Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 CUMHURİYET imizin 91.Yılı Kutlu Olsun

CUMHURİYET imizin 91.Yılı Kutlu Olsun
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.10.2014 - 22:18:18 


Aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca, birlik ve beraberlik içerisinde yürümemiz dileğiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

 
 
 

Cumhuriyet'imizin 91.Yılı Kutlu Olsun

 
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

 

Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Milli Mücadele'nin uzun ve çileli yıllarından sonra, memleketimizi işgal eden emperyalist devletlerin mağlup edilmesiyle 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyet'imizin 91. kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız.

Geride bıraktığımız 91 yıl içinde Cumhuriyetimiz gelişip olgunlaşmıştır. Ancak bu kolay olmadı. Çünkü 1. Dünya savaşında çeşitli cephelerde yüzbinlerce yetişmiş evladını şehit veren milletimiz, akabinde tüm kıt imkânlarını seferber ederek İstiklal Savaşını ve kurtuluşu gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet, savaştan çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ile var olmuştur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur.

Mustafa Kemal Atatürk "Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü ile Cumhuriyetin temel amacını en iyi biçimde ortaya koymuştur.
Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Atatürk'ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu konudaki en büyük güvencemiz, Cumhuriyet fikrinin kaynağı ve dayanağı olan aziz milletimizdir.

Milletimizi refaha ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmaktayız.Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörü ve barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmekteyiz. Milletimize, Devletimize ve Demokrasimize olan inancımız ve bağlılığımızın gereği yaptığımız çalışmalar ile daha iyi ve güçlü Türkiye hedeflemekteyiz. Çocuklarımız için daha mutlu yarınların sağlanabilmesinin de temelinde demokratik yapı yatmaktadır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, sağlık ve mutluluklar dilerim.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajı:

‘’Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. İstediğimiz; barıştır, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 91. Kuruluş yıldönümünü kutlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve-seve feda edenşehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum”

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral!ın mesajı şöyle: “Cumhuriyet; esarete boyun eğmeyip, vatanı ve değer yargıları uğruna verdiği milli mücadelede, top mermilerine göğsünü siper ederek, hiçbir millete nasip olmayan kahramanlık destanları yazan ve adını tarihe altın harflerle kazdırtan milletimizin, dünya milletleri arasındaki şerefli yerinin bir sembolüdür. Huzur ve güven içinde, bu şerefli günün 91. yıldönümünü kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızlı ve emin adımlarla yol almaktadır. Cumhuriyetimiz 100 yaşına vardığında hedeflenen noktaya gelmek suretiyle, hep birlikte şanla, şerefle, huzur ve refah içinde, barış ve esenlikle, coşkuyla bir asrı kutlama şerefine de ulaşacağız. Bu yoğun duygular içinde, Cumhuriyetin 91. yaşını idrak etmenin gururuyla, Büyük Önder Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Tüm milletimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarken, aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca, birlik ve beraberlik içinde yürümeyi diliyorum.”

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan'ın Mesajı:

 

Milletimizin, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde yürüttüğü Milli Mücadele'nin uzun ve çileli yıllarından sonra, yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlerin mağlup edilmesiyle 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyet'in 91. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız.

 

Geride bıraktığımız 91 yıl içinde Cumhuriyetimiz gelişip serpilmiş ve olgunlaşmıştır. Ancak bu kolay ve zahmetsiz olmamıştır. Çünkü 1. Dünya savaşında çeşitli cephelerde yüz binlerce yetişmiş evladını kaybeden ülkemiz, akabinde tüm kıt imkanlarını seferber ederek İstiklal Savaşını ve kurtuluşu gerçekleştirmiştir.

 

Cumhuriyet, harpten çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve var oluşudur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Büyük Atatürk "Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü ile Cumhuriyetin temel amacını en iyi biçimde ortaya koymuştur.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Yüce Atatürk'ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini söndürmeden taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.

