Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başkan SİLPAGAR, basınla bir araya geldi

Başkan SİLPAGAR, basınla bir araya geldi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.01.2015 - 13:31:26 


Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizdeki ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

 
 
 
 
Özdilek AVM’de gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında Çiftlikköy’le ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Silpagar, insanlarımızın habere ulaşmasında, olaylardan, gelişmelerden, spordan, aktüaliteden, politikadan, bilimden haberdar olmada en büyük ve ciddi kaynağı olan medya çalışanlarının anlamlı gününü kutladığını dile getirdi.

SİLPAGAR PROJELERİNİ BASINLA PAYLAŞTI

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Silpagar, Çiftlikköy’de yapılmakta olan projelerle ilgili çeşitli bilgiler verdi. Çiftlikköy’ün çehresini baştan aşağı değiştirecek olan Sahil Projesi, Düğün Salonu ve Konferans Salonu projeleriyle ilgili olarak, tüm projelerin tamamının yer aldığı dosya ile bir sunum gerçekleştiren Silpagar, “Elektrik, su, yani altyapı, çocuk parkları, sosyal tesisler, yollar, enerji hatları, bunlar bitmeden ben hiçbir yere gitmem. Her belediye başkanı bu işlere girmez. Bunlar bitecek, ben ilçeme borcumu ödeyeceğim. Halkın güvenini boşa çıkartmamamız lazım” dedi.

Garajın sanayiye taşınacağını ve eski binanın yıkıldıktan sonra kültür merkezi binasının buraya yapılacağını belirten Silpagar, ilçenin en önemli seyir terası olan Bayraktepe’yi de Çiftlikköy’e yakışacak şekilde düzenleyeceklerini belirtti. Kavşak projesinin jeolojik etüdlerinin henüz tamamlanmadığını, bu noktada yol kotunu aşağı çekeceklerini söyleyen Silpagar, bu projenin gerçekleşmesi ile ilçe sakinlerinin Sahil Mahallesi ile Çiftlik Mahallesi arasındaki bağlantısının sağlıklı bir şekilde sağlanacağını ifade etti.

“ALTYAPIYA GİRİYORUZ”

Silpagar, “Sahil dolgu planını bilindiği gibi iptal ettik. Sahil düzenlememizde kumsal olan yerleri aynen koruyacağız. İskeleleri kazıklı şekilde yapacağız, hiçbir şekilde dolgu yok. İskeleler zaten ahşaptan olacak, 20 metre uzunluğunda iskelelerimiz olacak sahilde. Suyun tüm altyapısını ve üst yapısını bitireceğiz. Mart Nisan gibi ihalesine girip yağmur suyu kanalları ve içme suyu kanallarını yapacağız. Çiftlikköy’ün altyapısını bitireceğiz. Ana hatlarda asbestli borular var, bunları HDP borularla değiştireceğiz. Kanalizasyona girmekle ilgili şu an bir karar vermedik, onu düşünüyoruz” dedi.

SAHİL PROJESİNİN DETAYLARINI ANLATTI

Sahil Projesi ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Başkan Silpagar, “Mobilden Yasama Sitesi’ne kadar olacak. Sit alanını ellemiyoruz. Buradan itibaren yolları temizliyoruz, kum temizliğine başlıyoruz. yürüyüş yolları ve ahşap büfeler, 3 noktada ahşap iskeleler. Mobilde dubalar olacak ahşap. Engelsiz plajımız olacak, arabalarıyla girebilecekler, arka tarafta engelsiz park, engelsiz kafe üçü bir arada olacak. Kumsal olduğu gibi kalıyor, kumun hiç olmadığı yerlerde sahilde yerlerimiz olacak. Çocuklar için küçük park alanlarımız olacak, küçük ceplerimiz olacak. Kumun sıfır olduğu noktalarda ağaçlandırma ve yeşillendirmeye gireceğiz. Yürüyüş yolu, engelli yolu, yaya yolu ve bisiklet yolundan oluşacak. Yürüyüş yolu ve engelli yolu tartan pist şeklinde, bisiklet yolu renkli olacak. Şu anda düzensiz sahilde. Haziran ayında inşallah yenileyeceğiz. Gece aydınlatmalarıyla süsleyeceğiz, led aydınlatmalara geçeceğiz. Bunlar yüzde 80 tasarruflu olacak. Konferans salonu ve seyir alanlarımız olacak. Düğün salonumuzu, Sağlık Ocağı’nın yanında Be-Sa’ya giderken bir alanımız var, oraya yapacağız, çiçek formunda olacak salonun şekli ve gece aydınlatması olacak. Bizim için önemli olan Çiftlikköy halkının yakışan bir yerde düğün yapabilmeleri. Bu çalışmaları İmar Müdürümüz S.Ahmet Bilgin’in önderliğinde Didem ve Cevathan arkadaşlarımızdan oluşan ekibimiz var onlar yapıyor” dedi.

“BEN ÇİFTLİKKÖY’E BORCUMU ÖDEYECEĞİM”

Parklarla ilgili bilgi veren Silpagar, “Çiftlikköy’deki parkları yeniliyoruz. Özen Park’ı örnek park olarak yaptık. Şimdi orası ışıl ışıl oldu. Tüm parklarımız böyle olacak. Şimdi iki yeni park daha yapıyoruz. Böyle bir aydınlatmanın Yalova’da olduğunu dahi zannetmiyorum. 10-12 yıl bunlar gidecek. Biz Çiftlikköy’ün aydınlatmalarını yapacağız, bunların yazışmalarını yapıyoruz şimdi. Başvuru yaptık, UEDAŞ’ın ve herkesin Çiftlikköy için elini taşın altına koyması lazım. Her belediye başkanı bu işlere girmez. Ben gireyim, bu yükü alayım, hatta kanalizasyon eklemeyi düşünüyorum, elektrik hatlarımızı aşağı alalım, suyu tamamlayalım, Çiftlikköy halkı 50 yıl, 100 yıl rahat yaşasın. Aylardır bu işlerle uğraşıyoruz” diye konuştu. Silpagar, “Elektrik, su, yani altyapı, çocuk parkları, sosyal tesisler, yollar, enerji hatları, bunlar bitmeden ben hiçbir yere gitmem. Bunlar bitecek, ben ilçeme, Çiftlikköy’e borcumu ödeyeceğim. Halkın güvenini boşa çıkartmamamız lazım” dedi.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNDEM

1531 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.