Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova nın Kız Kulesi restore edilecek

Yalova nın Kız Kulesi restore edilecek
 Yazı Boyutu

 Tarih : 23.03.2016 - 19:06:10 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Dilburnu Deniz Feneri restore edilmesini görüştü.

 
 
 
DİLBURNU DENİZFENERİ RESTORE EDİLECEK
 
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Altınova Belediyesi’ni ziyaret etti. Genel Müdür Aytaş; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Belediye Meclis üyeleri Hasan Karabacak, Bilal Ok, Ali Saruhan, Ali Koçal, Mustafa Sarıgül ve Birol Bayram tarafından karşılandı.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

Hersek’te atıl bir vaziyette bulunan bir süre önce Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle askeriyeden Altınova Belediyesi’ne devredilen tarihi Dilburnu Deniz Feneri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral tarafından incelendi.

 

BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

Tarihi deniz feneri incelemesi öncesinde Kıyı Emniyet Genel Müdürü Aytaş,  Başkan Oral’ı makamında ziyaret etti. Atıl bir vaziyette duran deniz feneri için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını kaydeden Başkan Oral bu girişimlerin Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş’ın göreve geldikten sonra hızlandığını ve sayesinde tamamen yok olmadan Altınova için çok önemli bir yere sahip olan bu tarihi deniz fenerinin belediyeye devredildiğini kaydetti. 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Oral,” Devir işlemleri sonrasında tarihi deniz feneri için hemen bir proje yaptık ve projeyle deniz fenerinin restaurant ve kafeterya olarak restore edeceğiz. Yaptığımız projede kuruldan geçti ve onaylandı. Bunun haricinde fenerin eski orijinal feneri sökülmüş ve modern bir fener takılmış. Sayın genel müdürümüzden biz depolarında bulunan eski bu tür fenerlerden fener istedik ve kendileri bu orijinal fenerden vereceklerini bize taahhüt ettiler. Ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”

Başkan Oral’ın ardından konuşan Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, göreve geldiğinde Altınova Belediyesi’nin böyle bir talepleri olduğunu gördüğünü ve bu talebin uzun süredir yeni getirilmediğini gördüğünü ve talebin yenilenmesiyle onayın verildiğini ifade etti. Aytaş,”Bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi tarihi fenerleridir.  Yıkılmaya yüz tutan bu fenerleri kamuya kazandırılıp orijinal haline yakın olan projenin koruma kurulundan geçerek restore edilmesidir. Buradaki tarihi fener yıkılmış ve harap biz vaziyette yıkılmış bir şekildedir. Altınova Belediyesi burayı ihya ederek kültür miraslarımıza kazandırılacaktır” dedi.

 

VTS KURULUMU”

Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş basın mensuplarıyla yaptığı sohbette; gemi trafiğinin yoğun ve riskli olduğu İzmit, İzmir, İskenderun, Mersin ile Aliağa/Nemrut liman ve körfezlerinde seyir, can, mal ve çevre güvenliğinin artırılması için devreye sokulacak VTS kurulumu hakkında bilgiler verdi.

 

“GEMİLER TAKİP HALİNDE”

İzmit körfezine gemi giriş çıkışlarının bu sistem sayesinde bundan sonra bir otoyol mantığı ile belirli kurallara bağlı olarak sağlanacağını söyleyen Aytaş, "İzmit körfezinde Bölge/Liman Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (VTS) kuruldu. Bu sistem kapsamında körfezin değişik noktalarına izleme kuleleri kuruldu. İçerisinde CCTV dediğimiz kamera sistemleri bulunuyor. Yine içerisinde telsiz sistemleri var. Yani bu kulelerden gemilerin körfeze girişlerini takip ediyoruz.

 

“KURALLAR BELİRLEDİK”

Biz gemilerin körfeze girişleri ile ilgili bazı kurallar belirledik. Gemiler buralarda bekleyecek. Hangi limana gideceklerse onları yönlendireceğiz. Limandan çıkışlarında da gemiler yine bu sistem vasıtasıyla yönlendirilecek. Yani körfeze gemi giriş çıkışı bir otoyol mantığıyla sağlanacak. Elemanlar şu anda pasif izleme dediğimiz izlem yapıyor. Henüz aktif izlemeye geçilmedi. Aktif izlemenin prosedürlerini tamamlıyoruz. Bir taraftan da testleri tamamlıyoruz. Burası hizmetli olarak hizmet verecek. Ücretli hizmet verilmesiyle ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bir kararını bekliyoruz. Belli olduktan sonra da ücretli olarak VTS sistemini devreye sokmuş olacağız" dedi.

Ziyaret sonrasında Kıyı Emniyet Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral tarihi deniz fenerini inceledi.

 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1748 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
16  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4049 32.4632
  Euro 20.9184 21.0570
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,77 saniye.