Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Çiftlikköy Meclisi Son Toplantısını Yaptı

Çiftlikköy Meclisi Son Toplantısını Yaptı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.03.2014 - 23:04:06 


2009-2014 döneminde görev yapan Çiftlikköy Belediye Meclisi son toplantısını Belediye Başkanı Metin Dağ ın başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye meclis üyeleri veda etti.

 

 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın başkanlık ettiği toplantı sonrasında Başkan Dağ, tüm üyelere teşekkür ederek birer hediye takdim etti. Son meclis toplantısının ardından tüm belediye meclis üyeleri Başkan Dağ’la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Son toplantıda Yalova genelini etkilemesi beklenen kuraklığa çözüm için Yeşil Körfez Su Birliği’nin talebiyle DSİ tarafından Çiftlikköy’e 2 adet su kuyusu açılmasına da onay verildi.

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ VEDA ETTİ

Toplantı gündeminin görüşülmesi sonrasında dilek ve temenniler kısmında konuşan Başkan Dağ, “30 Mart yerel seçimlerinde görev alacak, almayacak olan tüm arkadaşlarıma, 5 yıldır mecliste görev yaptığımız arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu 5 yılda iyi bir çalışma yaptık. Çiftlikköy için sağlam kararlar aldık. İlçemizin geleceği için kritik konularda önemli kararlara imza attığımıza inanıyorum. Çiftlikköy’ü daha iyi duruma getirdiğimize inanıyorum. Bu süre içinde zaman zaman sert tartışmalarımız da oldu ancak muhalefetin eleştirilerinin bizi daha iyiye sevkettiğini düşünüyorum. Yeni dönemde görev alacak arkadaşlara da başarılar diliyorum” diye konuştu.

SON TOPLANTIDA YOĞUN GÜNDEM

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Mart ayı gündeminde yer alan konular ise şunlar oldu;

İmarla ilgili olarak vatandaşlar tarafından verilen 4 adet dilekçenin, bu ay meclisin sonlanacak olması ve komisyonların da görevsiz kalması nedeniyle oy birliğiyle 30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra oluşacak mecliste görüşülmesine karar verildi.

Kılıç Köyü 1.paftada yer alan bazı parsellerin sanayi alanı olarak yapılan imar değişikliğine Salih Şentürk adlı vatandaş tarafından o bölgede evi olduğu ve konut alanı olarak kalmasıyla ilgili itiraz dilekçesi, meclis tarafından bölgenin Yalova Çevre Düzeni Planı’nda KSA olması ve konut gelişimine değil, sanayiye ayrılmış olması nedeniyle oy birliğiyle reddedildi.

Denetim Komisyonu’nun 2013 mali yılında ait denetim raporunun meclis üyelerine okunmasının ardından, Çiftlikköy Laledere’de kurulması planlanan Taşıt Araçları İhtisas OSB ile ilgili olarak Çiftlikköy Belediyesi’nin müteşebbis heyette yer alıp almaması konusu görüşüldü. Başkan Dağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2014/117 sayılı yazısıyla talep edilen Taşıt Araçları ve Yan Sanayi Organize Sanayi Bölgesi’nin talep edilen 155 hektarlık alanda kurulacağını belirterek, 300 milyon dolarlık yatırımın girişimci sanayiciler tarafından gerçekleştirileceğini ve yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilen OSB’nin kuruluş aşamasında müteşebbis heyette belediyenin en az %6’lık hisse payıyla katılımının öngörüldüğünü, katılım olacaksa 15 kişiden oluşacak heyete katılım hissesi oranında üye seçiminin yapılması gerektiğini belirtti. Dağ, müteşebbis heyetin, yönetim kurulu oluştuktan sonra tasfiye olacağını da sözlerine ekledi. Meclis üyelerinin oybirliğiyle verdiği kararla, yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle üye seçiminde sıkıntı yaşanacağı gerekçesiyle konunun yeni meclise bırakılmasına onay verildi.

