Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Köksal KETENCİ den 17 Eylül açıklaması

Köksal KETENCİ den 17 Eylül açıklaması
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.09.2014 - 06:36:26 


DP Yalova E.İl Başkanı Köksal Ketenci, Adnan Menderes in 17 Eylül 1961 yılında idam edilmesi ile olarak bir basın açıklaması yayınladı.

 
 
 

Demokrat Parti Yalova E. İl Başkanı Köksal KETENCİ, Adnan Menderes’in 17 Eylül 1961 yılında idam edilmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Baş vekil Menderes ve arkadaşlarını, demokrasiyi hazmedemeyenler katlettiler" dedi.

"Adnan Menderes 17 Eylül 1961’de İmralı Adası’nda idam edildi. Kader arkadaşları demokrasi şehitlerimiz Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan 16 Eylül 1961 idam edildiler. Vatana millete hizmetle sevilen ve 3 dönem seçilen, milletin isteklerini yerine getiren. Baş vekil Menderes ve arkadaşlarını, demokrasiyi hazmedemeyenler katlettiler, 14 Mayıs 1950 seçimlerinde DP oyların 53.5’ini alarak iktidar oldu. On senelik Demokrat Parti iktidarının tek başbakanı oldu ve o döneme damgasını vurdu. Bu on senelik zaman içinde Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde büyük gelişmeler oldu. Sanayileşme ve şehirleşme hamlesi başladı, köye makine girdi, ulaşım, enerji, eğitim, sağlık, sigorta ve bankacılık yeniden başladı. Türkiye kalkınma kavramıyla tanıştı.. Ve 27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan askerî darbeyle iktidardan indirildi.
"Dava sonunda “Anayasa’yı ihlal” suçundan; Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu idama mahkum edildiler. Celal Bayar’ın cezası yaş haddi nedeniyle mühebbed hapse çevrildi. Biz demokratlar için 16,17 eylül kara gündür. Allah bir daha böyle darbeler göstermesin. O bir dehaydı,rahmet diliyoruz nur içinde yat başvekilim. Darbe de, Muhtıra da Millete; milletin kendi öz parasıyla, vergisiyle, evlâdıyla silâh dayamaktır.. Demokrasimizin utanç günü olan bu darbelerden sonra hukuk katledilmekle kalmamış, siyaset yapmak isteyen değerlerin atıl kalmasına ve esir alınmasına sebep olmuştur. Bu kara günlerden sonra halkın demokrasiye inancı yok edilmiştir. Darbelerin, muhtıraların sonrasında Türkiye’nin içine düştüğü halleri, ödediği faturaları görünce niye bütün darbe ve muhtıralara DP ve AP’nin maruz kaldığını anlamak mümkündür. Milletin iradesini sandıkta şekillendiremeyenler, milletin kararını meydanlarda etkileyemeyenler darbeden, muhtıradan başka bir yol bulamamıştır." 
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNDEM

2146 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.