Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Yalova dan Beraat Kandili Mesajları

Yalova dan Beraat Kandili Mesajları
 Yazı Boyutu

 Tarih : 13.06.2014 - 21:05:35 


Yalova daki siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının yayınladıkları kandil mesajları vesilesiyle Beraat Kandili nin tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.

 
 
 
 
Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun'un kandil mesajı:
Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat gecesi, biz Müslümanlara, manevi yönden bir muhasebe yapmamızı ve bizi Yaratan Rabbimizin sonsuz rahmetine, bereketine ve merhametine her daim iltica etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatan önemli bir vesiledir’ diyen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Berat Kandili, bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı ve uzak durmayı, etrafımızdaki insanların da uzak durması için kulluk vazifelerimizi yerimize getirmeyi işaret eder, anlatır. Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretir. Bu mübarek gecede mahlûkatın bir sene içindeki rızklarına, zengin veya fakir, aziz veya zelil olacaklarına, ihya veya imate edileceklerine, dair Allah tarafından meleklere malumat verileceği beyan olunmaktadır.
Bu misalin ışığında manevi hayatımıza ve faaliyetlerimize bakalım. Dünya, âhiret hayatının kazanılması için yaratılmış bir manevi ticaret yeri olduğuna göre, o ticaretle ilgili faaliyetlerin de yıllık muhasebeye tabi olması gayet tabiidir.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızla birlikte bütün İslâm âleminin Berat Kandilini kutlarım. İslâm alemi olarak barış, huzur ve güven içerisinde, arınmış gönüllerle, günah yüklerimizden berat etmiş olarak Ramazan-ı şerife girmeyi nasip etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.
 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın kandil mesajı:
“11 ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın mutluluğunu içerisindeyiz. Dinimiz için anlamlı bu özel gecelerde dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakmalı, yaşantımızı bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Berat gecesi de diğer mübarek gecelerimiz gibi gündelik hayatın akışı içinde bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkânları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir. Ülke olarak hassas süreçten geçtiğimiz şu süreçte milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirileceği bir kandil diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını diler, milletimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz eder saygılar sunarım”dedi.
 
Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral'ın Beraat Kandili mesajı:

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Başkan Dr. Metin Oral yayınladığı mesajda şunları söyledi. “Ramazan ayının da müjdecisi olan berat gecesi borçtan, suç ve cezadan, hastalıklardan kurtulmak demektir. Buna göre Berat gecesi günahlardan kurtuluş gecesi demektir. Bu gecenin tarih boyunca derin bir saygı ve heyecan ile kutlanmasının sebebi budur. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Ayrıca Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır. Bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkânı sağlar.

Bu gece pek çok iyiliğin ve güzelliğin yanında ve aynı zamanda bir hüküm gecesidir. Kulların her türlü işi bu gece Allah'a arz olunur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni kutlar, mübarek gecenin; vatanımıza, aziz milletimize ve bütün insanlık âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim.”
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın kandil mesajı:

Toplumları derinden sarsan sayısız sorunun yaşandığı günümüz dünyasında, huzur ve barışın, insanlık onuruna yakışır aydınlık bir geleceğin inşası için hepimize ciddî görevler düşmektedir. Bu yüzden hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım; böyle feyizli ve bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insanî ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Sevinçleri ve nimetleri paylaşmayı, zayıfların ihtiyaçlarını gidermeyi, muhtaçların dertlerine derman olmayı ve acıları dindirmeyi öğrenelim ve hayata geçirelim.

Bu duygu ve düşüncelerle; Aydın Halkımızın ve Türk Milletinin ve bütün İslâm aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyorum “

 
Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan'ın kandil mesajı:
“Ramazan ayının müjdeleyicisi üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerif’in ikinci ayı olan Şaban ayının 15 inci gecesi olan Berat Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu önemli geceyi birlik, kardeşlik ve af duygularının pekişmesi adına en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Yanlışlarımızdan dönmeli, varsa kırgınlıklarımızı bir kenara bırakmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın Berat Kandili’ni kutluyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.”

