Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Belediye Başkanı SİLPAGAR, 1 yılı değerlendirdi

Belediye Başkanı SİLPAGAR, 1 yılı değerlendirdi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.04.2015 - 21:37:24 


Göreve başlamasının 1 nci yıldönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Ali Murat Silpagar, hem projelerini hemde yapılan çalışmaları anlattı. Silpagar, konuşmasında muhalefete de yüklendi.

 
 
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, göreve başlangıcının 1. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirilen projelerini ve gerçekleştirilen hizmetleri basın mensupları ile partililere anlattı. Toplantı Özdilek AVM’de gerçekleştirildi. Başkan Silpagar, geniş bir katılımın olduğu basın toplantısında kültürel ve sosyal faaliyetlerden projelere kadar bir yılda yapılanları tek tek dile getirdi. Video ve slayt gösterileriyle sunumunu gerçekleştiren Başkan Silpagar, “Biz gelirken nelerin sözünü vermişiz. Önce onlara bir bakalım. Biz kavşak projesi, üniversiteler, kır ve düğün salonu, mesire alanı, spor kompleksi, otistik çocuklar eğitim merkezi, meydan projemiz, sahil düzenleme ve çiftlik ada projesi, altyapı, çöp konteynırlarının yer altına alınması, hayvan barınağının düzenlenmesi ve Çiftlikköy Belediyesi’nin kurumsallaşması. Verdiğimiz sözler bunlardı. Bunların Çiftlikköy’e yapılması gerekir, 1 senede neler yapmışız ona bakacağız” diyerek yaptığı sunumda faaliyetleri ve projeleri aktardı.
 

Haberin görüntüleri yayına hazırlanıyor www.yalovaradyotv.com

Başkan Silpagar'dan sürpriz açıklama: "2019 yerel seçimleri için şimdiden açıklıyorum. Ak Parti'den aday adayıyım."
 
Çocuk parklarının aydınlatmaları, dere ıslahı veGacı Deresi’ne tel çit döşenmesi, çöp konteynırlarının yer altına alınması konularında konuşan Başkan Silpagar, “Parklarımızı aydınlatıyoruz. Yer altı çöp konteynırlarını Sahil Mahallesi’nde yerleştirmeye başladık. Dere ıslahı ve tel çit döşenmesi bizim sözümüz değildi ama eksik görebiliyoruz demek. Şu tel çit çok basit bir şey. Ama şu ana kadar kaç yıldır yapılmamış, bunu yapmamak ayıp değil mi. Tel çitleri yaptık, ıslahımızı da yaptık, dere kenarlarımızı da aydınlatacağız. Sahil mahallesinde ilk konteynırımızı yer altına aldık. Şimdi ikincisinin yerini yapıyoruz. On tane yapıldı devamı da yapılıyor ve hepsini belediyenin kendi imkanlarıyla yaptık” dedi.
 

SAKARYA CADDESİ’NE ÖRNEK YOL YAPIYORUZ”

Başkan Silpagar,  “Sakarya caddesinde şimdi balık sırtı bir örnek yol yapacağız. Bir haftaya kadar başlayacağız. Bu örnek yolu Çiftlikköy’ün tamamına çökme çıkma olmadan bu şartlarda yapacağız. Kaldırım çalışmaları verdiğimiz ve tuttuğumuz sözlerden birisi. İlk altı ayda Çiftlikköy belediyenin kurumsallaşması için çalıştık. Açılmayan müdürlükleri açtık, açılmayan belediye başkan yardımcılıklarını açtık. Buraya eşi dostu değil profesyonel insanları getirdik. Profesyonel olmayan insanla ben çalışmam. Çünkü biz 30 bin kişiye hizmet edeceğiz. Bakın yazışmalar bile yanlış gidiyordu. Vatandaşımız geliyor şimdi müdürlüklerde işini çözüyor, çözemezse başkan yardımcısına, sonra bana geliyor. Zaten yasal olmayan şeyi çözemeyiz. Yol ve kaldırımları yapıyoruz. Bu ay 15 bin metre taş döşeyeceğiz, günden güne hızlanıyoruz. Ama hangi caddeye, sokağa girsek problemle karşılaşıyoruz. 25 civarında açılmamış yolu açtık. Çiftlikköy’de ve hala devam ediyoruz. Biz konuşmuyoruz, çalışıyoruz. Oturduğun yerden bunları bilemezsin” diye konuştu.

