Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Başkan DAĞ: Belediyeciliğin B sini bilmiyorlar

Başkan DAĞ: Belediyeciliğin B sini bilmiyorlar
 Yazı Boyutu

 Tarih : 25.03.2014 - 09:16:17 


Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, yerel seçim öncesinde son basın toplantısını yaptı. Dağ, karşısındaki rakiplerinin belediyeciliğin B sini bile bilmediklerini söyledi.

 
 
 
Çiftlikköy Belediye Başkanı ve CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Metin Dağ, yerel seçimler öncesinde son basın toplantısını yaptı. Dağ, toplantıda karşısındaki rakiplerinin belediyeciliğin ‘b’sini bile bilmediğini söyledi.

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluşan Başkan Dağ, Çiftlikköy halkının tercihini yaptığını ve her türlü tercihe saygısı olduğunu belirterek rakiplerine göz dağı verdi. Başkan Dağ, “Karşımızdakiler belediyeciliğin B’sini bilmiyorlar. Benim tavsiyem, gelsinler Çiftlikköy’e biraz yaşasınlar, burada neler olduğunu biraz öğrensinler” diye konuştu. Başkan Dağ, bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlere değinerek “Eleştirilerin insaflı olması lazım. Metin Dağ, ağır cezada yargılanacak diyorlar, Metin Dağ’ın alnı tertemiz. Bazı inşaatlarla ilgili dava sürüyor. Sonucunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Çiftlikköy halkı bu ucuz polemiklerin cevabını 30 Mart’ta verecek” diye konuştu. Dağ, “Çiftlikköy halkı kararını vermiştir. Bazı arkadaşlar çıkar uğruna kalemini yanlış kullanıyor. Kalemini 3 kuruşa kıran arkadaşlar var. Bunu yapanlar üzerine alınabilir, yapmayan arkadaşlara zaten söyleyecek bir sözüm olamaz” diyerek taraflı yayın yapan bazı basın yayın organlarına eleştiride bulundu.

Gerekirse Öteler Açık Deniz Müzesi Yaparız

Dolgu alanıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Başkan Dağ şöyle konuştu:

“Dolgu alanıyla ilgili olarak ben ne sizleri, ne de Çiftlikköy halkını kandırmıyorum. Dolgu alanı benim Metin Dağ olarak olmazsa olmaz projelerimden biridir. Bizi eleştiren aynı partinin Maltepe’ye, Kartal sahillerine bir bakın sahilleri dolgudur. Bizi eleştirirken önce bir aynaya baksınlar. Yalova’da dolgu olmadı mı, Altınova’da, Koru’da sahil doldurulmadı mı? Metin Dağ’la dolgu üzerinden polemiğe girmeye çalışıyorlar.”

Dağ, projenin Sit alanı olan bölgede denize doğru ötelenebileceğini kaydederek “Sadece Başkent -1 Sitesinin olduğu bölgede tarihi bir iskele olabileceği değerlendirilmiş. Burada tarihi kalıntılar olma olasılığından dolayı bir çekince var. Eğer orada tarihi bir şey varsa projeyi denize doğru iteceğiz, orayla ilgili bir proje revizyonu yaparak eğer varsa açık deniz müzesi yaparak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunu pişirip pişirip ortaya sürüyorlar” diye konuştu. AKP’li adayların basına belgesi diye sunduğu kağıdın internet ortamında kolayca elde edilebileceğini belirten Başkan Dağ, “İşte asıl belge burada” diyerek bakanlıktan gelen resmi yazıyı basın mensuplarına gösterdi.

500 Evler’de Yaşanan Olay

Dağ, 500 Evler Mahallesi’nde hafta sonunda yaşanan bir olaya da değindi. Dağ, “500 Evler Mahallemizde hiç kimsenin istemediği bir gelişme oldu. Bir siyasi parti tarafından orada astığımız bayraklarımız, aslında orası miting yapılacak alan da değil çünkü miting alanları valilikçe belirlenmiş alanlar olması gerekiyor, ama eğlence adı altında bunu yapıyorlar. Bana verilen bilgi bayrakların indirilmesi. Bir minibüs dolusu genç orada olay çıkarmak için bekliyordu. Sandık görevlisi partili bir arkadaşımızı darp ediyorlar, hastaneye gidiyor 5 gün rapor alıyor. Ama oradaki jandarma arkadaşlarımız olaya müdahale etmiyor, belki de göremiyorlar. Ama bu hepimizi üzmüştür. Bu seçime kimsenin leke sürmesini istemiyorum. Demokrasiye saygı duymamız gerekiyor.” Dedi.

500 Evler mezarlık yolunun burası mahalle oluncaya kadar İl Özel İdaresi’nin yani iktidarın uhdesinde olduğunu kaydeden Başkan Dağ, ‘ölülerinize saygıları yok’ diye anti propaganda yapıldığını ancak bunların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Dağ, “Bunlar, belediyeciliğin ‘B’sini dahi bilmiyorlar. Umut tacirliği yaparak iş vereceğiz diyorlar. Ya tutarsa diyerek iş-aş tacirliği yapıyorlar. Çiftlikköy halkı bu numarayı yemez, halk gereken dersi vermiştir” dedi.

Çevre Düzeni Planı’nın köy içi mevkiinde kat artışına engel olduğunu belirten Dağ, “Kentsel dönüşüme karşı çıkıp, 4 kat imar vereceğim demek halkı kandırmaktır. Ayrıca siz bunu vaad ederken diğer mahallelerdekilere de haksızlık etmiş olursunuz. İnsanlara rant tacirliği yaparak oy istemektir bu. Biz Çiftlikköy halkının vereceği her karara saygılıyız” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Dağ, diğer adayların ada vaatleriyle ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

“Adamın Çiftlikköy’den haberi yok. İyi bir şovmen, saygı duyuyorum. Herkesin bir mesleği var. Başkalarının yanlış yönlendirmeleriyle hareket ediyor. Benim tavsiyem bu arkadaş gelsin bir süre Çiftlikköy’de yaşasın, burada neler olduğunu bittiğini öğrensin. Ada yapacakmış, buna yorum getirmek istemiyorum. Bizim projemizi destekler nitelikte olduğuna inanıyorum. Dolguyu eleştiriyor, ada yapacakmış. Çiftlikköy halkının takdirine bırakıyorum”

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SEÇİM HABERLERİ

1923 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
26  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4527 32.5111
  Euro 20.6660 20.8029
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,66 saniye.