Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Hersek Yağlı Güreşleri festival havasında gerçekleşti

Hersek Yağlı Güreşleri festival havasında gerçekleşti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.04.2015 - 18:22:15 


Ata sporlarımıza sahip çıkan Altınova Belediyesi, Osmanlı nın Haçlı ile ilk cenk ettiği alanda güreş severlere muhteşem bir organizyon düzenledi. Hersek Yağlı Güreşleri yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 
 
 
Kardeşliği, Tarihi, Sanayiyi ve Kültürleri Doğasında Buluşturan Altınova Belediyesi'nden festival havasında ON puanlık organizasyon.
 
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Dualar ile başlayan ve tam bir festival havasından geçen Hersek Yağlı Güreşleri, organizasyona ev sahipliği yapan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ın açılış konuşması ile başladı. "Ata sporlarımız yağlı güreş ve okçuluk için büyük bir özveri ile hazırlanan bu alanımız, çayırımızın düzenlenmesinde emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum" diyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral; "Öncelikli ata sporumuzun en işi şekilde yaşatılıp, gelecek nesillere aktarılması dileğiyle; 13 boyda er meydanına çıkacak güreşçilerimize dostça, kardeşçe, centilmence sporcu ruhuna yakışır güreşler sergilemeleri umuduyla tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Burası özellikli bir yer. Güreş etkinliğine; Altınovalılar, bizi gelip 'eskilerde büyüklerimiz ata sporumuz güreşi bu topraklarda yaparlardı' deyip ellerindeki fotoğrafları getirdiler. Bizde ata sporlarımıza sahip çıkma adına böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. İnşallah ilk olarak düzenlenen Hersek Yağlı Güreşleri'ni geleneksel olarak her yıl düzenlemeyi hedefliyoruz. İçinde bulunan alan Osmanlı'nın Haçlı ile ilk karşılaştığı ilk cenk ettiği alan. Burası inşallah çok kısa zamanda bir Osmanlı Bölgesi olarak anılacak. Burada bulunan cami, Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi'nin bir parçasıdır. Burası Hersek, Evliya Çelebi'nin Seyahatnameyi yazmaya başladığı bölgedir. Birçok farklı özelliklere sahip bölgemiz, gelirken önünden geçtiğiniz Kuş Cenneti olarak adlandırdığımız Kuş Gölü, özellikle Flamingo kuşlarının bulunduğu alanda yapılacak çalışmalar kuş gözlem evleri ile bölgeyi ve kuşları seyredeceksiniz. Ayrıca; Atatürk'ün gelip konakladığı bir bölgemiz de var orası içinde çalışmalarımız devam ediyor. Arkeolojik kazı çalışmalarıda sürmekte. İnşallah kısa bir sürede Altınova'nın değerli halkını deniz ve plajla da buluşturacağız. Tüm bu saydıklarımız Evliya Çelebi Sosyal Sorumluluk Projesi'nin bir parçasıdır. İnşallah bunların hepsini ilçemize ve bölgemize kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.
 
Tabi ekonomik açıdan ülkemize ve bölgemize önemli katkılarda bulunan tersanelerimiz de faaliyetlerine devam ediyorlar, destekleri içinde ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca yine; Dilovası ile Dilburnu'nu birleştiren Körfez Köprüsü'de bölgemize farklı büyük bir değer katmakta."
 
 
Altınova Belediyesi organazisyonu ile düzenlenen Hersek Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Şaban Yılmaz olurken, 2016 yılının Güreş Ağası da Ak Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer oldu.
Türkiye Güreş Federasyonu’nun 2015 yılı ilk yağlı güreş müsabakaları, Altınova Hersek Yağlı Güreşleriyle start aldı. 27 baş, 32 başaltı, 25 büyük orta ve diğer 10 boyda er meydanına çıkan 360 güreşçi, güreşseverlere unutulmaz saatler yaşattı.
Başkan Dr. Metin Oral'dan tam isabet
Ak Parti Yalova Milletvekili 1.sıra adayı Fikri Demirel, attığı oku tam isabet ettirirken, 2.sıra adayı Mehmet Demirhan 2nci atışta hedefi buldu.
Dereceye giren güreşçilerin isimleri Türkiye Güreş Federasyonu'ndan gelen bilgiler doğrultusunda sitemizde yayınlacaktır.
Başta TRT olmak üzere birçok ulusal televizyon kanalı da Hersek Yağlı Güreşlerine büyük ilgi gösterdi.
Farklı bölgelerden katılan 360 güreşçi arasında dereceye girenlerin isim listesi yayına hazırlanıyor
Okçuluk Türk Milli Takımı tarafından hazırlanan gösteride ayakta alkışlandı
İşadamı Servet Demihan, kusursuz organizyon için Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ı tebrik etti.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

1865 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.