“30 YIL DEĞİL 300 YIL İKTİDAR GÖREMEZSİNİZ”

Başkan Silpagar, belediyenin şeffaf olduğunu ifade ederek, “Esnafları geziyorum, bir memleket esnaflarla ayakta durur. Esnafınıza tavır alıyorsunuz, halka tavır alıyorsunuz, başkanınıza tavır alıyorsunuz, onlar da size tavır alıyor böyle ortada kalıyorsunuz. 30 yıl değil 300 yıl iktidar göremezsiniz. Şeffafız, yahu sahil projesinin asfalt ve betonunu ihaleye çıktık, alan firmanın sahibi de CHP milletvekili aday adayı. El insaf. Geçici işçilerle beraber 33 tane adam almışız. Evine ekmek götürüyor. Ekmek için işe girenlere göz dikmişsiniz. Girenlerin 27 tanesi Çiftlikköy’ün çocuğu. Çiftlikköy çocuğunun rızkıyla işiniz mi var? Ayıp yahu, edep” diye konuştu.

“SİYASET ÖĞRENMEK İSTEYEN SİYASET OKULUMUZA GİTSİN”

Siyasetin ciddi bir iş olduğunu ifade eden Başkan Silpagar, “Bizim Ak Partimizin siyaset okulları var. Siyaset öğrenmek isteyenler lütfen gidip orada bir siyaseti öğrenin. Acemice hareketlere gerek yok. Karikatürlük açıklamalara gerek yok. Bizler ciddi insanlarız, işimizi ciddiye alırız. Karikatür istiyorsan Penguen dergisi orada gider çalışırsın kardeşim. Siyaset ciddiyet ister. Ayrıca 3,5 ay su faturası toplayamadık, niye? Hazmedemeyenler tarafından belediyemiz hacklendiği için. Çiftlikköy Belediyesi kimsenin oyuncağı değil. Sen kurulup konuşmayacaksın. Kurulmaya alıştıysan biz de kurarız adamı. Bu millete hizmet gidecek her yeri asfaltlayacağız. Engelline sahip çıkma, hastanene sahip çıkma, sanayine sahip çıkma, esnafa sahip çıkma, gençliğine sahip çıkma, çocuklara yapılan aydınlatmaya laf konuş. Yeriniz yok burada. Biz konuşarak değil, hizmet getirerek yapıyoruz. Tek bir şeyi affetmem, memlekete gelecek hizmetin sabotesini görürsem hazmetmem. Ben elimden geleni yaparım, Allah bize nasip ettiği sürece biz hizmetimizi yaparız” dedi.

“KAVŞAK YAPMAMANIN HESABINI KİM VERECEK?”

Başkan Silpagar, içme suyu hatlarının yenilenmesi projesinin ihale aşamasına geldiğini ve ilçenin içme suyu hatlarının komple yenilenerek modern HDPE borularla döşeneceğini belirtti. Hibe araçların kendi menfaatleri için değil, belediye için olduğunu kaydeden Başkan Silpagar, “Bunun altında bile bir şeyler aradılar. Ayıp değil mi? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz geldiğimizde 13 aracı hurdaya çıkardık. Araç parkımızı da genişleteceğiz” şeklinde konuştu.Planlanan mesire alanları, konferans salonu, kadın yaşam merkezi, sahil projesi, kurumsallaşma, kavşak projesi, otistik çocuklar eğitim merkezi, meydan projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Silpagar, kavşak projesinin geçmiş yönetim tarafından iptal edilmiş olmasına ise sert tepki gösterdi. Başkan Silpagar, “Kavşak projemiz ihale aşamasına geldi, ya biz yapacağız, ya da karayolları. Buraya 2004’te kavşak yapılacaktı iptal ettirildi. Son 5 yılda 164 trafik kazası oldu burada. Bu trafik kazalarında ölenlerin, bu kazaların müsebbibi kim? Verilen sözden bahsetmiyorum. 2004’ten itibaren hesaplarsanız 200’ü geçiyor. Bir kişinin canından değerli mi belediyenin manzarası? Kim verecek bunun hesabını? Bir utanma, arlanma olur. Çiftlikköy dirilecek” dedi.

“ÜNİVERSİTEYİ GETİRECEĞİZ”

Son olarak Çiftlikköy’e üniversiteyi getirmek için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Silpagar, “Önceki gün Rektör Eruslu ile görüştük. Bizim amacımız buraya üniversite getirmek. Kılıçköy’de 400 dönümlük bir yer var. Çalışmalarımıza devam ediyoruz getireceğiz inşallah. Ben burada bilişim ve yazılımla ilgili bir okul olsun istiyorum ve teknopark alanı oluşturalım. Okul değil, B yerleşkesi gibi. 1 sene geç olsun tam olsun diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

1478 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
23  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,55 saniye.