 
 
Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan'ın Beraat Kandili mesajı:
Beraat Kandili; Cenab-ı Hakk'ın feyiz ve bereketini bolca dağıttığı, günahlardan arınma noktasında büyük fırsatlar sunduğu gece anlamına gelmektedir. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmemiz ve Rabbimize olan kulluk vazifesini yerine getirmemizin kendi hayrımıza olacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle başta Esenköy ve Yalovalı hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin mübarek Beraat Kandilini tebrik eder, insanlığın barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dilerim.
 
Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek'in kandil mesajı:

Ramazan ayı’nın Müjdecisi olan mübarek “Berat Kandilini” bir kez daha idrak edecek olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Aslı Beraet olan ve Türkçemize “Berat” şeklinde yerleşen bu kelime; borçtan, suç ve cezadan kurtulmak ve temizlenmek, dini literatürde de “Günahlardan arınmak, ilahi af ve rahmete nail olmak” manalarını ihtiva etmektedir.

İnsanların yaradılış gereği hata ve günah işlemiş olabileceklerini bir vaka olarak mümkün gören yüce Allah; kainatın en değerli varlığı olan insanı sürekli olarak karanlık ve günah bataklığı içinde kalmaya mahkum etmemiş kurtuluş ve çıkış yollarını daima açık tutmuştur. Tevbe ve pişmanlık kapısı her zaman açıktır.

Yüce dinimize göre; Allah’a karşı işlemiş olduğumuz hata ve günahlar samimi bir tevbe ve aynı günahı bir daha işlememek suretiyle affedebilmektedir. Ama insan ve toplumun hak ve hukukuna taalluk eden suç ve günahların affedilebilmesi için yüce Allah’a pişmanlığımızı arzzetmemekle beraber hakkına tecavüz ettiğimiz hak sahiplerinede haklarını ödememiz gerekmektedir. Affa muhtaç olan bizlerin Affedilmeyi arzu ettiğimiz gibi, affetmeyi de bilmeliyiz. Şaban ayının 15. gecesi olan “Berat Gecesinin” manevi aydınlığını fırsat bilerek kin ve nefretten arınıp sevgi, şefkat, muhabbetle kucaklaşıp kaynaşalım rahmet ve mağfiret iklimi Ramazan ayına suç ve günahtan beraat ederek geçirmeye gayret edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin ve İslam aleminin “Berat Gecesini” en içten dileklerimle kutlar. Bu mübarek gecenin insanlığın, barış, huzur ve saadetine, bütün Müslümanların günahlardan Beraatına vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

 

Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan'ın kandil mesajı:

Berat Kandili üç aylar içinde yer alan mubarek gecelerimizden birisidir. Berat kelimesi borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulma, günahlardan arınma, Alah katında berat etmek ve temize çıkma , Allah'ın affına ve rahmetine kavuşma anlamını taşıması ile bu gece daha da anlamlı hale gelmektedir.

Cenab-ı Hak'ın rahmetinin tüm kainatı kapsadığı, bağışlayıcı ve esirgeyici olması ile biz insanlığa her zaman kurtuluşa ermede vesileleri önümüze koyarak adeta müjdelemektedir. Bu geceler, kandiller rahmet iklimi Ramazan ayının habercisidir. Bir olabilmenin, kardeş olabilmenin, merhametin ve dostluğun içinde barındırdığı bu geceler tüm yeryüzünde barışın ve hoşgörünün temelini atmaktadır.
Cenab-I Hak bu gecede kendisinden af dileyenleri affedeceğini, yapılan tüm içten duaları kabul edeceği müjdesini verdiği gecenin feyz ve bereketinin tüm insanlığı kapsadığı düşünüldüğünde, kandil gecelerinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamaktayız. Kendi kendimizi hesaba çekmenin vesilesiyle gündelik hayatımızdan bir an olsun çıkarak, düşünerek ve tefekkür ederek bu günler, geceler geçirildiğinde görülecektir ki insani duygular ön plana geçecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Berat Kandilini kutlar, bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak dualarınızın kabulünü Yüce Allah'tan niyaz ederim.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Bu Habere Toplam 5 Puan Verildi
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1549 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4747 32.5332
  Euro 20.8182 20.9561
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.