Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 KAVURMACILAR BELEDİYEYİ İCRAYA VERDİ

KAVURMACILAR BELEDİYEYİ İCRAYA VERDİ
 Yazı Boyutu

 Tarih : 21.04.2014 - 08:18:58 


Salman, koltuğa oturduğu gün Yalova belediyesine gelen 960 Bin liralık kavurma parasını ödemeyeceğini açıklaması üzerine, 75 bin kişiye kavurmalı pilav ikram eden yemek firması Yalova belediyesine icra gönderdi

 
 
 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, koltuğa oturduğu gün Yalova belediyesine gelen 960 Bin liralık kavurma parasını ödemeyeceğini açıklaması üzerine, AKP’nin seçim çalışmalarında 75 bin kişiye kavurmalı pilav ikram ettiği öne sürülen yemek firması Yalova belediyesine icra gönderdi.

Yalova Belediye Encümen Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, belediyeye gelen faturaların seçim dönemine ait olduğunu iddia eden Salman, " AKP’nin seçim döneminde verilen yemeklerin parasını bizden almak istiyorlar. Ödemeyeceğimizi söyleyip yargıya başvurmuştuk. Kavurmacılar, hafta sonu Yalova Belediyesine haciz gönderdi” dedi.

Salman, Belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve Dinçer İlhan'la birlikte basın toplantısı düzenledi

Salman yaptığı açıklamada “AKP’li belediyeden sürekli ihale alan firma bizlere haciz gönderdi. Sadece seçim döneminde yenen yemek bedellerini faturalarına koymuşlar. Bu firmanın Yalova Belediyesinden daha önceki zamana ait alacağı da var. Yani bunlar artık, bunun seçim yatırımı olduğunu, seçim yemeği olduğunu kendi kendilerine tescil ettiler. Açık ve net.960 Bin liralık faturanın 615 bin 705 liralık olan kısmını Yalova Belediyesine icra gönderiyorlar. Faturalar 24 Mart ile 3 Nisan, 14 Şubat, 7 Mart ve 24 Ocak 2014. tarihli Şimdi ben suç duyurusunda bulunuyorum. Ben Yalova Belediyesine 03.04.2014 tarihinde yemek almadım. Kimseye de yemek yedirmedim. O gün yemek gelmişse fatura o gün gelmesi lazım. Vergi Dairesinin, Defterdarlığın işleme geçmesini istiyorum. Açık ve net söylüyorum, ben o zaman belediye başkanıydım. Diğerlerine bir şey demeyeceğim ama 03.04.2014'te Vefa Salman belediye başkanıydı ve o gün kimseye yemek verdirmedim, vermem de. O tarihte bakın ne diyor, 72 bin 106 lira. Ödeme emri belgesi elimde." Dedi

“Karadenizliler Yemeğine 30 Bilet Satın Alıp Katıldık”

Yalova eski Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın iddia ettiği protokol yemeğinde CHP Grup Başkanvekili ve kendisinin de katılarak yemek yediği iddialarını da yanıtlayan Salman “ karalama iftira çamur hep onda. Çok güzel iftira atmış. 30 tane bilet aldım Karadenizliler gecesinde. Parasını da kendi cebimden verdim. Ben Belediyenin parasından yemedim. Şerefsizlik yapmasınlar. Karalama varsa, çamur varsa, hile varsa hepsi onlarda var. Bunu bütün Yalova biliyor. Gidin Ak Partili Milletvekillerine, gerçek ak partililere ve hatta akrabası Yaşar Okuyan’a sorun. Çamuru, karalamayı, iftirayı Vefa Salman mı yapar Yakup Koçal mı yapar sorun. İsterseniz ben arayayım hep beraber soralım. Bu insanları ne kadar iyi tanıdığımı bilmeniz lazım. Bunlar terbiyesizliğin peşinde. Çoğu benim ailece görüştüğüm insanlar. Çocukları benim rahmetli oğlumun yakın arkadaşları. Ben o çocukların amcasıyım. benim kişilerle bireysel olarak bir derdim yok. Ama kim burada kamuya zara verdiyse kim belediyeye zarar verdiyse umurumda değil. Kendi öz kardeşim olsa tanımam.”

