Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 İlk Acil Durum Müdahale Gemisi Altınova da inşaa edildi

İlk Acil Durum Müdahale Gemisi Altınova da inşaa edildi
 Yazı Boyutu

 Tarih : 24.10.2014 - 23:40:56 


Altınova Sefine Tersanesinde inşaa edilen Türkiye nin ilk Acil Durum Müdahale Gemisi ERV NENE HATUN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ın katılımıyla denize indirildi.

 

 
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için Altınova Sefine Tersanesi'ne yaptırılan Türkiye´nin ilk Acil Durum Müdahale Gemisi ERV NENE HATUN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla denize indirildi.
 
Türkiye'nin ilk Acil Durum Müdahale Gemisi Altınova'da inşaa edildi.

Sefine Tersanesinde üretilen gemi için üst düzeyde katılımın sağlandığı törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Altinova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gemi İnşa Sanayiciler Derneği Başkanı Murat Duran, Tersane Girişimcileri A.Ş temsilcileri, tersane sahipleri ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yalova'da inşa edilen Nene Hatun adlı "acil durum müdahale gemisi"nin proje bedelinin 31 milyon 140 bin avro olduğunu belirterek, bu deniz aracının daha önce yaptırdıkları projelerle Türk tersanelerine can suyu kattığını söyledi.

“ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”

Elvan, geminin suya indirilmesi dolayısıyla Altınova ilçesindeki Sefine Tersanesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlattı. Kıyı şeridi uzunluğu 8 bin 400 kilometreden fazla olan Türkiye'de, uluslararası taşımacılık faaliyetlerinin büyük bölümünün denizlerde yapıldığını anlatan Elvan, bunun doğal bir avantaj olduğunu vurguladı. Bakanlığının son yıllarda önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Elvan, şöyle devam etti: Bakanlık olarak 2002 yılından sonra yaptığımız yatırımlarla karayolu, havayolu, hava meydanları, limanlar, marinalar ve tersanelerle çağı yakalama seviyesine ulaştık. Acil durum müdahale gemimizin inşa edildiği Yalova bölgesinde, 3 bin dönüm alanda 47 tersanemiz mevcut. Bunlardan 31'i tesis faaliyetlerini sürdürürken 16 tesisin ise yatırımı devam ediyor. 2008 yılı krizinden sonra yeniden toparlanmaya başlayan gemi inşa sektörü kapsamında bugün bu bölgede 9 bin 200 kişi çalışıyor. Bu sayı, yan sanayi ile 15 bin kişiyi buluyor. Yani 15 bin kişi evine aş, ekmek götürüyor."

 
MARİFETLERİ SAYMAKLA BİTMEZ

Elvan, Nene Hatun adı verilen geminin, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü için inşa edildiği bilgisini verdi. Geminin özelliklerine değinen Elvan, şunları kaydetti: "Bu acil durum müdahale gemisi, 31 milyon 140 bin avroluk proje bedeliyle bakanlığımız tarafından daha evvel yaptırılan projelerle tersanelerimize can suyu katmıştır. Yine yanımızda bulunan Özata Tersanesi'nde yapımı devam eden çok maksatlı, hızlı iki tahlisiye botu, 4 milyon 864 bin avro bedelle gemi inşa sanayisine ekonomik bir katkı sağlıyor. Bakanlık olarak bölgedeki yatırımlarımızdan söz edersek, İzmit Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne devredildi ve 15 Mayıs 2015'te işletmeye açıyoruz. Ayrıca İzmir Gemi Trafik Hizmetleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de içine alan Gemi Trafik Hizmetleri de 2015 yılı içinde işletmeye alınacak. Seyir, can ve mal emniyetinin artırılması noktasında da önlemlerimizi alıyoruz. İşte bu törenimize konu olan gemi de bu görevin bir parçası. Her türlü hava şartında görev yapabilecek niteliklere sahip, gemi kazalarına, deniz kirliliği ve yangınlara karşı operasyonel gücümüzü artıracak olan acil durum müdahale gemisinin yapımı tamamlandı ve denize indiriyoruz." Gemi kurtarma, çeki, yangın söndürme, kazazede barındırma, helikopter hizmetleri, açık deniz kontrol ve komuta gibi işlevlerinin yanı sıra deniz kirliliği analizi yapabildiğini, deniz kirliliğine müdahale edebildiğini aktaran Elvan, "Bu gemiyle hem denizlerimizi daha güvenli hale getiriyoruz hem de çevreye yönelik tehditlere karşı tedbir almış oluyoruz. Çünkü denizyoluyla yapılan ticareti desteklemek kadar artan trafikten doğan risklere karşı da önlem almak gerekiyor. İşte Nene Hatun gemisi bize bu konuda destek olacak" ifadesini kullandı.

 
Konuşmaların ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun tarafından geminin kurdelesi kesilerek gemi denizle buluşturuldu.
 

BOYU 87 METRE

Bakan Elvan, gemiye, yurt savunmasında kahramanca mücadele ederek adını tarihe altın harflerle yazdıran Nene Hatun'un adının verilmesinden ayrı bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Boyu 87,80 metre, genişliği 19,50 metre, yüksekliği 8,70 metre olan, bin 800 ton çelik ağırlığına sahip gemi muhteşem bir törenle denize indirildi.

Törenin fotoğrafları:
 
 
 
Yalova'nın görüntülü haber portalı www.yalovatelevizyonu.com  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2251 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
20  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.5096 32.5682
  Euro 20.9931 21.1321
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,69 saniye.