Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 18.Konuğumuz Beytullah AYDIN

18.Konuğumuz Beytullah AYDIN
 Yazı Boyutu

 Tarih : 23.03.2015 - 21:59:15 


YGC tarafından düzenlenen Kent Buluşmaları etkinliğinin 18.hafta konuğu CHP Yalova Milletvekili aday adayı Beytullah Aydın oldu

 
 
 
Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘‘Kent Buluşmaları’’ etkinliğinin on dokuzuncusu, Yalova Karadağ İnşaat ve TAİSAD Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas OSB’nin sponsorluğunda, Jineps Cafe& Restaurant’ta gerçekleşti.

Kahvaltılı toplantıya; Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Beytullah Aydın olurken etkinliğin ev sahipliğini ise Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat, Genel Sekreter İbrahim Sevinçler ve Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Samancı yaptı. Toplantıya, Çevre Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sezer Sevinçler, Yalova Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Yakup Akkaya katılım sağladı.

KENT BULUŞMALARI PROGRAMIMIZIN TAMAMINI VİDEO HABERİMİZDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ

Beytullah Aydın; “ben siyasette doğruluk üzerine yemin etmiş bir insanım. bu doğruluğu, benim partimde veya başka partide de olsam kesinlikle sürdüreceğime kendi kendime yemin etmiş bir insanım.’’dedi.

Sohbete kendisini tanıtarak başlayan Beytullah Aydın, sorulan “Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce’nin olduğu Yalova’da milletvekili aday adayı olmak nasıl bir duygu?” sorusuna cevap verdi;

‘’Muharrem bey Türkiye’de çok sevilen sayılan bir siyasetçi bunu kabul etmek gerekir ancak kendi evinde kendi ilinde şöhreti bu kadar yüksek değil. CHP’liler demokrasiye inanmış insanlar. Her şeyden önce, partililer kendi partilerinde demokrasiyi görmek istiyorlar ve kendine milletvekili seçtiği kişiyi özüyle sözüyle aynı olan birisi olsun istiyorlar. Bu noktada bazı sıkıntılar vardı zaten örgütün çağrısı bize bu yöndeydi. Başka arkadaşlarıma da bu yönde çağrılar oldu. “Lütfen aday olun, Genel Merkezi, Genel Başkanı burada seçeneksiz bırakmayın. Siz Türkiye’de önemli bir şöhrete sahip olabilirsiniz ama kendi evinizde aynı şöhreti bulamadığınız zaman, hatta ve hatta seçmen partililerinize hakarette bulunduğunuzda, eğer sizin yerinize farklı kişileri değerlendirmek istiyorlarsa burada bir değişikliğe gitmek gerekiyor olduğunu düşünüyorum.”

“Genel Başkana da Genel Merkeze de güveniyorum en doğru kararı alacaklarına inanıyorum”

“Diğer milletvekili aday adaylarıyla ortak bir basın açıklaması düzenledik. Bu basın toplantısı birkaç ayak üzerine kuruluydu. İlk konu mevcut milletvekiliyle gidilecek seçimlerin başarısızlıkla sonuçlanacağıydı. Bunun nedeni olarak il ve ilçe yönetimlerinin mevcut milletvekiliyle diğer adaylara eşit davranmadığı dolayısıyla mevcut milletvekilinin bu durumdan yararlanmaya çalışma görüntüsü var.

Biz şunu söyledik; Genel Merkezimiz ön seçim talebimizi tekrar gündeme alsın. Çünkü Yalova bunu hak ediyor. Diğer yerlerde ön seçim var Yalova da bunu hak eden yerlerden birisi.