‘615 bin 705 liralık icra’

Konuşmasına, “Cuma günü Yalova Belediyesi’ne haciz geldi” cümlesi ile devam eden Vefa Salman, şunları söyledi: “Işılsu Külüşlü Yemek’ten geldi. Bunlar şöyle ilginç; sadece seçim döneminde yenen yemeklerin faturalarına icra koymuşlar. Bu firmanın Yalova Belediyesi’nden daha önceki zamana ait alacağı da var. Bunlar artık bunun seçim yemeği olduğunu kendi kendilerine tescil etiler. Açık ve net. 615 bin 705 liralık icra gelmiş. Tarihleri de 24 Mart, 3 Nisan, 14 Şubat, 7 Mart ve 24 Ocak. Şimdi ben suç duyurusunda bulunuyorum. Ben Yalova Belediyesi’ne 3 Nisan tarihinde yemek almadım. Kimseye yemek yedirmedim. O gün yemek yendiyse faturanın o gün gelmesi lazım. Vergi Dairesinin işleme geçmesini istiyorum. Ben o zaman belediye başkanıydım. Hadi diğerlerine bir şey demeyeceğim. Ama 3 Nisan tarihinde vefa salman belediye başkanıydı. Ben o gün kimseye yemek verdirmedim. Vermem de. Ama o tarihli 72 bin 106 lira ödeme emri vergisi. Bu kadar terbiyesizlik olmaz. Bu kadar şerefsizlik de olmaz. Neyi inkar ediyorlar. Her şey ortada. İftiraysa buyurun, belgesi burada. Neden daha öncekilere haciz konmuyor da bunlara konuyor. Uğur Dündar’ı yine arayacağım, bu bilgiyi vereceğim. Bakalım turp elle mi sökülür belle mi. ayıptır. Burası Yalova. Herkes herkesi tanıyor.”

‘Ne şemsiyeyle sınırlı, ne de yemekle’

Salman: “Buradan şunu da söylüyorum. Basın toplantısındayken Aytaç Mutlu efendi. Belediyenin personeli, özel kalem müdürü orada geziyor. Bunlarda etik değer de yok. Ahlak da yok, utanma duygusu da yok, Allah korkusu da yok, kanun korkusu da yok. Bunların hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim. Bunu bilin. Hiçbir şey bu belediyede gizli kalmayacak. Her şey şeffaf olacak. Daha başka bilgiler de var bende, şimdi paylaşmıyorum. Sadece bunlarla sınırlı değil. Ne şemsiyeyle sınırlı, ne de yemekle. Sonra kullanacağım. Belediyeyi nasıl soyup soğana çevirdiklerini tek tek anlatacağım. Hiç merak etmeyin. Bunlar sadece belediye ayağı. Daha Yabeltaş ve Hizmet A.Ş. ayağı var. Hiç biri buraya gelip de bize bilgi vermiyor. Kaçırıyorlar Yabeltaş ve Hizmet A.Ş.’yi. Oradaki yolsuzluk belediyeden fazla. Orada kaç kişi çalışıyor kaç kişi maaş alıyor bilmiyoruz.”

‘YSK’de Yalova’nın dosyası görüşülmedi’

“Koçal hakkında açılan davalar konusunda ise 19 değil 60 dosya var. Adliye çıkaracak bunları, hesabını soracaklar” diyen Belediye Başkanı Vefa Salman, sözlerini şu şekilde tamamladı. “Yakup efendi şunun peşine düşsün önce. AK Parti Genel Merkezi’nden Yakup Koçal aday olmazsa kimi aday görmek istersiniz diye çalışma yapmaya başladılar. Bu arkadaşlar ne kadar eminler seçimlerin yenileneceğinden. Bu kadar adalete hukuka baskı ve dayatma olmaz. Daha Yüksek Seçim Kurulu’nda Yalova’nın dosyası görüşülmedi. İçeride CHP’yi temsil eden avukatlarla sürekli temas halindeyiz. Gerekçeler neler, itirazlar neler bir bir biliyoruz. Öküz altında buzağı arıyorlar. Bakın bu doğru bir şey değil. Hukuka AK Parti şu anda baskı ve dayatma yapıyor. Bu yaptıkları sadece bana değil bana oy veren tüm Yalovalılara haksızlık yapıyorlar. Hepsini Allah’a havale ediyorum.”


KAVURMACILAR, BELEDİYEYİ İCRAYA VERDİ paylaşan: farkyalova

Haberi Cumhuriyet Gazetesinde Okumak İçin TIKLAYIN

Kaynak: www.farkyalovada.com
 
 
 
 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  GÜNCEL

1852 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
27  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,64 saniye.