Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 BAYKAL YALOVA’DA KONUŞTU

BAYKAL YALOVA’DA KONUŞTU
 Yazı Boyutu

 Tarih : 23.03.2014 - 22:46:56 


CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman a destek vermek için Yalova ya geldi.

 
 
 
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’a destek vermek için geldiği Yalova’da, AKP İktidarına ve Başbakan Erdoğan’a yüklenirken, Salman'da Koçal'a sert eleştiriler getirdi

Baykal, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman ve partililer tarafından Yalova Topçular iskelesinde uzun bir konvoy eşliğinde karşılandı.

Karşılamaya ayrıca CHP Eski Genel Sekreterlerinden Mehmet Sevigen ve CHP Genel Başkan eski Yardımcısı Yılmaz Ateş’te hazır bulundu.

Baykal, Özdilek Alışveriş merkezinde partililerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra, burada bulunan vatandaşlarla görüşerek fotoğraf çektirdi. Çiftlikköy ilçesinden, Yalova 90. Yıl kapalı Spor Salonuna geçen Baykal’ı Yalovalılar coşkuyla karşıladı.

CHP İl Başkanı Özcan Özel’in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Özel, belediye başkan Adaylarını tek tek tanıtarak”30 Mart Seçimleri sıradan bir seçim değildir. Türkiye’nin bir kader seçimidir. Oyuna gelmeyin, oylarınızı bölmeyin” çağrısını yaptı.

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Yalova’ya gelmesinden dolayı CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’e teşekkür ederek kendilerine minnettar olduğunu belirterek şöyle konuştu.

Salman: Bütün Mesele Yalova’yı Karşılıksız Sevmekte
CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Yalova’yı karşılıksız sevdiğini ve bir Yalova sevdalısı olduğunu belirttiği konuşmasında, Yalovalıların son 5 yılda aldatıldığını, Yalova’nın dokusunun bozulduğunu değerli arazilerin satılarak talan edildiğini belirterek, bu talana son vermek için Yalova Belediye Başkan Adayı olduğunu söyledi.

Yalova’nın satıldığını belirten Salman “ Evet Yalova satıldı. Bu talana son vermek için aday oldum. CHP Bayrağını Yalova Belediyesine dikmek, haksızlığa ve talana son vermek için adayım. Mevcut belediye başkan Adayı deprem sonrasında 2000 yılında eski Yalova belediyesi binasını yıkarken kendi insanlarına yalan söylemeye başladı. Burada bulunan insanların işyerlerini ellerinden alırken şimdiki Karizma İş Merkezi ile birlikte başlayan talan, günümüzde Arboretum arazisine kadar devam etti.” dedi,

Salman: “Koçal, Yaptığı Borcu Açıklamıyor, Çünkü Bursa Ağır Cezada Yargılanıyor”
Belediye başkanı Yakup Koçal’a defalarca seslenmesine karşın 2014 yılı belediye borcunu açıklamadığını belirten Salman “ 2009’dan 2013’e kadar borç edebiyatı yapan, enkaz devraldığını söyleyen Koçal, şimdi bir seçim öncesinde borcu açıklamıyor. Çünkü, son 5 yılda sattığı araziler Yalova'nın en değerli arazileri, buna rağmen 2009'da belediyeyi teslim aldığı borcun kat kat üstünde. İşte o nedenle açıklamıyor. Ama bizler 31 Mart'ta tüm gerçekleri Yalova halkına açıklayacağız. Sonra, hakkında kaç tane açılmış dava var açıkla diyorum. Susuyor. Ben açıklayayım. Bir çok dava var. Görevi kötüye kullanmaktan, ihaleye fesat karıştırmaktan.. Son duruşması ise 3 gün önce 19 Mart 2014’te gerçekleşti. Davası Bursa Ağır Ceza mahkemesine gönderildi. Koçal, halen Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor” dedi

Salman: “Arberetum Arazisini 45 Milyon’a Yandaşına Sattı. Şimdi Değeri 300 Milyon”
Salman konuşmasını şöyle sürdürdü. “Arboretum arazisin 3 yıl vadeli olarak yandaşına 45 milyona sattı. Aradan bir yıl geçmedi.AKP’ye geçti. Çıkardı Ankara’dan Arberotum için özel imar alanı planını, şimdi orasının değeri 300 milyon lira. Görüyorsunuz işte koçal, yandaşına bir yılda 250 milyon rant sağladı. Bu Yalova’nın kendi öz varlıklarıdır. Şimdi ise Yalova Atatürk Stadyumunun bulunduğu araziye göz dikti. Yalova’nın çok öncelikli sorunuymuş gibi buraya kent meydanı yapacakmış. Kent Meydanının arkasında yine yalan ve talan var. 30 Dönümlük araziye Kent meydanı yapacaklar, 40 dönüm araziye ise Belediye Meclisinden 8 kat imar izni çıkardılar. Orası Kent Meydanı değil, Rant meydanıdır.” dedi.