İkinci konumuzda ise, il ve ilçe başkanlarının taraflı tutumunu eleştirdik ve onları istifaya davet ettik. Sonrasında da bu il ve ilçe görevlileriyle ve mevcut milletvekiliyle gidilecek seçimlerin başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledik. Genel Merkez tarafından eğer atamayla buraya alınacaksa kesinlikle adaylığımızı geri çekeceğimizi belirttik. Ancak süreç 7 Nisan’da bitiyor. Henüz herhangi bir şey bitmiş değil daha dün Genel Başkan’ın nerden aday olacağı belli olmazken ama kontenjandan aday olacağı söylenirken bugün İzmir’den ön seçime girerek aday olacağını konuşmaya başladık. Dolayısıyla süreç 7 Nisan’da bitecektir. Bizim Yalova’yla ilgili hangi kararın verileceğini bilmemiz mümkün değil. Resmi kararla hepimiz öğreneceğiz. Bir arkadaşımızın istifası beraber yürüttüğümüz bu haklı davamıza gölge düşürdü. Keşke bize de danışsaydı. İrfan bey erken ümitsizliğe kapıldı ama bende asla böyle bir ümitsizlik söz konusu değil. Ben Genel Başkana da Genel Merkeze de güveniyorum en doğru kararı alacaklarına inanıyorum.”

“Yalova’da siyaset tıkanmış durumda”

“Yalova’nın birçok sorunu var. Temel sorun seçilmiş yöneticilerin şehrin sorunlarına ilgi duymaması. Bu temel sorundur. Milletvekillerini ele alalım. Seçildikten sonra bir teşekkür gezisi yapıyorlar ondan sonra onları bir daha bulmak mümkün değil. Yaptığınız eylemlerde sivil toplum kuruluşlarına danışmalı, fikir almalısınız. Yani katılımcı sağlamalısınız. Bir karar alıyorsunuz sonra insanların buna hak vermesini katılmasını istiyorsunuz. Yanlışlık burada, diğer insanlarla birlikte bu kararı alın kararınıza sahip çıksınlar. Yalova’da siyaset bu yüzden tıkanmış durumda. Halkla yapılan bir siyaset yok. Seçilen milletvekili, önünde ceket iliklenmesini istiyor. Olması gereken sizin halkın önünde ceket iliklemeniz. Eğer böyle yaparsanız kararlarınız doğru olur.”

“Ülkenin kurtuluşu noktada”

“Kendime göre yaptığım milletvekili değerlendirmemde birkaç konu var. Bunlardan birisi de siyasi partiler yasası. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu’nun kesinlikle değişmesi lazım. Bunu harekete geçirebilirsek siyaseti siyaset baronlarının ellerinden kurtarmış oluruz. Ön seçim sistemini bütün partilerde yerleştirebilirsek o milletvekilinin gerçek sahibi halk olmuş olur. O zaman, o milletvekili halka karşı sorumluluğunu hatırlar. Onun karşısında gider ceketini ilikler yetkiyi almış olduğu yere sorumlu olur. Ülkenin kurtuluşunun da bu noktada olduğunu savunuyorum.”

“Projeleri kopyala yapıştır projeler”

“Milletvekili olursam dürüst ve samimi bir politika izleyeceğim. Diğer aday adaylarının beyanatlarını basından izliyorum. Hepsi büyük projelerden bahsediyorlar. Bu arkadaşların iddiaları bir milletvekili değil de bir belediye başkanı gibi iddialar ve sanki ellerinde sınırsız bütçe olacak… Ben artık sıkılıyorum bu beyanatları okurken. Projeleri kopyala yapıştır projeler.”

“Termal, Yalova’nın kalbi”

“Yıllar önce Yalova kongresi yapıldı. Yalova’nın Anayasa’sı oluşturuldu. Bu çok güzel bir adımdı devam ettirilmesi gerekiyordu. Doğru bir başlangıçtı ve bütün tarafları yan yana getirebilen bir başlangıçtı. Şimdi bizim buna sadık kalıp aksayan yönleri düzeltmemiz lazım. Yalova da bir işsizlik söz konusu. Bu işsizlik sorununu tersaneyle çözeceklerini söylediler insanları inandırdılar ama şimdi görüyoruz ki tersanede çalışanlar çevre illerden geliyorlar. Turizm bütün sektörleri destekliyor. Maliyet olarak öz kaynaklarınızı kullanabileceğiniz bir sektör. Kendi öz kaynaklarınızla döviz girişini sağlayabileceğiniz bir sektör. Yalova’nın önünde böyle bir potansiyel var. Yalova’nın bir kalbi var; Termal. O kalp şuan çok zayıf atıyor hatta durmak üzere. Termal’i Sağlık Bakanlığı kendi kaderine mahkûm etti. Eğer orayı canlandırabilirsek işte benim iddiam oraya girecek her 1 dolar Yalova ya 4.2 dolar katkı sağlar. Diğer sektörleri de destekleyecektir. Sanayi olarak da kendi çerçevesinde desteklememiz gerekiyor. Mevcut OSB’lerle ilgili çalışmalar var bunların tek tek değerlendirilmesi gerekiyor.”

