Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 ATATÜRK ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

ATATÜRK ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.05.2014 - 23:38:52 


19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı münasebetiyle Yalova dan yayınlanan kutlama mesajları.

 

 

Milletvekili Temel Coşkun'un 19 Mayıs mesajı:

 

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 95. yılını Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk karşıladık. Milletçe başımız sağ olsun diliyorum’ diyen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gündür. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır.

Bir millet, özüne sahip çıkan, tarihini bilen ve benimseyen, geçmişi, kültürü, örf ve adetlerini gelecek nesillere aktarmayı başarabiliyorsa millettir. İşte gençlik, milletlerin devamı, yarınlara teminatıdır. Ülkemiz için değerlendirilmesi gereken büyük bir fırsat olan genç nüfusumuz, geleceğimizin en önemli teminat ve güvencesidir.

19 Mayıs, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir. Gençlerine değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler. Biz gençliğimize güveniyoruz. Onların da kendilerine inanmalarını ve güvenmelerini istiyoruz. Dinimize, gelenek ve göreneklerine bağlı, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacak gençliğimiz; çok değerli bir mirasın gelecekteki emanetçileri olarak taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olmak durumundadırlar. Toplum olarak da millet olarak da gençliğe daha fazla güvenmemiz ve inanmamız, kişisel gelişimleri için özellikle de aileleri olarak daha fazla moral desteği vermemiz gerekmektedir. Aynı zamanda, hızla gelişen çağ ve teknolojide, gençliğe sahip çıkmalı ve onları bu baş döndürücü gelişmelerin zararlarından korumalıyız.

Gençlerimizin sağlıklı gelişim göstermeleri için çaba göstermek, ortak sorumluluğumuzdur. Unutulmamalıdır ki gençlik, bireyin kendini tanıma ve kanıtlama, kimlik kazanma çabalarının yoğunluk kazandığı, yaşama, çevresine, olaylara bakışının biçimlendiği önemli dönemidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Soma Maden Kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Allah daha büyük kazalardan ve afetlerden milletimizi, ülkemizi ve tüm Müslüman âlemini korusun” dedi.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın 19 Mayıs mesajı:

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyoruz.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Bilgin Koçal’ın 19 Mayıs mesajı:

 

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayı ülke olarak bu yıl buruk bir bayram yaşadığımızıdile getiren Koçal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"19 Mayıs 1919 günü Samsun'dan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde adımları atılan Türkiye Cumhuriyeti'ni daha yükseklere taşımak, çok çalışmak, bizden sonraki nesillere en güzel şekilde teslim etmek en büyük görevimizdir. Bizden sonra bu görevi yürütecek, ülkemizin hızla ilerlemesine katkı ve emek sağlayacaklar ise gençlerimizdir. Siz değerli gençlerimiz, ülkemizin en büyük gücüdür. Bu sebeple 19 Mayıs, gençlerimize armağan edilmiş kıymetli bir gündür. Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayıbaşaran milletler olmuşlardır. Bu sene Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayıcoşkuyla kutlayamayacak olsak da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95.yıldönümüne ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin istikbalini omuzlarında taşıyan siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum”

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Yalova Belediye Başkanı Ömer Aslan’ın 19 Mayıs mesajı:

 

“EN BURUK BAYRAMIMIZ”

Yalova Belediye Başkanı Ömer Aslan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Soma felaketinin acısının yüreklerde yaşandığı bu günlere denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ‘En Buruk Bayram’ olduğunu belirten Başkan Aslan, mesajında şu kelimelere yer verdi;

“Bu yılda, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hep birlikte yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz diye bilmeyi çok isterdim. Ancak yaşanılan büyük acılar, 2014’ün 19 Mayıs’ı en buruk bayram olarak hafızalarımıza kazımıştır.

