Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Hersek Gölü balıklara da yuva olacak

Hersek Gölü balıklara da yuva olacak
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.09.2014 - 22:49:40 


İzmit Körfezi Balıklandırma Projesinin fizibilite raporu düzenlenen toplantıyla açıklandı. Rapora göre yavru balıklar, Hersek Lagününden Körfeze bırakılacak.

 
 
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yürütülen İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi Raporu, İzmit  Emex Otel’de düzenlenen toplantıyla kamuoyuna açıklandı. Rapora göre balıklar Hersek Gölü’nde büyüyerek Körfez’e salınacak. Bilindiği üzere yapılan çalışmalar sonucunda Hersek Gölü kuşlar için önemli bir uğrak yeri haline gelmişti.

 

Körfez’de balık türü ve sayısı artacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı AB Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 3 ay önce başlatılan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen ‘’İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi’’nin fizibilite raporu, Emex Otel’de gerçekleştirilen toplantıyla açıklandı. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Danışmanları Ömer Polat ve Nermin Tol, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kenan Güllü, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Ramazan Çelebi, Altınova Belediyesi Çevre Mühendisi A.Rıza Çağrı Gürol ve projeye destek veren ilgili birimler katıldı.

 

 

1, 5 MİLYON BALIK HERSEK’TEN KÖRFEZ’E BIRAKILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kenan Güllü proje hakkında yürütülen çalışmaları katılımcılarla paylaştı. Projenin mevcut balık türlerinde biyolojik çeşitliliğin korunması ve halkın denizden faydalanması amacıyla hayata geçirildiği dile getirildi. Doç. Dr. Güllü, “Projenin gerçekleştirilmesi için oluşturulan ekip tarafından su ürünleri fakültemizden destek alınmıştır. Körfez’de daha önce yapılmış olan çalışmaları da çevredeki üniversiteler ve ilgili müdürlüklerle yaptığımız ortak çalışmalarla arşivledik. Yapılan çalışmaların sonrasında Körfez’e her yıl 500 bin olmak üzere 1 milyon 500 bin adet, 1 ve1.5 gram ağırlığındaki yavru balıkları Hersek Lagün’ünden Körfez’e bırakmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

KÖRFEZİMİZ PIRIL PIRIL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Emex Otel’de gerçekleştirilen Balıklandırma Projesi Fizibilite Raporu toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Körfezimizi pırıl pırıl hale getirdik ve bir akvaryuma dönüştüreceğiz. Bu kent bizim toprağımız,  burada hep beraber yaşayacağız. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

“PROJENİN İÇİNDE YER ALMAKTAN MUTLUYUZ”

Toplantıda konuşan Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi Daire Başkanı Ramazan Çelebi, “Büyükşehir Belediyesi’ne projeye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.10 yıl önce Kocaeli’den geçerken acele ediyorduk, bugün ise Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde Körfez’in balıklandırılmasından söz ediyoruz. Bu çevremiz için çok olumlu bir gelişme ve biz Büyükşehir Belediyemize her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Toplantıda konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut, “Bu projeye girmekten onur ve gurur duyuyoruz. Sayın Başkanımıza, Körfezimize yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

1771 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
19  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4551 32.5136
  Euro 20.9742 21.1131
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.