Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Nurten ORAL anısına muhteşem konser

Nurten ORAL anısına muhteşem konser
 Yazı Boyutu

 Tarih : 14.04.2017 - 11:29:21 


Karamürsel İleri Musiki Derneği üyeleri, derneğin kurucu üyelerinden Nurten Oral anısına Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği Konseri verdi.

 
 
 
Karamürsel İleri Musiki Derneği üyeleri, derneğin kurucu üyelerinden Nurten Oral anısına Türk Halk Müziği Konseri verildi. 
Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere; Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Karamürsel eski Belediye Başkanı Özcan Özalgın, STK temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. 
TÜRKÜ ZİYAFETİ 
Türk Halk Müziği Korosu; Cezayirli Mehmet Türküsü, Akşam olur karanlığa kalırsın, Pınarın başında testin var imiş, Tahtalıkla galbır var, Ben seni sevdiğimi, Uzun bir ince yoldayım, Yar dönmüyor, Altın hızla mülayim, Şefonun evi, Evreşe yolları, Burçak tarlası, Elaziz uzun çarşı, Çay benim çeşme benim, Su dolmadan geçtinmi, Mavlim mavişelim, Kalenin bedelleri isimli türküleri seslendirdi. 
SOLO PERFORMANS 
Soloda; Adem Pekyürek ( Mevlam birçok dert vermiş), Sevilay Şahin ( Ağlatma gelen), Şebnem Erkebay ( Annem desem annem yok), Tülin, AytaçTopçu (Ayletme beni ), Hüsamettin Erol ( Fincanın etrafı yeşil) Tuba Teke (Ezele de deli gönül ), Çağdaş Ayber ( Çalın davullar) türkülerini seslendirdi. 
KORO ÜYELERİ 
Şef Muzaffer Ayber eşliğinde koro’da; Sipkat Kale, Aytaç Topçu, Adem Pekyürek, Ali Çelik, Gürsel Öztürk, Yavuz Seferoğlu, Çağdaş Ayber, Hüsamettin Erol, İbrahim Özyer, Murat Çelebi, Erdoğan Erol, Ersel Çataklar, Cem Bakioğlu, Hüseyin Köse, Kaan Demircan, Emin Şentürk,Tülin Topçu, Ayfer Öztürk,Tuba Teke, Sevilay Şahin, Birgül Baş Erşen, Canan Erdeniz, Ayten Erol, Gamze Küçük, Fatma Kale, Hatice Çatar, Elif Soydoğan, Nezahat Telli Yalçınkaya, Şebnem Erkebay ile Cemile Ateş yer aldı. 
SAZ EKİBİ 
Koroya eşlik eden saz sanatçıları; Bağlamada Mustafa Çanakçıoğlu,Onur Akçay,Utku Karadağ, Bilal Taşdemir,Mehmet Gürbüz, İrfan Kayaş ( Kaval), Nahit Öztürk ( Kabak Kemane), Onurcan Kaymaz (Ritim Saz), Hakan Akyıldız ( Gitar).
Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan
NURTEN ORAL KİMDİR? 
Esat Efendi ile Zehra Hanım’ın kızları Nurten Oral, 1930 yılında Karamürsel’de doğdu. Turgut, Aykut, Atilla adlarında üç erkek kardeşle büyüyen Nurten Oral ilk öğretimini Karamürsel Merkez İlkokulu’nda yaptı. Terziliğe tutku derecesinde meraklıydı. İzmit’te çeşitli kurslara katılarak, bu meslekteki becerilerini artırdı. 1958 yılında can yoldaşı Ferhan Bal ile birlikte Nurfer Özel biçki dikiş kursunu açtı. Bu iki genç bayan, bir anlamda Karamürsel’de kadın girişimciliğinin de öncüsü oldu. Bu girişimleri ile yüzlerce öğrenci yetiştirdi. Bu vesile ile birçok kadının terzilik mesleği ile geçimini sağlamasına sebep oldu. Kursiyerlerin hazırladığı kıyafetleri sergilemek üzere 1970 yılına kadar defileler düzenleyerek bu konuda da Karamürsel’in ilkleri yaşattı. 
1970 yılında Halk Eğitim Merkezi’nin açılmasıyla kursu kapatıp sadece terzilik mesleği ile meşgul oldu. 
1987 yılında kurulan Karamürsel İleri Musiki Derneğinin kurucularındandır. Türk Sanat Müziğini çok seven Nurten Oral, 1990-1991 döneminde dernek başkanlığı yaptı. 
Modern yaşamıyla hepimize örnek olan Nurten Oral, 23 Aralık 2014 tarihinde aramızdan ayrıldı.
 
Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, masa ve iç mekan
 
Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan
 
 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1457 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
23  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.