 

Son zamanlarda hepimizi derin acılara boğan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyor, kardeşliğini, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek bugüne kadar çok büyük sıkıntıların üstesinden gelen Milletimizin sağduyu içerisinde her türlü sıkıntıları da atlatacağına olan derin inanç ve güvenimle Cumhuriyet Bayramınızı kutlarken hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

 

Dünya üzerinde Milli Mücadele vererek bağımsızlığını kazanan bir milletin evlatları olmanın şanlı gururunu taşıyoruz. Bu Milli Mücadele sonucunda kahramanlarımız; geçmişe gururla geleceğe ise güvenle bakmamızı sağlayacak Cumhuriyeti armağan etmişlerdir. Ne mutlu bize ki, sadece bir yönetim şekli olmayan, aynı zamanda tarihimizin en önemli çağdaşlaşma, toplumsal ve siyasal gelişim hareketi olan Cumhuriyete sahibiz.

91 yıldır dâhili ve harici düşmanlarımızın hain emellerini gerçekleştirmek için bozmaya çalıştığı birlik ve beraberliğimizi koruma azim ve kararlılığında olmalıyız. Bu sayede, Gazi Mustafa Kemal’in Ülkemizin Muasır medeniyetlerin ilerisine geçmesi ülküsünü yerine getirebiliriz. Ülkemizde Ekonomi, İnsan Hakları, Demokrasi, Eğitim, Ulaştırma, Sağlık,
Bilim başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki olumlu gelişmeler bundan sonra da artarak devam edecektir.

Bizleri tek Millet, tek Bayrak, tek Devlet, tek Vatan yapan değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, bundan sonra da hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum.

Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

 

“Büyük milletimizin tarihinin en önemli başarısı ve kazanımı olan cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyorum. Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen nice şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır. Cumhuriyet sayesinde ülkemiz 91 yıl gibi kısa bir sürede demokratik, çağdaş bir seviyeye yükselmiş, hayatın her alanını kapsayan modern zihniyetin büyük bir temsilcisi olmuştur.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetin biz Türk milletine kazandırdıklarını, çağdaşlığı, demokrasiyi, bölünmez bütünlüğe sahip çıktığımızı bir kez daha göstermemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük cumhuriyetimizin sonsuza payidar kalmasını diliyor, vatan ve bayrak uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin önünde saygıyla eğilerek tüm Tavşanlı ve Yalova halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı:

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu büyük bayramımız hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet, Türk Milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucunda beldeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur. Herkes bilmelidir ki; bu ülkenin evladı olan bizler, bizlere emanet edilmiş olan Cumhuriyetimizi, her daim canımız pahasına koruyacağız. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizi bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı canlarını hiçe sayarak şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Armutlu Belediyesi Başkan Vekili Ferruh Karadeniz’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

Yüce Atatürk"ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet"in 91. yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti"nin, Atatürk"ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Atatürk"ün önderliğinde büyük Türk Milleti"nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. 91. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Çiftlikköy Belediyesi eski Başkanı Metin Dağ’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı:

“Büyük milletimizin tarihinin en önemli başarısı ve kazanımı olan cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyorum. Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, bu uğurda canlarını feda etmekten çekinmeyen nice şehitlerimizi ve gazilerimizi anıyor, sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Cumhuriyet eşitlik, özgürlük ve uygarlıktır. İnsanlık onurunu her şeyin üstünde tutmaktır. Cumhuriyet, cehalete, yoksulluğa, fukaralığa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır. Cumhuriyetin temelindeki iddia, vatandaşlarını çağdaş bir devletin vatandaşı yapmaktır. Cumhuriyet sayesinde ülkemiz 91 yıl gibi kısa bir sürede demokratik, çağdaş bir seviyeye yükselmiş, hayatın her alanını kapsayan modern zihniyetin büyük bir temsilcisi olmuştur.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetin biz Türk milletine kazandırdıklarını, çağdaşlığı, demokrasiyi, bölünmez bütünlüğe sahip çıktığımızı bir kez daha göstermemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük cumhuriyetimizin sonsuza payidar kalmasını diliyor, vatan ve bayrak uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin önünde saygıyla eğilerek tüm Çiftlikköy ve Yalova halkının Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum”

 

 

 

.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 2 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1383 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.