Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa          Künye          Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi
 
Sağlıkla, bereketli yeni bir gün olması umuduyla...      Yalova da Su Sporlari Sezonu acildi...     Ciftlikkoy de Dekoratif Aydinlatmalar cok begenildi...        Yalova köylerine hizmet yağıyor, Sugören de DOĞALGAZ ateşi yandı...          Altınova'ya elektrikli araç şarj istasyonu açıldı...         Turizmci Yazar Cemal AKIN dan; 'Turisti sevgiyle kucaklayan kent YALOVA' yazısı çok beğenildi...

   


BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN YALOVA DA KONUŞTU
   

 Bülent ARINÇ ve Lütfi ELVAN Yalova daydı

Bülent ARINÇ ve Lütfi ELVAN Yalova daydı
 Yazı Boyutu

 Tarih : 3.03.2014 - 21:07:05 


Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Körfez Geçişi ve Bağlantılı Otoyol Projesi kapsamında Samanlı Tünelinde incelemelerde bulundu.

 

 

 

Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Körfez Geçişi ve Bağlantılı Otoyol Projesi kapsamında 3.510 metre gidiş ve dönüş olmak üzere toplam 7.000 metre uzunluğundaki Samanlı Tüneli’nde incelemelerde bulunmak üzere Yalova Altınova ya geldiler.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’dan oluşan protokol, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ı il sınırında karşıladı ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

 
 

Vali Esengül Civelek, bu büyük projenin kısa sürede bu aşamaya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, tünelin ilimize kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti ve bu çok önemli hizmetten herkesin gurur

duyması gerektiğini ifade etti.

 
 

Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda, hele hele AK Parti iktidarları öncesi dönemle kıyasladığınızda inanılmaz çalışmaların süratle yapıldığını ve tamamlandığını hepiniz görüyorsunuz" dedi. Bakan Elvan, Orhangazi Samanlı Tüneli ışık görme töreni nedeniyle geldiği Yalova'da, Altınova Hersek Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, bugün İstanbul-Yalova-Bursa-İzmir otoyolunun üzerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek, "Öncelikli olarak Samanlı Tünelindeki törene katıldık. Biliyorsunuz Samanlı Tüneli otoyol projesinin en önemli bölümlerinden bir tanesi. Aşağı yukarı 7 kilometrenin üzerinde tünel söz konusu. 2 ayrı tünelimiz, 3,5 kilometrelik. Bu tünellerimiz tamamlanma aşamasına geldi. Yakın bir zamanda inşallah tünel çalışmamız tamamlanacak" diye konuştu. Ulaştırma alanında önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yapan Elvan, şunları kaydetti: "Biliyorsunuz ulaştırmada önemli bir çığır açtık Türkiye'de. Son 11 yılda inanılmaz yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Büyük projelerimize süratle başladık. Birçoğunu gerçekleştirdik. Yeni dönemde, seçim sonrası bu çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Biz artık açılışlara yetişemiyoruz. Ülke şantiyeye döndü ulaştırma, karayolu alanında, demiryolu alanında. Yine hızlı trenle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul-Eskişehir hızlı treninde. Üçüncü havaalanına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü köprüye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Gerçekten Türkiye için gurur kaynağı olabilecek projelerin tamamına yönelik yoğun bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Sadece kıyaslama açısından söylememiz gerekirse, aşağı yukarı 7 kilometrelik Samanlı Tüneli 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Geçmiş dönemlerle kıyasladığımızda, hele hele AK Parti iktidarları öncesi dönemle kıyasladığınızda inanılmaz çalışmaların süratle yapıldığını ve tamamlandığını hepiniz görüyorsunuz. Bu da ülkenin istikrarı sayesinde oldu. Hükümetimize, ülkemize karşı güven sayesinde oldu. İnşallah önümüzdeki dönemde de halkımızın bize vereceği destekle çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz." Bakan Elvan, daha sonra çalışmalarla ilgili brifing aldı.

 
 
 

Tüneldeki programdan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent ARINÇ Bursa’ya dönerken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN Altınova şantiyesine geçti.

 
 
Bakan Elvan şantiye ziyareti sonrasında Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın ilçe merkezindeki seçim ofisini ziyaret ederek, halka hitaben bir konuşma yaptı.
  Editör :  Vedat Yılmaz

 
1 2 3 4 5   Puan Yok  
 Kaynak :  YALOVA HABER GAZETESİ

 Kategori  BÖLGEMIZDEN

2384 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 
 
 
 
 

 

Mynet Yalova Haberleri

 

 Köşe Yazıları

 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi Il Genel Meclisinde Secimler Yapildi
Yalova Il Genel Meclisi, yerel secimin ardindan ilk oturumunu gerceklestirdi. Meclis uyeleri arasinda yapilan oylama sonucunda Hasan Soyguzel 12 oyla yeniden meclis baskani olarak secildi....

TOKI Kazimiye de Ulasim Sikintis
Baskan Mehmet GUREL e ziyaretler suruyor
Senkoy Koylu Pazari Yenileniyor
 
 Takvim
5  Mayıs 2024  
Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


 

 

 

 

 

 
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 32.2472 32.3053
  Euro 20.9994 21.1385
 
 Hava Durumu



 
   Reklam

 

 


 
 

   © Copyright - 2006- YALOVA HABER - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu site

 Çilem.Net altyapısını kullanmaktadır.

0,63 saniye.