Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Sokak hayvanları Yalova da da gülümseyecek

Sokak hayvanları Yalova da da gülümseyecek
 Yazı Boyutu

 Tarih : 17.10.2014 - 00:29:22 


Plastik atıkların yüzde 100 geri dönüştürülerek sahipsiz sokak hayvanları için sıcak birer yuva yapılmasını hedefleyen Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyası Yalova da start aldı.

 
 
 
PAGDER ile protokolü imzalayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Türkiye’nin veteriner hekim olan tek İl Belediye Başkanı benim. Bu sebeple proje ilgimi çekti. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılması konusunda bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Plastik atıkların yüzde 100 geri dönüştürülerek sahipsiz sokak hayvanları için sıcak birer yuva yapılmasını hedefleyen Yuvaya Dönüşen Plastikler kampanyası, Türkiye çapında daha fazla kişiye ulaşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İzmir’in önde gelen belediyeleri ile yapılan işbirliklerinin ardından dün de Yalova Belediyesi ile protokol imzalandı.

PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgeme ile aynı zamanda veteriner hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın katılımıyla yapılan imza töreni sonrasında PAGDER, Yalova Belediyesi’ne ilk etapta 20 yuva bağışında bulundu.

 

Plastikler çöp değildir!

Törende konuşan Hakan Dirgeme, imza töreninde PAGDER’in plastik atıkların çöp olmadığını vurgulamak ve topluma geri dönüşüm alışkanlığını kazandırmak için bu projeyi başlattığını ifade ederek, “Bir yandan kendi sektörümüzle ilgili mesaj verirken bir yandan da toplumumuzun önemli bir sorunu olan sokak hayvanlarının barınmalarına yardımcı olmak istedik. Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır dedik ve projemizi başlattık” dedi.

Projenin gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ilk başta sadece yuva verilirken bugün mama entegresinin de yapıldığını belirten Dirgeme, “Bu gibi adımları işbirliği içinde bulunduğumuz bütün belediyelerimize taşıyacağımız gibi kampanyamızı geliştirmek için beraber projeler de geliştireceğiz, okullarımızda eğitimler vereceğiz” dedi.

 

“Bütün Türkiye’ye örnek olacağız”

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise törendeki konuşmasında şunları söyledi:
"Projenin iki ayağı var. Birincisi geri dönüşüm hayatımızın olmazsa olmazı. Maalesef yeterince yerine getirilmiyor. Plastik Sanayicileri Derneği’nin Yalova’yı seçmesi benim için çok anlamlı. Projenin diğer ayağı ise veteriner hekim olmam dolayısıyla beni yakından ilgilendiriyor. Sokak hayvanları konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirebilmemiz için proje çok önemli. Türkiye’de veteriner hekim olan tek İl Belediye Başkanı benim. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılmasıkonusunda bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum. Yalova bunun uygulanması için çok kolay bir şehir. Çok mutlu oldum, hayırlı olsun."

 

Proje sektörün tam desteğiyle yürütülüyor!

PAGDER’in öncülüğünde başlatılan Yuvaya Dönüşen Plastikler Projesi belediye, üniversite gibi kurumlarının işbirliğinde, plastik sektörünün desteğiyle düzenleniyor. Yuvaların yapımını Yalova’da faaliyet gösteren Benoplast’ın üstlendiği projeye, BASF ve TÜYAP platin sponsor; Naksan Plastik, PAGDER&ASLAN OSB, Gema Polimer ve Petkim altın sponsor; Şenmak, Chemorbis, Bak Ambalaj, Akay Stand, AKMİB (Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleriİhracatçıları Birliği), Ravago Grup ve Engel de gümüş sponsor olarak destek veriyor.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1607 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.