Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutlulukla güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle, Bayramınız Mübarek Olsun...       Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU, Yalova da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU, Yalova da
 Yazı Boyutu

 Tarih : 6.03.2014 - 09:15:57 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak ve Çınarcık Meslek Yüksek Okulu açılışına katılmak üzere Yalova ya geldi.

 

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu Yalova Valisi Esengül Civelek, Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun, İl Başkanı Mustafa Pehlivan, il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları, partililer ve STK temsilcileri karşıladı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yalova'da çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaretlerine Yalova Valiliği'nden başlayan Eroğlu, çiçeklerle karşılandı. Valilik hatıra defterini imzalayan Eroğlu, ardından Yalova Valisi Esengül Civelek'ten il hakkında brifing aldı. Daha sonra Yalova Belediyesini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Yakup Koçal’ın seçim irtibat bürosu açılışını da gerçekleştirdi. Eroğlu’nun Yalova’daki son durağı Çınarcık MYO açılışı oldu.

 
 
Çınarcık'taki Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu açılış törenine partililer yanısıra ilçe halkıda yoğun ilgi gösterdi.
 

 
 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi'nde susuzluğa karşı gerekli bütün tedbirlerin alındığını dile getirerek, "Marmara Bölgesi'nde Türkiye'de ilk defa entegre su yönetimi master planını başlattık" dedi.Eroğlu, "Marmara Bölgesi nüfusu çok yoğun olan bir bölge. Sadece İstanbul bile birçok Avrupa ülkesinden daha fazla nüfusa sahip. Yine bu bölgede Düzce'den başlayıp, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli olmak üzere 8 ili dikkate alırsak en büyük nüfusa sahip alan. Bu alanda Türkiye'de ilk defa entegre su yönetimi master planını başlattık. Burada nüfus çok hızlı artıyor. Bu artış tahminlerimizin de çok üzerinde. İstanbul'a 1994 yılında 400-450 bin kişi geliyordu. Buraya suyu nasıl temin ediyorsunuz diye bize konferans verdiriyorlardı. Biz göçün biteceğini tahmin ediyorduk, ama göç devam ediyor. İstanbul'un nüfusu o zaman 6.5 milyondu. Şu anda 17 milyon kişi var. Bu yüzden bu bölgenin su meselesi çok önemli. Bu bölgede entegre su yönetimi master planını tamamladık. Sakarya ve Sapanca'ya su verecek olan Ballıkaya Barajı'nın inşaatı devam ediyor. Yine Kocaeli ve Yalova'ya su verecek olan 2 baraj, İhsaniye ve Avcıdere barajları yapılıyor. Sakarya ve Ağva arasında etüt çalışmalarımız var. Yine Yalova'daki Gökçe Barajı'nı beslemek için başka dereleri de bu bölgeye yönlendiriyoruz. Bu planlamaların uygulamaları başladı. Yine burada bir kuraklık sıkıntısı olması durumuna karşı su kuyuları açıyoruz. 5 bölgeden sondaj makineleri şu anda bu bölgede çalışıyor. Derivasyon hattı da çok hızlı bir şekilde bitecek. Bu hattın ihalesi de haftaya yapılacak. Bölgede 6 adet gölet çalışması var. Yalova'da kivi ve çiçekçiliği geliştirecek göletler yapıyoruz. Yalova Çınarcık Ortaburun Göleti, Armutlu Yumrudere Göleti, Armutlu Sarpdere Göleti, Çukurköy Göleti, Kaytazdere Göleti çalışmaları da sürüyor. Yalova için büyük düşünüyoruz" dedi.

 

 

 

Ardından Yalova Belediyesi'ne geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal karşıladı. Koçal, bakana Yalova'nın minyatür bir tablosunu hediye etti. Bakan Eroğlu, esnaf ziyaretlerinden de bulundu. Yalova'nın Sefabey ve İstanbul Caddesi'ndeki dükkanları tek tek dolaşan Eroğlu, esnafa hayırlı işler diledi. Ardından Başkan Yakup Koçal'ın İstanbul Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat ofisinin açılışını yapan Eroğlu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

 

 

Bakan Eroğlu, daha sonra Yalova'nın Çınarcık ilçesine geçerek, kısa bir süre önce tamamlanan Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katıldı.

 

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  SON DAKIKA

2372 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
YSK nin secim yasaklari basladi
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
16  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4049 32.4632
  Euro 20.9184 21.0570
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.