“Yalova’yı ben bir dükkân olarak görüyorum’’

“Yalova çok güzel bir yere dükkân açmış ve bu dükkanda katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor.

Böylece Yalova daha çok güçlenecek. Şu an Yalova ekonomisi gayrimenkulden gelen sıcak parayla dönüyor bu nereye kadar böyle gidecek? Bu anlamda bizim üretim ekonomisi sistemine geçmemiz lazım. Dedim ya Yalova çok güzel bir yere dükkân açmış bu dükkânda en güzelini en karlısını üretip satmamız lazım. Altın yumurtlayan tavuğu kesmememiz lazım. İşte bu noktalarda milletvekilinin katılımcılık noktasında bulunması lazım, destekçi olması lazım. ‘’

“Siyaset bir baskı unsurudur’’

“Milletvekilinin halkla beraber yürüyüp halkın isteklerini sırtlayıp meclise taşıyıp elinden geldikçe geri dönüşünü sağlaması lazım. Ben hayali projeler vaat etmiyorum bunlar milletvekilinin görevi değil, milletvekilinin görevi kamuoyu yaratmak. Bunu da taraflarla sağlamaktır.

Siyaset bir baskı unsurudur. İktidar olmasanız dahi karşınızdaki güce etki edebilirsiniz. Haklı olduğunuz konuda bir baskı yapabilirsiniz. Kamuoyu oluşturabilirsiniz. Halkı işin içine sokarsanız başarılı olabilirsiniz.
Genel başkanımız bir şehrin çağrısı olan İzmir’den aday olma işlemini yetkili kurumlarına danışarak, İzmir’den aday olmuş ve ön seçimlere girecektir. Bu çok önemlidir. Yalova da bir ön seçimin mevcut milletvekili tarafından yeterince istendiğini düşünmüyorum. Hatta hiç istenmediğinin kanısındayım. Bence genel başkanımızın yaptığı bir çağrıdır. Umarım mevcut milletvekilimiz bu çağrıyı duyar kulak ardı etmez. “

“Adamcılık yapılmamalı’’

‘’Benim tarafım yok ben yanlışı gösteriyorum. Politikayı beraber yaparsanız partiyi birleştirirseniz ayrım kalmaz. Ama politikayı milletvekili ofislerinde kimin il başkanı kimin ilçe başkanı olacağına karar vererek yapmaya çalışırsanız taraf yaratırsınız. Asla benim bir tarafım yok. Kim nereye aday olmuşsa benim adayım bu, benim milletvekili olarak asıl görevim değil çünkü benim parti içi dengelerle ilgilenmemem lazım benim işim beni seçen Yalova halkı olmalıdır. Eğer ben böyle olursam biz böyle olursak partili partisine daha çok güvenir daha çok sahip çıkar. Siz duruşunuzu doğru kurarsanız bütün sorunlar zaten kendiliğinden çözülecektir. Adamcılık yapılmaması lazım herkese eşit davranılmalı. Parti içi meseleler benim kendi meselem değil partinin meselesidir.’’

“Çok farklı bir milletvekili olacağım’’

“Kendi iddiasıyla söylüyorum Muharrem İnce Yalova’yı bütün ülkeye tanıttığını söylüyor. Yalova bir şeyler kattığını söylüyor. Benim de bahsettiğim bir nokta var. Yalova’nın sıkıntılarıyla ilgili olmanız lazım bu ilgiyi gösterdiyseniz tamam; ama herhangi bir konuyla örneğin sahil yoluyla ilgiliyseniz yönetimi ve kamuoyunu yönlendirirsiniz. Bu anlamda 13 yılda Yalova halkı ne gördüyse bende onu gördüm. Eğer milletvekili seçilirsem sadece Yalova değil bütün bir Türkiye çok farklı bir milletvekili görecektir.’’

Haber:Eda Tan – Foto ve Video: Sezer SEVİNÇLER

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SIYASET

2024 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
29  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,77 saniye.