Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalovaspor Tesisleri Yenileniyor

Yalovaspor Tesisleri Yenileniyor
 Yazı Boyutu

 Tarih : 2.04.2015 - 22:13:00 


Tüm zor şartlara rağmen YALOVASPOR u şehir kulübü yapma girişimlerini hızlandıran Başkan Hakan Suiçmez, yenilenen tesisleri ve çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

 
 
 
Başkan Hakan Suiçmez; “Yalovaspor’a, bırakın para vermeyi, kimse selam bile vermiyor.”

Basın mensuplarına,Yalovaspor Kulübün’nün yenilenen tesislerini gezdiren ve yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Suiçmez, “Sizin de bildiğiniz gibi Yalovaspor Kulübü Tesisleri yaklaşık 50 yıldır kendi alanında bulunan bir yerdedir. Dönemin siyasi konvektörü veya farklı konuda düşünceleri olanların,Yalovaspor Tesisleri’nin bulunduğu alan ile alakalı düşünmüş oldukları projelerden dolayı, Yalovaspor Tesisleri’ne yıllarıdır bir yatırım yapılmadı. “ şeklinde konuşmasına başladı.

Hakan Suiçmez, şu ifadelere yer verdi; “Yalovaspor Tesisleri’ne yapılacak yeniliklerin, gereksiz olacağını düşündüklerini zannediyorum. Biz o düşüncede değiliz. Bir yapılanma sürecine girdik, bu yapılanma sürecinde hem kulüp olarak hem de tesisler için, bu sezon da frene basmadan start verdik.

10 dönümlük bir alan içerisinde, Yalova Spor Kulübü Tesisleri’ni iki noktaya böldük.

40’a 100 metre, 4 dönüm tabelalı bir alanı Yalova halkına açtık. Yarın, öbür gün kurulabilecek bir etkinlikte, toplantıda, pazar yeri olarak da değerlendirebileceğimiz bir alan oluşturduk. Aslında bizim düşüncemizde, buraya pazar yeri yapmak yoktu. Sadece burada bir otopark, halı saha, spor kompleksleri ile alakalı yatırımlar yapma düşüncesi vardı. Ancak önümüzde biliyorsunuz ki, Yalovaspor Kulübü Tesisleri önünde pazartesi günleri uzun yıllardan beri bir köy pazarı kuruluyor. Bu, zamanında bir köy pazarı olarak kurulmuştu. Ama bugünkü şekli ile daha geniş bir yelpazede, yaklaşık 110 esnafın olduğu bir pazar yeri haline dönüştü. Yalova’da büyüdü.Bu Pazar, gerek çevreye, gerek trafiğe, gerekse çevre temizliğine ve gürültü kirliliğiyle, mahalle sakinlerine, yıllarca büyük sıkıntılar verdi.

İnsanlar, büyük paralar vererek aldıkları dairelerine pazartesi günleri giremez oldular. Kapılarına araçlarını park edemez oldular. Çevre halkı bize ve Yalova Belediyesi’ne, birkaç sefer çözüm üretme noktasında rica etti. “Pazarı, başka yere aldıramazmıyız veya içeri taşıyamaz mıyız?“

Bizde, bunu alanımızda müsait, duvarlarla çevrili, girişi belli çıkışı belli, elektriği, suyu, tuvaleti her türlü ihtiyacı içerisinde olan bir noktayı bu amaçla kullanma noktasında bir harekete geçtik. Bunu Belediye Başkanımız Vefa Salman ile de görüştük. Kendiside memnun oldu çünkü bu bölge’nin geçmiş dönemde de bu dönemlerde de şikâyetleri var.

Bizde, kendi alanımızı, Yalovaspor’un yaklaşık 50 yıldır kapıları halka kapanmış, kimsenin burada böyle bir yer olduğunu fark etmediği bir alanı,hizmete açtık, halkla bütünleştirdik. Bu bir hizmettir. Eski halini ve yeni halini görenler, bu kıyaslamayı rahatlıkla yapabilirler.

Düşünsenize, Spor Kompleksi yapıyorsunuz ceza evi duvarları gibi 2 metre duvarlarla çevrili içeride ne yapıldığı bilinmiyor spor mu yapılıyor, ne yapılıyor? Bu insanların aileleri bunları nasıl izleyecekler, nereden izleyecekler?

Tribünü yok, birçok noktada eksikliklerimiz var. Bu şehir kulübü açısından hoş bir durum değil. Bunu da düşünerek o duvarları kırdık. Tesisin giriş ve çıkışlarını değiştirdik. Ve o alanı sporculara, ailelerine ve taraftarlara açtık. Burada yapılan tüm hizmetler tamamen spora ve bölge halkına yapılmış hizmetlerdir.