ÇOK ACİL SU EYLEM PLANI GÜNDEMDE

6.maddede ise Yalova’da kış mevsiminde yaşanan yağış azlığı nedeniyle yaz döneminde yaşanabilecek su sıkıntısının çözümüne yönelik olarak Başkan Dağ’a Yalova Belediyesi ile protokol yapma yetkisi ve Çiftlikköy’de açılması planlanan su kuyularıyla ilgili elektrik ve diğer maliyetlerin belediye tarafından karşılanması için yetki verildi. Başkan Dağ, meclise Yeşil Körfez Su Birliği tarafından ildeki tüm belediyelere gönderildiği belirtilen “Yalova ili Çok Acil Su Eylem Planı” çerçevesinde Çiftlikköy’ün Sarısu Deresi mevkiiinde 2 adet su kuyusu açılacağını ve buradan yapılacak sondajla elde edilebilecek suyun ilçeye dağıtımı için gerekli elektrik ve diğer maliyetlerin belediye tarafından karşılanmasının öngörüldüğünü aktardı.

SARISU DERESİ YAKININDA 2 SU KUYUSU AÇILACAK

Dağ, “Son günlerde ülkemizde kuraklık sebebiyle önümüzdeki süreçte bazı sıkıntılara çıkabileceği varsayımıyla Sarısu Deresi civarında 2 adet su kuyusu açılacak. Yalova’da da 3-4 tane su kuyusu açılması planlanıyor. Çiftlikköy’de açılacak su kuyularından elde edilecek suyun ilçeye dağıtımı için elektrik motorlarının maliyeti ve Yalova Belediyesi ile su konusunda protokol yapımı için başkanlığa yetki verilmesine ilişkin karar alıyoruz. Bölgede bizim depomuza ait olan su için elektrik bedeli ödeyeceğiz. Bu önemli bir konu, inşallah Allah yaşatmaz. Eğer bunun maliyeti çok yüksek olursa o zaman ortaklaşa yapma yoluna gidilir” diye konuştu. Başkan Dağ’a bu konuda yetki verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

ÇİFTLİKKÖYLÜ VOLEYBOLCULARA 20 BİN LİRA ÖDÜL

7.maddede ise Yalova’yı ve Çiftlikköy’ü başarılı bir şekilde ülke genelinde ve şehirde temsil eden Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Şubesi oyuncularının Çiftlikköy Belediyesi tarafından ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Başkan Dağ, Türkiye Bayanlar 3. Voleybol Ligi’nde Yalova’yı temsil eden tek takım olan Çiftlikköy Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ve bu takımın altyapısını oluşturan A ve B takımlarının da yerel voleybol liginde şampiyonluğu ve ikinciliği alması nedeniyle ödüllendirmek istediklerini belirtti. Meclis üyelerinin önerisi ile voleybolculara toplam 20 bin lira ödenek ayrılması onaylandı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan tüm meclis üyeleri, 5 yıllık görev süreleri boyunca ilçeye hizmet etmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, meclisteki arkadaşlarına teşekkür etti ve yeni dönemde seçilecek olan meclis üyelerine başarı dileklerini iletti.

  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  YASAM

1514 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
TOKI Kazimiye Konutlari sakinleri toplu tasima sikintisi yasiyor. Konutlar muteahhit firma tarafinden teslim edilmesi sonrasi vatandas dairesine yerlesmeye basladi ancak ulasim sikintisi yasiyor....

Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Sosyal Medya da ANKET yorumlari Sosyal Medya da ANKET yorumlari
Yalova ilce ve beldeleri icin sosyal medya uzerinden yayinlanan yerel secim anketine yapilan yorumlar ilgimizi cekti. Bazi anketlere katilirken bazilari ise ilginc geldi. sosyal medya da paylasilan ankete yapilan yorumlar....

Ciftlikkoy de Adil YELE den govde gosterisi
BECAN dan Cagri: Yalova İcin Guc Sende
YSK nin secim yasaklari basladi
ALTINOVA Belediye Baskanina Plaket
CHP kazandi Yalova sokaklara dokuldu
Yalova Ilce secim sonuclari
Yalova da Su Sporlari Sezonu Acildi
Yalova Il Saglik Muduru Dr. Osman Karakus
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
 
 Takvim
24  Nisan 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.4742 32.5327
  Euro 20.9111 21.0496
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,61 saniye.