Üzerine birçok şeyi konuşup anlatabileceğimiz, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bu önemli günde, sadece ve sadece her bir karesinde bin bir kahramanlık destanının bulunduğu kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnet duyguları ile anarak, yarınımızı emanet ettiğimiz, bugünün gençlerine de bu mirasa sahip çıkmalarını hatırlatmak istiyorum.” 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan’ın 19 Mayıs mesajı:

 

19 Mayıs 1919, esarete mahkûm edilmek istenen milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır. Büyük Önder'in Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, çaresizlik içerisindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak aydınlığa ulaşmasının ilk adımı olmuştur. Milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi, vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır. Tarihimizin akışını değiştiren bu olaydan sonra milletimiz kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan Milli Mücadeleyi büyük bir
azim ve kararlılıkla sürdürmüştür. Ülkemizin kalkınması yolunda gençlerimizin taşıdığı değeri çok iyi biliyor Gençlerimizin siyaset başta olmak üzere tüm karar alma süreçlerine katılımının hayatımıza dinamizm ve güç katacağına, ülkemize yeni ufuklar açacağına inanıyoruz.
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyor, Sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan’ın 19 Mayıs mesajı:

 

Bu tarih, Kurtuluş Savaşı’mızın başladığı gündür. Dünya siyasetine ve ekonomisine yön veren devletlerin işgali altındaki vatanımız, özgürlük ve bağımsızlık iradesiyle ve sadece milletin bu iradesine dayanarak topraklarını işgalcilerden kurtarılmış, bu topraklar üzerinde yeni ve genç Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

 

Bugün, Türkiye, 19 Mayıs 1919’a göre, daha büyük, daha güçlü, daha genç, daha eğitimli bir nüfusa sahip. Devletimiz, Ak Parti yönetimiyle her geçen gün dünya devletleri arasında güçlenip, hak ettiği yere adım adım yaklaşıyor. Bizler bugün, sahip olduğumuz en değerli varlığın Türk Gençliği olduğunu düşünüyor ve Atatürk’ün, milli mücadelenin başlangıç günü olan bu tarihi, bir bayram olarak, gençliğe armağan etmesini daha iyi anlıyor, bu vatanı bize armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha minnet ve şükran duyuyoruz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutluyor, milletimiz için daha aydınlık, daha müreffeh, mutlu bir gelecek temenni ediyorum.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan’ın 19 Mayıs mesajı:

 

Neredeyse milli varlığı yok olmuş sayılan büyük bir milletin, şerefini ve bağımsızlığını kazanması kolay olmamıştır. Aziz vatanın her karış toprağını sulayan kanların bedeli ve sonucu, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti temelinin fiilen atıldığı ilk gün olan 19 Mayıs 1919 tarihinin bu devleti koruyacak ve yaşatacak olan gençlerimize armağan edilmiş olması, büyük önder Atatürk’ün gençlere verdiği önemin en büyük göstergesidir.

 

Varlığımızın gayesi, ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, bu anlamlı günde, sahip oldukları bu büyük mirasın şuuruyla, ülkemizin istikbali için her türlü vazifeyi tam anlamayla bundan böyle de başaracaklarına inancım tamdır. Bu vesileyle gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Metin Dağ’ın 19 Mayıs mesajı:

 

Metin Dağ, yaptığı yazılı açıklamayla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Dağ, mesajında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin dönüm noktalarından birinin de 19 Mayıs 1919 tarihi olduğunu ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi:

“19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine ve onun damarlarında akan asil kandaki kudretine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolcuğunu bu tarihte başlatmıştır. Ulu Önder, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen görev Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak dinine, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, hepinize en içten selam ve sevgilerimi iletiyorum. Gençlerimizi, sevgiyle kucaklıyor, alınlarından öpüyorum"

 

 

 

 

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

1737 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
Yalova Il Ozel Idaresi tarafindan gerceklestirilen ihale ile, Cinarcik ilcesinde bulunan Senkoy Koylu Pazaryeri modern ve yeni tesisleri onumuzdeki aylarda hizmete girecek....
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Belediye Baskan adayi Mehmet Gurel in Yalova da yuzde 47 oy alarak Belediye Baskanligini kazanmasi Yalovalilari sokaga doktu. Cumhuriyet meydaninda kutlamalar yapildi....

Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
29  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.3389 32.3971
  Euro 20.6724 20.8093
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,81 saniye.