Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Milliyetçi Hareket Partisi ÇİFTLİKKÖY deki tüm dengeleri bozdu...      Çiftlikköy ilçemizde Ak Parti, CHP ve MHP arasında bir yerel seçim rüzgari esecek...          Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Hilat GÜLEÇ: Çözüm için ilk adım atıldı

Hilat GÜLEÇ: Çözüm için ilk adım atıldı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 28.06.2014 - 23:10:04 


Ulaşım sorununa çözüm için ilk adımın atıldığını açıklayan Yalova Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, otopark ücretlerinin yeniden düzenlendiğini söyledi.

 
 
 
 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 30 Mart ve 1 Haziran seçimlerinde kısa vadede alınacak kararlarla şehir merkezinde trafik sorununun çözüme kavuşturulacağını vurgulamıştı. 1 Haziran sonrasında çalışmaların başına İl Eski Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan’ı danışman olarak getiren Başkan Salman kısa vadede atılacak adımları bir bir tespit ettirdi.

Şehir merkezinde iki adet katlı otopark yapılmasına rağmen halkın yüksek meblağlar nedeniyle buraları tercih etmediğini belirlediklerini vurgulayan Yalova Belediye Başkanvekili Halit Güleç; “Öncelikli olarak firma yetkilileri ile görüşerek ücretlerin aşağı çekilmesini sağladık” dedi.

Başkanvekili Güleç, trafik sıkıntısının çözüme kavuşturulması için ilk adım olarak yapılanları aktararak şunları dile getirdi; “2014 yılı itibariyle ilimizdeki resmi kayıtlara göre 77 plakalı araç sayısı 46 bin iken, diğer plakalara ait araç sayısının da 8-10 bin arasında olduğunu tahmin ediyoruz. Yani toplamda yaklaşık 55 bin araç kentimizde bulunmaktadır. Merkezde herkesin malumunca trafik durma noktasına gelmiş durumda. Kısa, orta ve uzun vadede ne yapabiliriz projelerimiz neler bunların hepsini 30 Mart öncesinde planladık. Göreve gelir gelmez ilk iş otoparkları işleten firma yetkilileri ile bir araya geldik. Kendilerine şuan ki mevcut tarifenin yüksek olduğunu belirttik. Karşılıklı olarak yaptığımız görüşmeler sonrasında ücretlerin düşürülerek yeniden düzenlenmesini sağladık. Ücretlerin düşürülmesiyle birlikte ana arter caddelerde çift taraflı park yasağı uygulamasını İl Emniyet Müdürlüğümüzün katkılarıyla 28 Haziran 2014 Cumartesi günü itibariyle başlatmış olduk. Amacımız kısa vadede insanlarımızın trafik stresinden uzak işlerine ve konutlarına güvenli ve sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlamalarıdır. Önümüzdeki süreçte halkımızla da bir araya gelerek onlarında fikirlerini alacağız. Başkanımız Vefa Salman’ında dediği gibi kentimizi “Birlikte yöneteceğiz, sevgiyle büyüteceğiz” bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Otopark Ücretleri Yeniden Düzenlendi

Trafik sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla ilk adım olarak atılan otoparkların kullanılırlığının arttırılması amacıyla ücretler yeniden düzenledi. Buna göre 28 Haziran’dan itibaren otopark ücretleri şu şekilde belirlendi;

Eski Tarifeye Göre Yeni Tarifeye Göre

1 Saate Kadar 5 TL 1 Saate Kadar 3 TL

1-2 Saate Kadar 6,5 TL 1-2 Saate Kadar 4 TL

2-4 Saate Kadar 8 TL 2-4 Saate Kadar 5 TL

4-6 Saate Kadar 10 TL 4-6 Saate Kadar 6 TL

6-12 Saate Kadar 13 TL 6-8 Saate Kadar 7,5 TL

....................................... 8-12 Saate Kadar 9 TL

12-24 Saate Kadar 16 TL 12-24 Saate Kadar 13 TL

5 Caddeye Park Yasağı Geldi

Kısa vadede alınan kararlardan bir tanesi de otopark ücretlerindeki düzenleme sonrasında caddelerde park yasağı uygulaması oldu. 28 Haziran Cumartesi’den itibaren İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak başlatılan çalışmada İstanbul Caddesi, Sefabey Caddesi, Cengiz Koçal Caddesi (eski Yalı Caddesi), Cumhuriyet Caddesi ve Fatih Caddesi(köprüye kadar olan kısmı) çift taraflı park yasağı uygulaması start aldı.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

1938 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
 
 Takvim
28  Mart 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2596 32.3177
  Euro 21.2554 21.3962
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,71 saniye.