Bizim bu noktada artı bir beklentimiz olmadı. Çevre halkının Pazar yeri ile ilgili şikâyetleri ve Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da olur demesi, bizi böyle bir çalışmaya itti.

Tabi bunların bir maliyeti var, biz bu tesisin içinde bir tadilat yaptık. 1 kutu boya, Yalova’da her hangi bir nalburdan alma şansımız yok. Kimse, Yalovaspor Kulübü’ne bırakın malzeme desteği vermeyi, selam bile vermiyor.

“Düşünsenize namaglûp bir takımın başkanısınız, arayıp da hayırlı olsun diyen bir elin beş parmağını geçmiyor”

Bizim şampiyonluğumuz henüz matematiksel olarak gerçekleşmedi. Önümüzde iki tane daha maçımız var. Bence buraya kadar bu şekilde namaglûp gelmek başarıdır ve şampiyonluğun en büyük adayı olmaktır. Bu özel bir başarıdır. Sadece şampiyon olmak değil,namaglûpolarak… İkincikez YalovaSpor namaglup bir üst gruba çıkmış olacak. Bu durum bizim için ayrı bir mutluluk.

19 yaş grubunda da aynı başarıyı elde ettik. Lig bitti ve kupamızı kaldırdık. Demek ki, Yalovaspor Kulübün’de bir hareketlilik, başarı ve değişiklik var.

Üç yıldır Yalovaspor Kulübü Başkanlığı yapıyorum.Üç yıldır en zor ligi yaşadım. Geçenki dönemde yönetici sıfatı ile başkanın ayrılması sırasında başkanlık görevimi yerine getirdim. O dönemde, Yalovaspor’u şampiyon yapıp, Bal Ligi’ne çıkarmıştım. Ancak, çeşitli ekonomik şartlardan ve zorluklardan ve güçlü rakiplerden dolayı, geçen sene Bal Ligi’nden düştük. Aynı şekilde bu sene tekrar Bal Ligi’n kapılarını aralamayı başardık.

Geçen seneki deneyimlerden ekonominin şart olduğunu, para’nın gerçek anlamda çok önemli olduğunu gördük. Malum şartlar ortada, kimseden gidip destek isteyemiyorsunuz. İsteseniz bile karşılığını alamıyorsunuz. Destek istediğinizde, karşı taraftan nasihat duyuyorsunuz. ‘Eskiden verdim böyleydi’ hemen bir eski havasına giriliyor. Bu eskilerin bir yenisi olmayacak mı?

Hep eskiden mi devam edeceğiz?

Madem eskileri seviyoruz, bizde eski bir çaput pazarı yapacağız, oradan gelen gelirle bu tesisi yapalım dedik.

Elektrik sistemini baştan değiştirdik, lede çevirdik. Çünkü zaman tasarruf dönemi. Buranın aylık elektrik faturasını ödeyecek sabit bir gelirimiz yok. Hatta kesip açtırdığımız dönemlerde oldu. Geçmiş dönemim borçlarını da biz ödedik. Benim dönemimde, 2 yılda 5 kupa, namaglup spor kulübü ve tamamen alt yapımızdan oluşan bir kulüp.

Bizim rakibimiz yok Yalova’da... Yalova’da bulunan spor kulüpleri bizim öz kaynağımızdır. Başka takımlar, bizi rakip görüyor. Onlar, 700-800 bin TL para harcıyorlar kulüplerine, biz, 50 bin TL harcıyoruz,namaglûp şampiyon oluyoruz peki onlar?

Yıldız futbolcu yetiştirmişler mi?

Alttan bir tane genç var mı?Kendi öz kaynaklarından kaç tane sporcuları var?

Bizimkiler tamamen altyapıdan sporcularımız. Dışarıdan getirdiklerimiz de, üst kulüplerden transfer teklifi alıyorlar, beş futbolcumuz pröfyönel takımlar tarafından takip ediliyor.

Bizler, Yalovaspor’un ayakta durabilmesi için çabalıyoruz. Ben, ilk zamanlar Yalovasporun Ceosu’ydum. Yalovaspor storu, Yalova spor dergisi çıkarmak…

gün başlamış olduğum projeleri bugün hayata geçirdim. Burada garip bir şey yok. Artık semt pazarları yok, kapalı Pazar yerleri ve Pazar noktaları oluşturulacak. Hükümet bunu onayladı. 2016’ya kadarda düzelmesi için süre verdi. Bunu engellemek neden?

Size, hazır pazar alanı yaptık, kapalı, tüzüğe uygun yer yaptık. Yerimizden feragat ettik. “ şeklinde konuşarak Yalovaspor’un önüne engel koymak isteyenlere eleştirlerde bulundu.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNDEM

2338 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.