İnce: 30 Mart’ta Yalova’da Bir Tarih Yazacağız.
Daha sonra kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim gezileri kapsamında Çanakkele ve Balıkesir ilçelerini ziyaret ettiğini ve bir rekora imza atarak 12 ayrı yerde seçim çalışması gerçekleştiğini bu nedenle kısa konuşacağını belirterek Yalova’da 30 Mart tarihinde tarih yazacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bugün Türk siyasi hayatının en dürüst siyasetçilerden eski Genel Başkanımız Deniz Baykal aramızda. Yalova’ya geldiği için öncelikli olarak kendisine teşekkür ederim. Ben siyaseti kendisinden öğrendim. Yıllar önce Türkiye soyulur demişti, Türkiye kuşatılıyor demişti. bugüne kadar ne söylediyse çıkan bir siyasetçi. Kendisiyle her zaman onur duydum” dedi

Baykal’dan İnce’ye Övgü: İnce’nin Kıymetini Bilin
Daha sonra kürsüye gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal., CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den övgüyle söz ederek “ Muharrem İnce, Türk siyasi hayatının son yıllarında ortaya çıkan yıldız isimlerden birisidir. CHP’nin bir kazanımıdır, değeridir. Kendisinin kıymetini bilin” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Baykal: Türkiye’de Yaşananlar Utanç Verici
“30 Mart seçimleri bir yerel seçim olmaktan çıkıp, Türkiye’nin bir gelecek sorunu haline gelmiştir. 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde görülmemiş olaylar, yolsuzluklar ortaya çıkmıştır.Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmayan ayıpların yaşadığını bir ülke olmuştur. Bu ayıbı örtmek için, halk arasında düşmanlık tahrik edilmekte ve insanlar çatışır hale getirilmiştir. Düşmanlığı niye tahrik ediyorlar, insanları niye çatıştırıyorlar. Bir şeyi saklamak istiyorlar değil mi? Bir şeyler ortaya çıkmasın istiyorlar. Hesap sorulmasın istiyorlar. Onun için ortalığı karıştırıyorlar. Bu yaşananları ben sizlere anlatmaktan utanıyorum. Çünkü Türkiye’ye yakıştıramıyorum, Türkiye’yi yöneten insanlara yakıştıramıyorum.

“Yolsuzluk Ve Adalet Aynı Odada Olamaz “
Deniz Feneri davasında yaşananların, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında da yaşandığına dikkat ceken Baykal “ Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Savcılar görevden alınmıştı. Şimdi 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında savcılar, polisler, hâkimler görevden alınıyor, farklı yerlere ataması yapılıyor. Bu yaşananlar sadece yolsuzluk değil. Yolsuzlukla, Adaleti aynı odaya aynı yatağa koyuyorlar.. Bir ülkede yolsuzluk ortaya çıkıyor ve adalet buna müdahale ediyorsa mesele yok. Ama ne oluyor. Adaletle yolsuzluk aynı odaya, aynı yatağa konuluyor. Adaletin eline kelepçe konuluyor, yolsuzluk devam ediyorsa ikisi bir arada olunacak deniliyorsa, yolsuzluk virüsü Adaleti de sarar” dedi

Baykal: Soru Önergelerin Sayısı Beş Olacak
Önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 4 bakan hakkında soru önergesi vereceklerini söyleyen Baykal, "Vatan-millet nutuklarıyla, onu bunu suçlayarak, karalayarak, bağırıp çağırarak, Türk bayrağının etrafında halkı toplanmış gösterip bayrağa sığınmaya çalışarak kapatacağını mı sanıyorsun bunları? CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce de burada. Biz önümüzdeki günlerde soruşturma önergesi vereceğiz de sakın o önergeyi 4 kişi için vermeyin. O soruşturma önergeleri 5 tane olacaktır. Önce Başbakan hakkında" diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP’ye yeni üye olan partililerin rozetlerini taktıktan sonra, Kadıköy beldesine giderek burada CHP belediye başkan Adayı Murat Ocak’a destek istedi.

Baykal, daha sonra Koru Beldesini ziyaret ederek Koru Belediye başkanı Kamil Yaman’la birlikte seçim çalışmalarına katıldı ve Koru halkıyla sohbet etti. Baykal son olarak CHP Çınarcık belediye başkan Adayı Avni kurt’a destek vermek amacıyla Çınarcık ilçesinde esnaf ziyareti yaptı ve CHP Adayı Kurt’a destek istedi.

İşte O Açıklamalar ve Ayrıntılar

http://farkyalovada.com/Haberler/HaberDetay.aspx?HaberID=24032
 
.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  Faruk Kırtay

 Kategori  GÜNCEL

2003 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
Alitnova Afet Gonulluleri ve Guzel Yasam Dernegi Baskani Turhan Palasoglu, Belediye Baskani Dr. Metin Oral ziyaret ederek, olasi afetlere yonelik calismalar ve dernege verdigi desteklerden dolayi tesekkur plaketi verdi....

YSK nin secim yasaklari basladi
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
 
 Takvim
25  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4742 32.5327
  Euro 20.9111 21.0496
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,67 saniye.