Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bakan Fikri IŞIK, Yalovalılarla buluştu

Bakan Fikri IŞIK, Yalovalılarla buluştu
 Yazı Boyutu

 Tarih : 31.05.2014 - 12:51:52 


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ´Özellikle 30 Martta Türkiyede demokrasiye ayar vermeye çalışan odaklara karşı milletin sandıkta verdiği ince ayar, Türkiyede doğrudan yatırım iştahını ciddi ölçüde artırdı´ dedi.

 
 
 
Yalova Ticaret ve Sanayi Odasına (YTSO) ziyarette bulunan Işık, yetkililerden ildeki organize sanayi bölgeleri hakkında bilgi aldı.

Kentte belediye başkanlığı seçiminin 1 Haziran'da tekrarlanacağını hatırlatan Işık, "Futbol terimiyle adeta maç uzatmaya gittiama bunun penaltıları yok. İnşallah 1 Haziran'da Yalova halkı tercihini yapacak ve inanıyorum ki Yalova'nın önünü açacak, Yalova'yı geleceğe taşıyacak bir yönetimin iş başına gelmesini sağlayacak" ifadesini kullandı.

 
Işık, "yerli, teknolojik ve temel üretim" olmak üzeresanayide üçtemel anlayışlara sahip olduklarını bildirdi.

Finansal ekonominin duvara çarptığı ve üretim olmayan ekonomilerin büyük sıkıntılar çektiğinin 2008 yılında görüldüğüne işaret eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece finansla sadece farklı yöntemlerle ekonomisini büyüttüğünü düşünenlerin aslında ekonomisini çok da büyütmediklerini ilk ciddi krizde anladıklarını da gördük. Bu mukabil üretimden güç alarak ekonomilerin de krizlere karşı nasıl dayanıklı olduğunu gördük. İşte bir İspanya'yı, Yunanistan'ı, bunun karşılığında da bir Almanya'yı gördük. Almanya adeta Avrupa ekonomisini tek başına sırtında taşır haldeydi. Bu, üretmedenkalıcı sürdürülebilir büyümenin olamayacağını hepimize göstermesi açısındançok önemli bir kriz oldu. Onun için bir kez dahavurgulu şekilde ifade etme ihtiyacı hissediyoruz;Türkiye, üretmeden sürdürülebilir bir kalkınma yakalayamaz ama bu üretimle ilgili üçtemel öncelik belirlemek durumundayız."
 

Yerli üretimin önemine dikkati çeken Işık, bununlailgili hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Türkiye'deki teşvik mekanizmalarının belki de dünyadakien cesur uygulamalar olduğunu anlatan Işık, ikinci önceliğiteknolojik üretime verdiklerini aktardı.

Üretimin ve ürünlerindaha ileri teknoloji düzeyinde olması gerektiğini vurgulayan Işık, "Artık sürümden kazanarak sürdürülebilir büyüme yakalayamayız. O zaman daha katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundayız. Bu, kolay bir iş değil. Bu, çok ciddi Ar-Ge harcaması, çok inovatif bir yaklaşım, çok sabır ve sebat gerektiriyor. Bu noktada yine dünyada çok agresif davranan ülkelerden biriyiz" değerlendirmesinde bulundu.

 - " Ar-Ge'nizi Türkiye'de yapmanızı istiyoruz"

 
Işık, son dönemde çok sevindirici gelişmeler yaşandığını belirtti. Ekonomideki ilerlemelere değinen Işık, şunları kaydetti:
 

"Özellikle 30 Mart'ta Türkiye'de demokrasiye ayar vermeye çalışan odaklara karşı milletin sandıkta verdiği ince ayar, Türkiye'de doğrudan yatırım iştahını ciddi ölçüde artırdı. Hafta geçmiyor ki büyük ölçekli bir global şirketin CEO'su randevu istemesin. Türkiye'de yatırım yapmakla ilgili görüşme talebinde bulunuyorlar. Sevindirici olan şu; gelen şirketlere 'Evet, üretim yaparsanız seviniriz' diyoruz ama sadece üretim yapmalarını istemiyoruz. 'Aynı zamanda da Ar-Ge merkezini, Ar-Ge'nizi Türkiye'de yapmanızı istiyoruz. Artık Türkiye, Ar-Ge ve inovasyonu üretimden öncelikleri arasına aldı hatta en önemli önceliğimiz olarak belirledik. Bunu çok ama çok önemsiyoruz. Bu noktada Türkiye'de yatırım yapmak isteyenlere çok ciddi destekler veriyoruz. Gel, Ar-Ge personeli 100 liraya mal olacaksa 60 lirasını sen ver, 40 lirasını devlet olarak biz verelim. Yeter ki burada Ar-Ge yap. Ar-Ge burada olursa bilginin transferi Türkiye'ye gelir.' Belli bir süre sonra Türkiyesadece ürün ihraç etmeyecek. Şu anda başladık.Türkiye yakında bilgi ihraç edecek. Hedefimiz; Türkiye'nin bir bilgi ihracat merkezi haline dönüşmesi. Artık illa ihraç etmek için bir malımızın olmasına gerek yok. Burada Ar-Ge'nizi yaparsanız, burada bilgiyi oluşturursunuz, üretirseniz, bunu ete kemiğe büründürürsünüz. Ondan sonra patent olarak, know-how olarak satarsınız. Bunu Türkiye'de artık öncelikli alan olarak değerlendiriyoruz."

Daha sonra YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Işık'abir tablo hediye etti.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1544 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
 
 Takvim
28  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,78 saniye.