Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Kent Buluşmaları 9 ncusu gerçekleşti

Kent Buluşmaları 9 ncusu gerçekleşti
 Yazı Boyutu

 Tarih : 26.01.2015 - 21:25:26 


Yalova Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Kent Buluşmaları Programının 9 ncusunun konukları CHP İl Başkanı Özcan Özel ve il yönetim kurulu oldu.

 
 

“Kent Buluşmaları” Programının dokuzuncu konukları, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı. Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Kent Buluşmaları’nın” dokuzuncusu, Yalova Karadağ İnşaat ve TAİSAD Taşıt Araçları Yan Sanayi İhtisas OSB’nin sponsorluğunda, Jineps Cafe& Restaurant’ta gerçekleşti.

VİDEO HABERİMİZDE TÜM TOPLANTIYI İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Kahvaltılı toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP yönetim kurulu üyeleri konuk olurken, etkinliğin ev sahipliğini ise Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat, Genel Sekreter İbrahim Sevinçler ve Yönetim Kurulu üyesi Nevzat Samancı yaptı.

Toplantıda, Kanaat Gazetesi’nden Hakan Suiçmez, Çevre Gazetesi imtiyaz sahibi Sezer Sevinçler, Gözde Efem radyo genel yayın ve reklam müdürü Kutsi Aksay, Realist Gazetesi Yazıişleri sorumlu müdürü Haluk Mot ve Marmara Haber Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Yakup Akkaya katılım sağladı.

Soru cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Özel, ‘Halka inmedik, biz zaten halkın içindeydik’

‘2014 mahalli yerel seçimlerde, CHP teşkilatı olarak, ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özel, ‘’Biz seçimlere hazırlanırken CHP olarak, çok ciddi hazırlanmıştık. İlk kez genel merkezde, bize ihtiyaç olan bilgileri sunabilen, internet sistemimiz vardı. Bizde bu sisteme uygun örgütlenmemizi gerçekleştirdik. Çalışma sistemimiz, sandık bazlı oldu. Tüm sandık görevlilerimizi belirledik. Sonrasında, sandık bölge sorumlularını oluşturduk. Her sandıktaki üyelerimiz sayesinde, sandık seçmen listesini taradık. CHP’nin halka dokunmadığını, halka inmediğini iddia edenler oldu. Halka inmedik, biz zaten halkın içindeydik. Bu süreç içerisinde halkımızın taleplerini belirleyip, genel merkezimize bildirdik. Yalova’nın beklentileri için kolları sıvadık. 30 Mart 2014 mahalli yerel seçimin Yalova’da iptali çok ilginçti. 2. seçimleri kazanma sürecinde ise Yalova’nın dışındaki örgütlerden aldığımız destekte çok farklıydı. Yalova seçimleri, CHP adına bütün Türkiye’ye örnek olabilecek, bir seçimdi. Seçimde amacımız vardı, CHP olarak, hayal kuran insanların hayallerini gerçekleştirmekti. 1999 yılında sıfırla başladığımız bu yolda, 2014 seçimlerinin sonunda belediye başkanlığını kazandık’’.

“Salman, 40 yıldır, sağ iktidarlar tarafından yönetilen bir belediyeyi teslim almıştır”

CHP’li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, belediye başkanlığını kazandıktan sonraki süreçteki çalışmalarını değerlendiren, ”Sayın Vefa Salman’ın belediye başkanlığına geleli 7 ay oldu. Bir çocuk bile 9 ayda dünyaya geliyor. Bir oluşum süresi var. Vefa Salman 40 yıldır, sağ iktidarlar tarafından yönetilen bir belediyeyi teslim almıştır. CHP, örgütsel çalışmalarını sistemli bir şekilde gerçekleştirdiğinde, güler yüzlü, sosyal belediyeciliği halka gösterdiğinde, halkımızın en büyük sorunu olan işsizliği çözüme ulaştırdığında, halkımız bizi daha iyi anlayacaktır. AK Parti’nin erimeye başladığını ve oy kaybetmeye başladığını sayılar söylüyorlar. Biz 1. Parti olarak seçimlerden çıkacağımıza inanıyorum’’.

“Ağaç konusunda, iletişim eksikliği oldu”

Yalova Belediyesi Tonami Meydanında yapılan ağaç kesimi işleminin, kamu menfaati ön planda tutularak, gerçekleştirildiğini ifade eden Özel, bu konuda iletişim eksikliğinin olduklarını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın CHP’den istifa edecek mi? Sorusuna yanıt veren Özel, ‘’Vefa Salman, neden CHP’den istifa etsin ki? Salman’ın öyle bir niyeti olsaydı, kazanma olasılığı daha yüksek olan AK Parti’den belediye başkanlığına aday olurdu. Bizde belediye başkanlığı seçimlerinde başka bir aday bulurduk’’.

“Bizi kimse AK Parti ile karıştırmasın”

Yalova CHP örgütünün, Türkiye genelinde en iyi çalışan 10 teşkilattan biri olduğunu belirten Özel, ‘’Demokratiklik anlamında baktığımızda, CHP’nin bugüne kadar ki 90 yıllık mazisinde, bir il başkanının, genel merkeze gidip kesin görüşlerini, onayını aldığım dediği bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Kongre yapıyorsanız, kongre sürecinde delegeleri seçersiniz, ilçe kongrelerini tamamlarsınız, en son il delegelerini seçer, il başkanını seçersin. Süreç işlerken, kimsenin genel merkezden görüş alarak, açıklama yapması doğru değildir. Bizi kimse AK Parti ile karıştırmasın, hem il başkanlığı hem de merkez ilçe başkanlığı seçimlerinde… Bizde demokrasi bu şekilde işliyor. Önümüzdeki Haziran’daki milletvekilliği seçimlerinde ise, aday yoklaması yapacağız. Ön seçim ve kongre delegeleri ve üçüncü olarak genel merkez yoklamasıdır. Bu üç şekilden hangisinin uygulanacağı parti meclisi belirler’’.

“Köksüz partiler, yaşayamaz”

Bir partinin içerisinde yeni yoktur. Köklerine sahip çıkmadığın, geçmişinden ders almadığın sürece, geleceğini gençlerle ve tecrübeli insanlarla birlikte kurmadığın sürece partinin geleceği de olmaz. Bu adını yeni koymakla, ya da kadroları değiştirmekle de olmaz. Felsefeni değiştirmek lazım. CHP ya da MHP iktidara gelemiyor diye, başarısız olarak kimse bakmasın. Çok başarılı olan Anavatan Partisi nerede? Çok başarılı olan Demokrat Parti nerede? AK Parti’de onlar gibi olacak. Köksüz partiler yaşayamaz, gelir, neyle geldiğini insanlar anlayınca, 10-15 sene insanları idare eder, sonra giderler. Nasıl ki, ANAP’ı bulamıyorsak, AK Parti’yi de bulamayacaklar. Bu geçici bir dönemdir. 1999 yılında olmayan, belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, ve belediye meclis üyeliklerimiz, bugün hangi noktaya gelmişse, Yalova halkını CHP aydınlatma mantığı noktasında, nasıl başarılı olduysak, bundan sonra da başarılı olacağız’’. Diye konuştu.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘’Kent Buluşmaları’nın’’ dokuzuncusuna konuk olan soruları içtenlikle cevaplayan Özel, gazetecilere düzenledikleri etkinlik için teşekkür ettiğini söyledi.

Haber: Gamze Yüksel / Foto ve Video: Sezer Sevinçler

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 1 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

3009 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
24  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5000 32.5586
  Euro 20.9548 21.0936
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,80 saniye.