altınova Belediyesi ev sahipliğinde 11 nci kez düzenlenen Kültürler Buluşması etkinliğine; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Kıbrıs Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orcan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Başkan Oral konuşmasında; “ilçemizde yaşayan tüm kültürleri bir araya getirdik. Somut ve somut olmayan kültürel mirasların korunması kapsamında Altınova Belediyesi tarafından bu yıl 11’nci kez düzenlediğimiz 11. Kültürlerin Buluşması etkinliğinde ilçede yaşayan tüm etnik gruplar stant açtı, geçmişten günümüze uzanan süreçteki kültürel mirasları sergileme imkanı buldular” diyerek, katılan herkese teşekkür etti.

 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Bakan Yılmaz: Bütçenin en büyük payı eğitimin

11’nci Kültürler Buluşması etkinliğinde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; “'2002 yılında milli eğitime ayrılan pay 11 milyar liraydı. Bu o zamanki bütçenin yüzde 10'una tekabül ediyordu. Şimdi eğitime ayırdığımız pay 122 milyar lira. Bu yılki bütçenin de yaklaşık yüzde 20'sine tekabül ediyor. Dolayısıyla diyoruz; eğitime önem veren her şeye önem vermiş demektir. Eğitimi ihmal edersen de her şeyi ihmal etmişsin demektir. İnsan mukaddesatı olandır. Değerler eğitimini sitemimizin bütününde olmasını sağlayacağız. Bunun için müfredatı güncelliyoruz. 51 dersin müfredatının güncellemesi tamamlandı. Kitap yazım işleri ve müteakip basım işlemlerine geçeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemden itibaren 1,5 ve 9'uncu sınıflar din kültür ve ahlak bilgisi dersi dahil, onlarla birlikte 53 yapıyor. 53 tane yeni kitapla başlayacak. Bu kitaplar değerler eğitimi özüdür. Kendi müfredatımızın ayrı bir konusu değildir. İnşallah gelecekte 21. yüzyılda evlatlarımızın ihtiyacı olan bilgi, beceri, tutum, davranış ve gereken bilgileri, değerleri vereceğiz. Şuna inanıyoruz ki Türkiye'nin geleceği daha aydınlıktır. Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi yaygınlaştıracağız. Daha kaliteli eğitim vermek için bu şarttır da ondan. Yine ikili eğitimi kaldıracağız 2019 yılı sonuna kadar. Yine bunu kaliteli eğitim vermek için şarttır. Bir de 5'inci sınıflarda pilot okullarla başladık. Bu yıl 150'inin üzerinde okulda başlatacağız. Olumlu sonuç alınca diğerlerine yansıtacağız. Dil eğitimi sorununu da çözeceğiz. Bir de 5'inci sınıflardan başlanmak üzere yabancı dil eğitimine öncelik veriyoruz.” Diye konuşan Bakan Yılmaz, sözlerini böylesi güzel bir festivalde kültürleri bir araya getiren başta Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirdi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve sahnedeki insanlar

Flamingo Tablosu hediye edildi

11. Kültürler Buluşması etkinliğine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından ilçede bulunan Hersek Lagünü'nde görüntülenen flamingo tablosu hediye edildi. 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve takım elbise
 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlar

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve açık hava

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1217 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.