Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Mega projeye yerinde inceleme

Mega projeye yerinde inceleme
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.08.2015 - 22:55:48 


AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Milletvekili Fikri Demirel, parti yöneticileri ve partili belediye başkanları Körfez Geçiş Projesini gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.




Körfez Geçiş Projesi Proje Müdürü Fatih Zeybek; AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, belde belediye başkanları ve parti yöneticilerine, Körfez Geçiş Projesi hakkında bilgi verdi. Partililer, brifingin ardından önce deniz yoluyla ardından kara yoluyla projeyi gezdiler. 

DÜNYANIN 4. BÜYÜĞÜ 
Kedi yolu çalışmalarının tamamlandığı, eylül ayının ilk günlerinde köprünün ana kablolarının çekilmeye başlanacağını ve 2016 Mart ayında hizmete açılacağını ifade eden Proje Müdürü Fatih Zeybek, “Yapılan köprü dünyanın en uzun dördüncü köprüsüdür. Toplam bin 500 işçinin görev aldığı, proje 1.1 milyar dolar maliyetlidir” dedi. 
YÜKSEKLİĞİ 252 METRE 
Proje Müdür Fatih Zeybek yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdiler: “Asma köprü 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşacak. Asma köprü bölgedeki deprem riski göz önüne alınarak en şiddetli sarsıntılara dayanacak şekilde tasarlandı. Köprünün inşa aşaması dediğimiz safhasını tamaladık. Bundan sonra sadece montaj işi kaldı. 252 metre yüksekliğindeki köprü ayakları tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda kedi yolu kablo bağlantılarının kopması ile oluşan kaza neticesinde tüm kablo ve bağlantı parçaları yeniden üretilerek tamamen değiştirildi. Köprü ayaklarındaki yan tabliyelerin yapımı da sona erdi.” 

HALATLAR MONTE EDİLİYOR 
Öztürk, 2016 yılı sonunda Gebze-Bursa etabının, 2018 sonunda ise İzmir otoyolunun tamamlanacağı bilgisini vererek şöyle devam etti: “Köprünün en önemli parçalarını oluşturacak çelik halatların montesine başlandı. Çelik halatlar toplam 220 adet olacak. Her biri 3 kilometre uzunluğunda olan çelik halatlar omurga kısmını oluşturacak.”  

1.5 SAATLİK GEÇİŞ 6 DAKİKA OLACAK 
Dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü olarak tasarlanan proje tamamlandığında, köprünün bir ucundan diğer ucu toplam 2 bin 700 metre uzunluğa sahip olacak. İzmit Dilovası ile Yalova’ya bağlı Altınova arasında yapımı devam eden proje sayesinde 1.5 saatte geçilen 150 kilometrelik mesafe 6 dakikaya inecek.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1814 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
23  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.